Facebook Pixel ΕΠΟ - Super League: Μήνυμα με νόημα από Μπαλτάκο για διαιτησία - "Η Super League δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-04 18:10:00

Μήνυμα με νόημα από Μπαλτάκο για διαιτησία - "Η Super League δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα..."

Sportdog Team
Μήνυμα με νόημα από Μπαλτάκο για διαιτησία - "Η Super League δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα..."

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήρε θέση για το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας, την καθιέρωση της οποίας έχει ζητήσει η Λίγκα.

ΕΠΟ - Super League: Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/11) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με την συμμετοχή του Προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκου και των προέδρων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας, Βασίλη Σιδέρη, Αρκαδίας, Σταύρου Γεωργόπουλου, Κορινθίας, Μιχάλη Τσιχριτζή και Μεσσηνίας, Βασίλη Σπηλιώτη.

Συζητήθηκαν τα θέματα των γηπεδικών υποδομών στις τέσσερις αυτές ΕΠΣ, όπως ακριβώς και στην ΕΠΣ Λακωνίας. Ο κ. Νίκας υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει το θέμα των γηπεδικών υποδομών των Ενώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε τα εξής: 

Για το θέμα του Μητρώου: "Το θέμα του Μητρώου για φέτος ότι μπορούσαμε να πετύχουμε έγινε με την Κυβέρνηση από την πλευρά της να κάνει πίσω σε κάποια πράγματα όπως αντιστοίχος κάναμε και εμείς. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή και δεν θέλουμε καθόλου το Μητρώο. Όπως είπα και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας το θέμα αυτό θα πάει και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια έτσι ώστε με τρόπο θεσμικό και νόμιμο να κριθεί αν πρέπει να υπάρχει το Μητρώο με την έννοια των ποδοσφαιρικών κυρώσεων να υπάρχει. Προφανώς και δεν μας πειράζει εμάς το κράτος να έχει Μητρώο αλλά δεν μπορεί όμως να αποφασίζει αν παίζεις η όχι και αν ψηφίζεις η δεν ψηφίζεις".

Για την επαγγελματική διαιτησία: "Τα πράγματα στο κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας είναι απλά. Το καταστατικό της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA αλλά και η ολιστική μελέτη λένε πως η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ όπως παγκοσμίως η διαιτησίες ανήκουν στις Ομοσπονδίες. Η Λίγκα θέλει να γίνει επαγγελματική διαιτησία και εμείς επίσης θέλουμε. Σημασία έχει ότι η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν αποφασίσει η ΕΠΟ. Άρα λοιπόν, επαγγελματική διαιτησία ναι αλλά μόνο με απόφαση της ΕΠΟ σε συνεργασία και με την Λίγκα ακούγοντας τις απόψεις τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ Αλαφούζου για τον τίτλο - Ρίχνει 3 εκατομμύρια - Φέρνει τον… δικό του Βαλμπουενά ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags