Facebook Pixel Σάκης Τσιώλης: "Τί φοβάται ο Μίτσελ; Χαμένος ο Λουτσέσκου! Ορισμός του κόουτς ο Αλμέιδα - Δικαίωση Γιοβάνοβιτς"
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-04 20:02:00

"Τί φοβάται ο Μίτσελ; Χαμένος ο Λουτσέσκου! Ορισμός του κόουτς ο Αλμέιδα - Δικαίωση Γιοβάνοβιτς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τί φοβάται ο Μίτσελ; Χαμένος ο Λουτσέσκου! Ορισμός του κόουτς ο Αλμέιδα - Δικαίωση Γιοβάνοβιτς"

Η πρόβλεψη για το ντέρμπι της Κυριακής και ποιος θα κρίνει τον τίτλο! Ο Σάκης Τσιώλης βάζει στο ζύγι τους προπονητές των Big4 ανάλογα με την εικόνα των ομάδων τους. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για πρωτάθλημα. Δύσκολα για Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ.

Πριν ακόμα αποχαιρετήσει το Europa League, ήταν ξεκάθαρο, ότι ο Ολυμπιακός έχει στραμμένη αλλού την προσοχή του. Φάνηκε από το στήσιμο της 11άδας κόντρα στη Ναντ από τον Μίτσελ. «Το παιχνίδι με τους Γάλλους είχε ένα κίνητρο για το γόητρο και την ψυχολογία για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα όμως προσανατολίζεται για το παιχνίδι της Κυριακής», αναφέρει ο Σάκης Τσιώλης.

Ο έμπειρος τεχνικός συζήτησε με το Sportdog για την κρισιμότητα του παιχνιδιού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, υπογραμμίζοντας, ότι αν χαθεί το ματς για τους Πειραιώτες, τότε ο Μίτσελ θα έρθει σε δύσκολη θέση.

Πριν η κουβέντα οδηγηθεί εκεί όμως, δεν μπορούσαμε να μη ζητήσουμε από τον κ.Τσιώλη να μας πει την άποψή του για τα νέα παιδιά που έπαιξαν με τη Ναντ. Γιατί είδαμε μία ελληνική άμυνα και Καλογερόπουλο-Σαπουντζή να παίρνουν βάπτισμα του πυρός σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Υπάρχει αρκετό ταλέντο στον Ολυμπιακό. Η αξιολόγηση για να αποκτηθούν αυτά τα παιδιά είναι παρακαταθήκη. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα επιμείνουν πάνω σε αυτά τα παιδιά», τόνισε ο Καρδιτσιώτης προπονητής, ο οποίος στάθηκε στο στήσιμο του Ισπανού συναδέλφου του.

ΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΜΙΤΣΕΛ

«Φαίνεται να είναι χαμένος σε αυτήν την ιστορία ιστορία. Για παράδειγμα, είδαμε ξανά να βγάζει τον Πασχαλάκη έξω. Τί φοβόταν; Μήν τραυματιστεί;», αναρωτήθηκε ο κόουτς.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι “do or die” όπως λέγεται αγγλιστί στην ποδοσφαιρική ορολογία. Ζωής και θανάτου. «Με το που τέλειωσε το ματς με τη Ναντ θα δουλέψει πάνω σε αυτό. Ξέρει ο Μίτσελ ότι είναι ματς χωρίς γυρισμό. Αν χάσει τότε τα τεθεί σε κίνδυνο το τεχνικό τιμ», υποστηρίζει ο κ. Τσιώλης.

Τον ρωτήσαμε αν βλέπει απομάκρυνση Μίτσελ μετά από ήττα. «Δεν ξέρω πόσο δυνατό είναι το συμβόλαιό του. Θα μπορέσουν θα τον στηρίξουν; Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα μετά από ήττα. Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να είναι στην 5άδα και τον ενδιαφέρει η 2η θέση που οδηγεί στο Champions League. Δύσκολα θα μπορεί να καλυφθεί η απόφαση με ήττα. Επίσης Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν ίσες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Δεν φαίνονται ευάλωτες ομάδες σε συνεχόμενες ήττα για να τις περάσει ο Ολυμπιακός », απαντά.

ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

Κεφάλαιο Γιοβάνοβιτς και Παναθηναϊκός. «Τον στήριξαν και τον άφησαν να φτιάξει ομάδα όπως ήθελε εκείνος. Και τώρα δικαιώνεται. Πάνω απ' όλα όμως η ηρεμία και η υγεία που βγάζει η ομάδα είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει δημιουργήσει ως προπονητής».

Ο Παναθηναϊκός με Γιοβάνοβιτς κάνει πρωταθληματική πορεία, αλλά και η ΑΕΚ με Αλμέιδα ακολουθεί και καραδοκεί, έχοντας μεγάλη ορμή από την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ενέργεια του νέου γηπέδου. Ο Σάκης Τσιώλης είχε μία πολύ θετική παρατήρηση για τον Αργεντινό τεχνικό.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ Ο ΑΛΜΕΙΔΑ

«Έχει δοκιμάσει πολλά πράγματα. Δείχνει, ότι σκεφτόταν κάτι διαφορετικό. Το σημαντικό με τον Αλμέιδα είναι ότι δείχνει μεγάλη εξυπνάδα. Δεν έχει εμμονές και έχει βρει καλή χημεία. Επίσης, κρατήστε και αυτό, είναι ο προπονητής που κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι ο ορισμός του κόουτς. Η ΑΕΚ έχει ένα στυλ παιχνιδιού που πρέπει να το έχεις δουλέψει πολύ και να το διαβάσεις για να την αντιμετωπίσεις», επισημαίνει ο Καρδιτσιώτης τεχνικός.

ΧΡΥΣΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Η συζήτηση γύρω από τον ΠΑΟΚ φέρνει... σύννεφα. «Τον βάζω στην κατηγορία του Ολυμπιακού. Μονοπώλησε τα τελευταία χρόνια τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο κύκλος του έκλεισε. Πρέπει να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα», αναφέρει και σχολιάζει την παρουσία Λουτσέσκου.

«Μόνο και μόνο αυτό που λέει, ότι βάζει νέα παιδιά είναι για να χρυσωθεί το χάπι. Η ανανέωση δεν έχει να κάνει με το αν χαθεί η χρονιά. Τον Λουτσέσκου καλύπτει και στηρίζει η διοίκηση. Είχε δείξει καλά δείγματα. Αλλά και αυτός όπως και ο Μίτσελ ψάχνεται να βρει την κατάλληλη δομή», λέει.

Για το ντέρμπι της Λεωφόρου θεωρεί ότι θα γίνει καλό παιχνίδι. «Είναι ένα ματς που θα φοβάται ο ένας τον άλλον. Θα είναι κλειστό στο χώρο του κέντρου. Το ερώτημα είναι αν θα δώσει χώρο ο Ολυμπιακός. Όταν δίνεις χώρο στον Παναθηναϊκό γίνεται πολύ επικίνδυνος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον κρατήσει μακρυά από την περιοχή του. Νομίζω, ότι θα γίνει όμως καλό ματς. Γιατί η Λεωφόρος συμπαρασέρνει. Θα έχει φάσεις», αναφέρει.

Εν κατακλείδι ο Σάκης Τσιώλης υποστηρίζει, ότι φάρμακο για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι η διακοπή λόγο Μουντιάλ. «Είναι μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν όλες οι ομάδες. Θα είναι σίγουρα διαφορετικές ομάδες ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Θα ήταν καλό να γίνει αυτό, για να δούμε ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα στον δεύτερο γύρο και τα πλέι οφ».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τέλος" από Ολυμπιακό μετά τη Ναντ - Το τρικ Μίτσελ για Λεωφόρο - Γι’ αυτό ξεχώρισε ο Σαπουντζής! 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags