Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Σπάνιο αυτό που έγινε στη Λεωφόρο στο 97’ - Είναι πέναλτι και επιθετικό φάουλ - Δεν φταίει ο Κέλετ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-07 21:29:00

"Σπάνιο αυτό που έγινε στη Λεωφόρο στο 97’ - Είναι πέναλτι και επιθετικό φάουλ - Δεν φταίει ο Κέλετ"

του Νίκου Στεργίου
"Σπάνιο αυτό που έγινε στη Λεωφόρο στο 97’ - Είναι πέναλτι και επιθετικό φάουλ - Δεν φταίει ο Κέλετ"

Τι έπρεπε να σφυρίξει ο ρέφερι και τι του είπαν από το VAR στην τελευταία φάση του μεγάλου ντέρμπι, το οποίο έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Έμπειρος διαιτητής αναλύει στο Sportdog.gr

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ολόκληρο θέμα, με πολλές και ενδιαφέρουσες προεκτάσεις, έχει προκύψει μετά το πέναλτι που σφύριξε στο τέλος του ντέρμπι, στη Λεωφόρο, ο Γιάκομπ Κέλετ, καθώς αυτή η απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους Ερυθρόλευκους.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Σωτήρη Βοργιά, πρώην διεθνή διαιτητή και καθηγητή Διαιτησία, προκειμένου να ακούσουμε την άποψη ενός ειδικού για τη συγκεκριμένη φάση, που απειλεί να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα.

"Έπαιζε έδρα ο διαιτητής - Πέναλτι και επιθετικό φάουλ - Σπάνιο αυτό που έγινε με Άβιλα"

"Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, ο διαιτητής μέχρι τη φάση του 97΄ ήταν καλός και έδινε λίγο εύκολα υπέρ της έδρας τα φάουλ. Στην επίμαχη φάση ο,τι και να έκανε, μέσα θα ήταν. Και αυτό που έκανε σωστό ήταν, και φάουλ επιθετικό να έδινε μέσα θα ήταν, και τίποτα να μην έδινε μέσα θα ήταν", ανέφερε αρχικά ο Σ. Βοργιάς και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Οι παίκτες πατούν πάνω στη γραμμή, που η γραμμή θεωρείται εντός περιοχής, άρα η παράβαση είναι εντος. Τη στιγμή που δίνει παράβαση αμυντική, το φάουλ δηλαδή, είναι πέναλτι. Όμως είναι σπάνιο φαινόμενο να κάνει ο μπροστά στον πίσω φάουλ. Αυτός που πηγαίνει από πίσω κάνει παράβαση συνήθως".

"Φταίει ο Άβιλα - Δεν θα είχαμε τίποτα αν... - Δεν είμαι ειδικός στο VAR αλλά..."

Το εξηγείτε λίγο περισσότερο;

'Ο Άβιλα χτύπησε με τον αριστερό χέρι τον Ιωαννίδη και εκείνος, ταυτόχρονα, τον τραβούσε με το δεξί χέρι. Εμένα δεν με αφορούν οι ομάδες ή το αποτέλεσμα - Η διαιτησία με αφορά. Το θέμα είναι ότι ήταν πολύ δύσκολη φάση και, πιστεύω, ότι είναι ο Άβιλα που φταίει και όχι ο διαιτητής. Αν έδινε μια κλωτσιά στην μπάλα ή δεν χτυπούσε τον Ιωαννίδη, που την ίδια στιγμή  τον τραβούσε με ταυτόχρονη παράβαση, δεν θα είχαμε τίποτα. Ο διαιτητής επέλεξε να κάνει το αυστηρότερο που μπορούσε".

Έδωσε αμυντικό φάουλ χωρίς να έχει προσέξει ότι είναι εντός περιοχής;

"Ναι, αυτό πιστεύω: Έδωσε φάουλ και ο VAR του είπε ότι είναι μέσα στην περιοχή. Βέβαια, χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα, νομίζω ότι VAR δεν λέει αν είναι μέσα ή έξω η παράβαση αλλά μόνο αν υπάρχει παράβαση. Δεν υποδεικνύει αν είναι εκτός ή εκτός περιοχής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφώνησαν Κάκος-Βαρούχας για το πέναλτι - "Ξεκάθαρη εικόνα..." - Σχόλιο για τις καθυστερήσεις (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags