Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τα 8 χτυπήματα της μοίρας του! "Κάηκαν" από Λουτσέσκου – Ο γνωστός πονοκέφαλος και οι εντάσεις
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-03 13:14:00

Τα 8 χτυπήματα της μοίρας του ΠΑΟΚ! "Κάηκαν" από Λουτσέσκου - Ο... πονοκέφαλος και η ανησυχία

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τα 8 χτυπήματα της μοίρας του ΠΑΟΚ! "Κάηκαν" από Λουτσέσκου - Ο... πονοκέφαλος και η ανησυχία

Ο τραυματισμός του Νάρεϊ στον αγώνα με την ΑΕΚ έφερε στο προσκήνιο ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι οι συχνοί τραυματισμοί

Στον αγώνα με την ΑΕΚ ήταν ωσεί παρών, παρότι είχε καλή παρουσία σε προηγούμενα ματς. Ήταν η .δεύτερη φορά που γινόταν αλλαγή στο πρωτάθλημα (η πρώτη στην πρεμιέρα με Παναιτωλικό), αν και ο λόγος δεν ήταν η κακή του εμφάνιση, αλλά από ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Η περίπτωση του Γερμανού εξτρέμ, ο οποίος μετά από 10 συμμετοχές στη Super League με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όλες ενδεκαδάτες, αναδεικνύει ένα άλλο μείζον θέμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι οι πολλοί, μαζικοί μυικοί τραυματισμοί.

 

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

Το πρώτο χτύπημα ήταν με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, τον Ιούλιο. Ο Μαροκινός υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού τετρακέφαλο και έμεινε εκτός για τέσσερις εβδομάδες. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει χαρακτηριστεί συνεπής στους τραυματισμούς. Είναι γνωστός... πονοκέφαλος. Το γεγονός δεν προκάλεσε προβληματισμό, αλλά περισσότερο ανησυχία για την απουσία του παίκτη από τα ματς με τη Λέφσκι για τα προκριματικά του Conference League. Το πρόβλημα με τον Μαροκινό το γνωρίζουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, γι'αυτό υπάρχει και ανάλογη διαχείριση. Το μοναδικό 90λεπτο που έχει παίξει φέτος είναι κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, την 8η αγωνιστική.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το δεύτερο χτύπημα ήταν με τον Ιβάν Νάσμπεργκ, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι για να ενισχύσει την «ασπρόμαυρη» άμυνα. Ο Νορβηγός υπέστη στις αρχές Αυγούστου θλάση στον δεξιό τετρακέφαλο, έμεινε εκτός στα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Άρη, Λαμία, ΟΦΗ, επέστρεψε βασικός με τον Παναθηναϊκό και από αυτό το ματς και μετά είναι συνεχώς στον πάγκο.

Το τρίτο χτύπημα ήταν με τον Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός τεχνικός υπέστη θλάση β' βαθμού σε φιλικό με τον Πανσερραϊκό, στα τέλη Σεπτεμβρίου. O χρόνος απουσίας του εκτιμήθηκε στον έναν μήνα και μόλις την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου κατάφερε να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Μέχρι στιγμής αγωνίστηκε στο εκτός έδρας ματς με τη Λέφσκι και κόντρα σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Άρη, Λαμία και ΟΦΗ. Υπενθυμίζεται, ότι και ο Νάσμπεργκ και ο Τόμας είναι καλοκαιρινά αποκτήματα.

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΛΛΙΩΣ

Το τέταρτο χτύπημα ήταν με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και αυτό στα τέλη Σεπτεμβρίου! Ο νεαρός αμυντικός του Δικεφάλου επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδας με ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο. Το οίδημα που αποκόμισε τον άφησε εκτός με Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό, σε δύο παιχνίδια δηλαδή που ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς (ήττα και ισοπαλία αντίστοιχα), κάτι που δείχνει πόσο σημαντική ήταν η απουσία του, αφού σε όλα τα άλλα ματς του πρωταθλήματος ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Το πέμπτο χτύπημα ακούει στην περίπτωση του Αντελίνο Βιεϊρίνια! Ο Πορτογάλος μπήκε ως αλλαγή αντί του Τσαούση στο 61' της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό, στη Λιβαδειά και μετά από 10 λεπτά ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή! Η εξέλιξη έφερε αναστάτωση στους ασπρόμαυρους, αφού με την έξοδο του Τσαούση και την είσοδο του Κωνσταντέλια, δεν υπήρχε αριστερό μπακ και έτσι αναγκάστηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς να καλύψει το κενό σε μία θέση, στην οποία είχε αγωνιστεί στην Εθνική Σερβίας. Σε εκείνο το ματς ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις και ο Σέρβος που πήρε τον ρόλο του Πορτογάλου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Ενός κακού μύρια έπονται δηλαδή.

Τα δύο επόμενα χτυπήματα έγιναν στον ίδιο αγώνα και μάλιστα σε παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ έχασε πάλι βαθμούς! Ο λόγος για την αναμέτρηση (2-2) με τον Αστέρα Τρίπολης, στην Τούμπα, για την 9η αγωνιστική της Super League. Στο 32' αποχώρησε ο Τσαούσης, ο οποίος γλίτωσε τα χειρότερα, αφού υπέστη διάταση έσω πλαγίου (αρχικά υπήρχαν φόβοι για ρήξη χιαστού) και στο 39' ο Λευτέρης Λύρατζης, ο οποίος υπέστη θλάση β' βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και θα μείνει εκτός για 4 με 6 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει, ότι θα είναι έτοιμος κατά τη διάρκεια της διακοπής εξαιτίας του Μουντιάλ. Υπενθυμίζεται, ότι ο τελευταίος είχε χάσει το πρώτο ματς με τη Λέφσκι, λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, το οποίο τον είχε ταλαιπωρήσει αρκετό καιρό. Μάλιστα στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε υποβληθεί σε νέα μαγνητική. Είχε θεωρηθεί αμφίβολος για το ματς με τον Παναθηναϊκό, εν τέλει κατάφερε και έπαιξε για 86 λεπτά.

ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ...

Το τελευταίο χτύπημα είναι το σημείο αναφοράς απ΄όπου ξεκινήσαμε αυτό το κείμενο! Αναφερόμαστε στον τραυματισμό του Κάλεντ Νάρεϊ, ο οποίος μένει εκτός για 4 εβδομάδες και εντείνει τον προβληματισμό για τους μυικούς τραυματισμούς του ΠΑΟΚ. Ήδη μετρήσαμε οχτώ.

Δεν είναι πολλοί. Μετά από 10 αγωνιστικές και τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι λογικό να προκαλούν ανησυχία σε πολύ κόσμο για το τί συμβαίνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι πέντε τραυματισμοί είναι κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, που σημαίνει, ότι μπορεί να έπαιξαν ρόλο οι εντάσεις των αναμετρήσεων.

Η ευπάθεια του Καντουρί είναι γνωστή. Για τον Νάσμπεργκ θεωρείται, ότι θα μπορούσε να έχει διαφορετική διαχείριση, καθότι προέρχεται από πρωτάθλημα (νορβηγικό) με άλλες εντάσεις και φυσικά κλίμα. Για τους μικρούς Κουλιεράκη, Τσαούση, Λύρατζη υπάρχει η... άποψη, ότι ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ έβγαλε στον αφρό παιδιά που άρπαξαν τις ευκαιρίες (Λύρατζης και Τσαούσης νίκησαν Σάστρε και Σοάρες), αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τιμωρίες, τραυματισμοί και καταπονήσεις. Τους... έκαψε ο Λουτσέσκου για να μπαλώσει τη γύμνια του ρόστερ του, για τον σχεδιασμό του οποίου τα είχε... ρίξει το καλοκαίρι στον Ζοσέ Μπότ;

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως στην εξίσωση μπαίνει και ο παράγοντας της εκγύμνασης στις προπονήσεις. Μπάτσι και Σπαταφόρα είναι υπεύθυνοι σε αυτόν τον τομέα, χωρίς να σημαίνει, ότι χρεώνουμε τους ανθρώπους για κάτι. Γνώστες του ποδοσφαίρου άλλωστε υποστηρίζουν, ότι αν κάτι δεν πάει καλά σε έναν προγραμματισμό, πρέπει να τροποποιηθεί σε βάθος χρόνου. Αλλά οι ευθύνες δεν πρέπει να ρίχνονται μόνο στο τεχνικό τιμ.

Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μπορεί να «διαβάσει» τον εαυτό του! Υπάρχουν μάλιστα πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που πρόλαβαν το πρόβλημα, επειδή ένιωσαν μία ελάχιστη ενόχληση. Όσο και να έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, οι επιβαρύνσεις ενός αθλητή δεν μπορούν να μετρηθούν με ακρίβεια! Οι μετρήσεις δείχνουν επιδόσεις και όχι πόσο «σφιχτός» μπορεί να ο δικέφαλος ενός ποδοσφαιριστή.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags