Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο αποκλεισμός φέρνει αλλαγές - Έπαιξε με Φράιμπουργκ και... φεύγει - "Κατσάδα" Μίτσελ την ώρα του αγώνα
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-28 10:00:00

Αλλαγές μετά τον αποκλεισμό! Έπαιξε στη Γερμανία και... φεύγει - "Κατσάδα" Μίτσελ την ώρα του αγώνα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αλλαγές μετά τον αποκλεισμό! Έπαιξε στη Γερμανία και... φεύγει - "Κατσάδα" Μίτσελ την ώρα του αγώνα!

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις φωνές και οι πρώτες δύο μεταγραφές! Τα κέρδη των Πειραιωτών από το βράδυ στη Γερμανία, ποιοι απογοήτευσαν τον προπονητή, γιατί θα γίνει πλέον πιο σύντομα το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και το σκηνικό στο 60ο λεπτό.

Παίζοντας στη πιο δύσκολη έδρα που έχει επισκεφτεί μέχρι τώρα φέτος ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, όμως έφυγε από το γήπεδο με άδεια χέρια. Οι Πειραιώτες κοίταξαν στα μάτια την Φράιμπουργκ, στάθηκαν εξαιρετικά για περίπου μία ώρα, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το διπλό και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασαν τα πάντα.

Ο Μίτσελ μετά το τέλος του ματς μίλησε για βελτίωση και η εικόνα της ομάδας του στη Γερμανία τον δικαιώνει, τουλάχιστον για περίπου μία ώρα. Οι Ερυθρόλευκοι όσο είχαν δυνάμεις και τρεξίματα, ήταν εξαιρετικοί στο πλάνο τους. Δεν κλείστηκαν πίσω για να περιμένουν τον αντίπαλο, όπως έκαναν μέχρι τώρα με χειρότερες ομάδες. Αντίθετα, έκλεισαν σωστά τους χώρους, περιόρισαν τα αντίπαλα μπακ, έδωσαν και κέρδισαν πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή με το εξαιρετικό δίδυμο Χουάνγκ-Εμβιλά και χτύπησαν στην κόντρα με τους Μασούρα (έχασε το άχαστο…) Ελ Αραμπί (βρήκε γκολ και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα) και Γκάρι Ροντρίγκες που ήταν καλός, αλλά… λίγος.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά, όμως πληγώθηκε από τις απουσίες του και από τις αλλαγές του. Καθώς οι παίκτες που μπήκαν στο 0-1 για να δώσουν ανάσες και το… κάτι παραπάνω στην ομάδα που δεχόταν πλέον τρομερή πίεση, δεν βοήθησαν στο ελάχιστον. Οι Κούντε και Ρέτσος έκαναν ελάχιστα πράγματα, ο Ρέαμπτσιουκ που έπαιξε περισσότερο δεν απασχόλησε (ούτε θετικά ούτε αρνητικά) και ο Βαλμπουενά πάλεψε, αλλά χωρίς να προσφέρει όσα περίμενε ο προπονητής του.

Μία κατηγορία μόνος του ήταν όμως και πάλι ο Ουί Τζο Χουάνγκ, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο για να δώσει τρεξίματα, να πάρει κεφαλιές και να κρατήσει μπάλα, ωστόσο δεν έκανε τίποτα από τα τρία. Αντίθετα γύριζε πάρα πολύ πίσω, έκανε εύκολα λάθη ακόμα κι έξω από την περιοχή και όποτε η μπάλα ήταν κοντά του, την έδιωχνε μακριά, χωρίς να προσφέρει κάτι. Γενικά, ο Κορεάτης μοιάζει εκτός ομάδας, χωρίς να έχει προσαρμοστεί και ίσως και χωρίς να θέλει να… είναι εδώ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί προερχόμενος από τραυματισμό έμοιαζε δύο κλάσεις πάνω, ενώ το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα για τον Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα.

Μάλιστα, αρκετοί εκτιμούν πως ο αποκλεισμός, αναμένεται να φέρει εξελίξεις και για τον Ουί Τζο, καθώς πλέον με λιγότερα παιχνίδια και έχοντας δύο καλούς παίκτες ο Μίτσελ στη θέση και τον Κορεάτη εκτός κλίματος, δεν αποκλείεται τον Γενάρη να χαιρετήσει. Άλλωστε, το «αντίο» από την Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επισπεύσει τις διαδικασίες για το… ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, αφού ο χρόνος πλέον θα είναι ελάχιστος!

Όσον αφορά τα θετικά, εκτός της βελτίωσης που δείχνει ο Ολυμπιακός στο χορτάρι, είναι και οι δύο… μεταγραφές του Ισπανού προπονητή. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που με την εμφάνισή του στη Γερμανία κλειδώνει οριστικά την θέση κάτω από τα δοκάρια (και εφόσον συνεχίσει έτσι, θα φέρει κι άλλες αλλαγές προσεχώς), ενώ οι Πειραιώτες σε μία δύσκολη χρονική περίοδο, έβγαλαν κι ένα δικό τους παιδί, τον Ανδρέα Ντόι. Ο Μίτσελ τον είδε στη δεύτερη ομάδα και λόγω των πολλών προβλημάτων του έδωσε την ευκαιρία και δικαιώθηκε. Μάλιστα, ρίσκαρε μαζί του αφού του άλλαξε και θέση, όμως ο νεαρός άσος δεν… μασάει. Είναι σταθερός και σίγουρα έχει το μέλλον μπροστά του.

ΥΓ. Ο Μίτσελ έβλεπε στο δεύτερο ημίχρονο πως όσο περνούσε ο χρόνος το γήπεδο… έγερνε. Όπως με την Καραμπάγκ, έτσι και χθες φώναζε να βγουν από την περιοχή τους και να μην ρισκάρουν με πάσες και ντρίμπλες. Μάλιστα, κάποια στιγμή στο 60’ κι ενώ ο Ολυμπιακός κρατούσε καλά τις γραμμές του και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, η κάμερα έπιασε τον Ισπανό προπονητή να τα «χώνει» στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που καθυστερούσε την ανάπτυξη και προσπαθούσε να κερδίσει ένα φάουλ, αντί να παίξει γρήγορα την μπάλα.

Αυτή είναι η νοοτροπία του Μίτσελ. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα, που θέλει να κερδίζει και αυτό ήρθε να αλλάξει στο Λιμάνι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού φέτος έχουν… ψυχολογικό πρόβλημα και ο κόουτς προσπαθεί με κάθε τρόπο να διορθώσει την κατάσταση!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Ακατανόητο για Πασχαλάκη και Μπα - Θύμισε ομάδα του Μαρτίνς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags