Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι 2 ηγέτες Ολυμπιακού και οι… φωνές Μίτσελ για Λεωφόρο - Αλλάζει 11αδα, τέλος το θέμα Πασχαλάκη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-30 19:21:00

Οι 2 ηγέτες του Ολυμπιακού και οι φωνές Μίτσελ για Λεωφόρο - Αλλάζει 11αδα, τέλος το θέμα Πασχαλάκη

του Παναγιώτη Νικολάου
Οι 2 ηγέτες του Ολυμπιακού και οι φωνές Μίτσελ για Λεωφόρο - Αλλάζει 11αδα, τέλος το θέμα Πασχαλάκη

Το πρόβλημα ενόψει ΠΑΟ και τι συνέβη με τη Θ7 και τον Έλληνα κίπερ. Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι των Πειραιωτών απέναντι στη Λαμία, η αποθέωση του γηπέδου και οι πρώτες σκέψεις του Ισπανού προπονητή για το πιο δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι της φετινής σεζόν.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα καθάρισε αρκετά εύκολα τη Λαμία με 2-0 το μεσημέρι της Κυριακής και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι την επόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Μπορεί να μεσολαβεί η αναμέτρηση με την Ναντ για την τελευταία αδιάφορη αγωνιστική του Europa League, όμως στο Λιμάνι όλοι πλέον ασχολούνται με το πιο σημαντικό της σεζόν απέναντι στους Πράσινους και αυτό θα φανεί και από τις επιλογές του Μίτσελ στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τους Γάλλους.

Ο Ισπανός άλλωστε, την επόμενη Κυριακή έχει την ευτυχία να υπολογίζει και πάλι στον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, στον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος κουβαλάει την ομάδα στις πλάτες του και κάθε εβδομάδα είναι καλύτερος. Κόντρα στη Λαμία καλός ήταν ξανά και ο Μπακαμπού που βρήκε δίχτυα και βάζει… δύσκολα στον προπονητή, αφού θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αφήσει στον πάγκο τον «έμπειρο» από τέτοια παιχνίδι Γιουσέφ Ελ Αραμπί ή αυτόν, που έχει περισσότερες δυνάμεις, τρέχει και δεν σταματάει να μαρκάρει και να πιέζει ψηλά.

Εξίσου εντυπωσιακός με τον Χάμες, ίσως και ακόμα πιο κομβικός, ήταν για ακόμα ένα ματς ο Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή. Ο Κορεάτης είναι ο καταλύτης του φετινού Ολυμπιακού και δίνει βοήθειες και τρεξίματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Βρίσκεται παντού στο γήπεδο, είναι… μηχανάκι και η παρουσία του αλλάζει όλη την ομάδα. Λογικό είναι να αποθεώνεται από την εξέδρα σε κάθε ενέργειά του.

Οι Πειραιώτες απέναντι στην Λαμία πάντως έχασαν έναν ακόμα στόπερ, αφού ο Ουσεϊνού Μπα αποχώρησε με διάστρεμμα και έτσι δεν αποκλείεται στο κέντρο της άμυνας απέναντι στο Τριφύλλι να βρεθεί ξανά ο Γιαν Εμβιλά, με έναν εκ των Ντόι ή Παπασταθόπουλου. Οι «Ερυθρόλευκοι» πάντως, παρά την αισθητή βελτίωσή τους στη δημιουργία και συνολικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, συνεχίζουν να έχουν μεγάλο πρόβλημα ανασταλτικά. Ακόμα και στο ματς με τη Λαμία, οι φιλοξενούμενοι τους έβγαζαν πολύ εύκολα φάσεις, γεγονός που χρειάζεται τεράστια προσοχή απέναντι στον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό, που στηρίζεται στις γρήγορες πτέρυγές του και στις… εμπνεύσεις των Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Ο Μίτσελ το γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά αυτό και για αυτό ακόμα και με τη Λαμία, έγινε έξαλλος κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, όταν είδε τους Μασούρα και Ρέαμπτσιουκ να χάνουν εύκολα την μπάλα και να δίνουν φάση στον αντίπαλο. Ο Ισπανός γνωρίζει πως απέναντι σε μεγάλες ομάδες αυτά δεν συγχωρούνται  και για αυτό δεν διστάζει να… τα χώσει στους παίκτες του ακόμα και την ώρα του ματς, όπως είχε κάνει άλλωστε προ ημερών και στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και το… ντεμπούτο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε για ακόμα ένα ματς το μηδέν στην εστία του. Ο Έλληνας κίπερ έπαιξε για πρώτη φορά στο Γ. Καραϊσκάκης και πήρε θέση μάλιστα μπροστά από την Θύρα 7. Παρά το… παρελθόν τους, οι οπαδοί τον αποθέωσαν κι έβαλαν τέλος στα όσα κυκλοφορούσαν όλο το καλοκαίρι, περί διαφωνίας των οργανωμένων. Ο «Πάσχα» άλλωστε με την εμφάνισή του απέναντι στη Φράιμπουργκ, έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι αξίζει να είναι ο Νο1 στο Λιμάνι!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κλείδωσε" η 25αδα του Μίτσελ - Αυτοί φεύγουν από το Λιμάνι τον Γενάρη - Κορυφαία ονόματα στη λίστα!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags