Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: "Νοσοκομείο" ο ΠΑΟΚ, έξαλλος ο Σαββίδης - Η αποχώρηση λόγω ΑΕΚ και οι... κατηγορίες για Λουτσέσκου!
| 2022-11-01 16:12:00

"Νοσοκομείο" ο ΠΑΟΚ, έξαλλος ο Σαββίδης - Η αποχώρηση λόγω ΑΕΚ και οι... κατηγορίες για Λουτσέσκου!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Νοσοκομείο" ο ΠΑΟΚ, έξαλλος ο Σαββίδης - Η αποχώρηση λόγω ΑΕΚ και οι... κατηγορίες για Λουτσέσκου!

Ποιος έφυγε από Τούμπα και τι συμβαίνει με τους πολλούς τραυματισμούς. Στον Δικέφαλο... ψάχνονται μετά από εντολή του Ιβάν και στο "στόχαστρο" ήδη έχουν μπει πάρα πολλά πρόσωπα. Τι έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο;

Μόνο ευχάριστα δεν ήταν τα νέα για τον Κάλεντ Νάρεϊ, μιας και αποχώρησε από το ντέρμπι με την ΑΕΚ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Οι εξετάσεις λοιπόν στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα επιβεβαίωσαν τους φόβους ότι έχει υποστεί θλάση.

Το διάστημα της απουσίας του μάλιστα αναμένεται αρκετά μεγάλο, αφού εκτιμάται περίπου στις τρεις εβδομάδες.

Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τα τρία εναπομείναντα ματς του «δικεφάλου του Βορρά» για το πρωτάθλημα και θα επανέλθει στις επιλογές του Λουτσέσκου μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Γενικότερα, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να κάνει έναν κατάλληλο προγραμματισμό σε μια ομάδα που βλέπει συνέχεια βασικά της στελέχη να τραυματίζονται...

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός είναι ο 9ος μυϊκός τραυματισμός που έχει φέτος παίκτης του ΠΑΟΚ. Κάτι που έχει προκαλέσει και την ανησυχία του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες, θέλοντας να μάθει τι συμβαίνει.

Αναφορικά με τις θλάσεις πρέπει να αναφέρουμε πως οι εξής παίκτες υπέστησαν την “ζημιά”. Πιο συγκεκριμένα είναι οι: Βιερίνια, Ελ Καντουρι, Ράφα, Κουλιερακης, Μπράντον, Νασμπεργκ, Λυρατζης και Ρικάρντο, Νάρεϊ. Ο Ελ Καντουρί υπέστη θλάση δύο φορές από την αρχή της σεζόν. Οπως έλεγαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρόλαβαν την θλάση στον Αουγκούστο. Πιο συγκεκριμένα είναι οι: Βιερίνια, Ελ Καντουρι, Ράφα, Κουλιερακης, Μπράντον, Νασμπεργκ, Λυρατζης και Ρικάρντο, Νάρεϊ. Ο Ελ Καντουρί υπέστη θλάση δύο φορές από την αρχή της σεζόν. Οπως έλεγαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρόλαβαν την θλάση στον Αουγκούστο.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή είναι στα πιτς, πέρα από τον Νάρεϊ και οι Λύρατζης, Ζίβκοβιτς και Τσαούσης, ενώ συχνά πυκνά τραυματίζεται και ο Βιεϊρίνια, με τον ΠΑΟΚ να θυμίζει νοσοκομείο και αυτή τη στιγμή να στερείται 4 βασικούς παίκτες από το ροτέισόν του. Από εκεί και πέρα έχουν χάσει αγώνες και οι Ελ Καντουρί, Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας, με τον τελευταίο να έχει να παίξει από τις 18 Σεπτεμβρίου

Για αυτό έχει πολλούς τραυματισμούς ο ΠΑΟΚ

Κράξιμο με το... γάντι (-για την ώρα) πέφτει στον Ραζβάν Λουτσέσκου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω των πολλών τραυματισμών που έχει βγάλει μέχρι στιγμής ο Δικέφαλος. Και γράφουμε το μέχρι στιγμής, γιατί έτσι όπως το πηγαίνουν οι Θεσσαλονικείς, σε λίγο δεν θα υπάρχει παίκτης που να μην έχει περάσει από το ιατρικό δελτίο.

Τελευταία… θύματα οι Νάρεϊ, Τσαούσης και Λύρατζης και κάποιες φωνές από τη συμπρωτεύουσα στέκονται στον ρυθμό και την ένταση στις προπονήσεις. Που όντως ισχύει ότι μπορεί να υπάρχει θέμα με τον ρυθμό και την ένταση, αλλά από την άλλη, προφανώς, δεν είναι μόνο αυτό.

Γιατί οι κεραίες του sportdog από τη Θεσσαλονίκη εντόπισαν μια πολύ σημαντική παράμετρο: Ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Ζιώγας, που είχε συνεργαστεί και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τη διετία του νταμπλ (βρέθηκε συνολικά στον ΠΑΟΚ για 12 χρόνια), δεν βρίσκεται πια στο τιμ του!

Ήδη από τον περασμένο Γενάρη είχε μετακομίσει στην ΑΕΚ, από την οποία αποχώρησε μετά την έλευση του Ματίας Αλμέιδα και, πλέον, είναι στο τιμ του Βλάνταν Ίβιτς στην Μακάμπι! Ο κ. Ζιώγας ήταν ακριβώς το στέλεχος εκείνο που ασχολούνταν με την κατάσταση και αποκατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή, πότε φτάνει στα κόκκινα και πότε είναι έτοιμος για να αγωνιστεί ξανά, αλλά ο Λουτσέσκου τον θεωρούσε περιττό.

Φταίει μόνο η αποχώρηση του Ζιώγα για τους πολλούς τραυματισμούς; Ο Ρουμάνος τεχνικός υποστηρίζει ότι η σωματοδομή των περισσότερων ποδοσφαιριστών της ομάδας που προπονεί τώρα, που έχει αρκετούς νεαρούς αλλά και παίκτες μια άλφα ηλικίας δηλαδή, δεν αντέχει στον ρυθμό της προπόνησής του. Είναι διαφορετικό να προπονείς τον 31-32χρονο Βιεϊρίνια που έχει φόρα για να πάρει τον τίτλο, και διαφορετικό να το κάνεις τώρα που φτάνει τα 37...

Σε κάθε περίπτωση ο Δικέφαλος έχει μόλις ένα παιχνίδι την εβδομάδα και οι ποδοσφαιριστές του πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα, καθώς έχουν θορυβηθεί ακόμα και τα πιο υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η "απάντηση" Λουτσέσκου σε Μελισσανίδη - Βρήκε... νέο Λιβάγια ο Αλμέιδα - Δεν αντέχει ο Στάνκοβιτς!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags