Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μπορεί να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Νομικά και οικονομικά εμπόδια - Η μεγάλη διαφορά με το μπάσκετ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-08 10:00:00

"Μπορεί να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Νομικά και οικονομικά εμπόδια - Η μεγάλη διαφορά με το μπάσκετ"

του Γιώργου Κτενά
"Μπορεί να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός - Νομικά και οικονομικά εμπόδια - Η μεγάλη διαφορά με το μπάσκετ"

Γιατί δεν του "επιτρέπεται" να φύγει και το πρόβλημα στο πρωτάθλημα! Το Sportdog.gr με τη βοήθεια επιφανή νομικού και άνθρωπο του ποδοσφαίρου, αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις και το ενδεχόμενος αποχώρησης των Πειραιωτών από τη Super League.

Την Τρίτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κάνουν την έκτακτη συνεδρίαση, έτσι ώστε να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τον πώς θα πορευτούν μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ούτε εικασίες μπορούν να γίνουν για το τι θα ειπωθεί ούτε αν θα γίνει πράξη η πρόταση που έκανε ο Γιάννης Βρέντζος μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Λάκη Σημαιοφορίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και επιφανή νομικό, που έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος αλλά και πρόεδρος του ΠΣΑΠ, με μεγάλη γνώση σε θέματα ποδοσφαίρου, προκειμένου να μας διαφωτίσει επί της διαδικασίας πιθανής αποχώρησης και αν αυτή, τελικά, μπορεί να υπάρξει.

"Μπορεί να αποχωρήσει - Ηθική διάσταση στο θέμα - Δεν μπορεί να στερηθεί τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα"

"Μπορεί να το κάνει, κάθε ομάδα μπορεί να αποχωρήσει, αλλά η κάθε απόφαση έχει και τις ανάλογες συνέπειες. Γιατί είναι πολλά στη μέση για να αποχωρήσει μια ομάδα από το πρωτάθλημα. Κατά καιρούς έχουμε τέτοιες αντιδράσεις, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αποτέλεσμα αγώνα μπορεί να φέρει να ανοίξει τέτοιες συζητήσεις. Όταν επικρατήσει πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος όμως, η κατάσταση εξομαλύνεται", ανέφερε αρχικά ο Λ. Σημαιοφορίδης.

Πρακτικά, με τηλεοπτικό συμβόλαιο, αποδοχή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, ρήτρες κ.λπ., τι μπορεί να γίνει;

"Μα το πρόβλημα δεν είναι το πρακτικό, πρωτίστως υπάρχει η ηθική διάσταση που λέει ότι μια ομάδα στο μέγεθος του Ολυμπιακού, που σαφώς συμμετέχει στο πρωτάθλημα γιατί έχει αποδεχτεί την προκήρυξη του πρωταθλήματος, δεν είναι δυνατόν να αποχωρήσει - Δεν μπορεί το πρωτάθλημα να στερηθεί μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός".

"Νομικά και οικονομικά δεν επιτρέπεται - Αντίδραση της στιγμής - Άλλο το μπάσκετ"

Επίσης, υπάρχουν και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών - Τα περισσότερα μεγάλα σε αμοιβές και πολυετή.

"Είναι μια σειρά καταστάσεων νομικών και οικονομικών που δεν επιτρέπουν να υλοποιήσουν αυτή την απόφαση. Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ πως είναι αντίδραση της στιγμής, τα έχουμε ξαναδεί και από άλλες ομάδες αυτά. Θα επικρατήσουν στο τέλος πιο ψύχραιμες φωνές".

Μπορεί να υπάρχει ευθυγράμμιση με το επιχείρημα ότι και ο μπασκετικός Ολυμπιακός είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα;

"Προφανώς δεν είναι το ίδιο πράγμα - Άλλωστε στο μπάσκετ η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα γίνεται με κλειστό συμβόλαιο, ενώ στο ποδόσφαιρο η ευρωπαϊκή συμμετοχή περνάει μέσα από την κατάταξη του πρωταθλήματος".

"Αυτό πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Σήμερα υπάρχει VAR"

Πώς σχολιάζετε όσα βλέπουμε από το βράδυ της Κυριακής στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Θεωρώ ότι για να αλλάξει η κατάσταση στον χώρο τού ελληνικού ποδοσφαίρου, πρέπει να αλλάξουν όλες οι νοοτροπίες όλων των ανθρώπων κυρίως που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο - Κυρίως όμως όσων έχουν θέση ευθύνης. Αν δεν αλλάξουν, θα έχουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Η διαφοροποίηση της νοοτροπία των αντιδράσεων με σοβαρότητα από όλους, είναι το φάρμακο για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Διαιτητικές αποφάσεις υπάρχουν σε ολο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν είναι πρώτη φορά που κάποια διαιτητική απόφαση δημιουργεί έχθρα. Κατά συνέπεια όλοι οι παράγοντες πρέπει να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα ο,τι γίνεται, σε έναν χώρο που είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερος".

Τέλος, θέλω να μου πείτε τη δική σας αποψη για την επίμαχη φάση.

'Έχει γεμίσει από μυαλοπωληδες το ποδόσφαιρό μας, όποια ομάδα και να παίζει και ο,τι και να γίνει στο γήπεδο, εμπιστεύομαι τους ειδικούς. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει σήμερα το VAR.  Μου αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο και ακούω τους ειδικούς. Αν κάνουν λάθος οι ειδικοί αυτό αφορά το πώς θα αξιολογηθούν. Φέρνουν ξένους διαιτητής γιατί θεωρούμε ότι οι Έλληνες δεν είναι καλοί ή έτοιμοι - Να που τώρα αποφάσισε ένας ξένος διαιτητής. Δεν μπορώ να κρίνω, δεν είμαι διαιτητής, δεν είμαι στο VAR. Άρα αποδέχομαι ο,τι αποφασίζουν".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σπάνιο αυτό που έγινε στη Λεωφόρο στο 97’ - Είναι πέναλτι και επιθετικό φάουλ - Δεν φταίει ο Κέλετ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags