Facebook Pixel Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: Το Πράσινο "τρένο" πέρασε και από τη στάση Αγρίνιο - Λυτρωτής ο Ιωαννίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-10 05:01:00

Το Πράσινο "τρένο" πέρασε και από τη στάση Αγρίνιο - Λυτρωτής ο Ιωαννίδης!

Το Πράσινο "τρένο" πέρασε και από τη στάση Αγρίνιο - Λυτρωτής ο Ιωαννίδης!

Ο Παναθηναϊκός με υπομονή στο παιχνίδι του βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 78' με χρυσή αλλαγή τον Ιωαννίδη, παίρνοντας με το τελικό 1-0 απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την 11η φετινή του νίκη σε 12 αγώνες πρωταθλήματος!

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: Τι κι αν ο Παναιτωλικός του είχε βάλει δύσκολα και αμυνόταν αποτελεσματικά για 77 λεπτά; Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε ποτέ το παιχνίδι του, είχε υπομονή και με ασίστ του MVP Χουάνκαρ και γκολ του Ιωαννίδη (που μόλις πριν είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι) στο 78ο λεπτό, απέδρασε και από το Αγρίνιο με το τελικό 1-0! 11η νίκη σε 12 αγώνες πρωταθλήματος για το... Πράσινο "τρένο" του Γιοβάνοβιτς!

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αγρίνιο και τους Πράσινους να δημιουργούν μάλιστα την πρώτη τελική του ματς μόλις στα 37 δευτερόλεπτα, όταν ο Σπόραρ έστρωσε στον Βέρμπιτς όμως το γυριστό σουτ του δεύτερου πέρασε ψηλά άουτ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για ν’ ακριβολογούμε δεν είχε την πρωτοβουλία, αλλά τη σχεδόν απόλυτη κατοχή της μπάλας. Χωρίς αυτή, ωστόσο, να μεταφράζεται σε φάσεις. Απόδειξη αυτού είναι ότι εν συνέχεια οι μόνες τελικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού ήταν δύο μακρινά σουτ των Ρούμπεν και Κουρμπέλη σε 19ο και 24ο λεπτό αντίστοιχα.

Ο Παναιτωλικός μπορεί να αμυνόταν μαζικά πίσω από τη σέντρα, αλλά εκείνος ήταν που είχε τη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα στο 30’ μετά από ανακατωσούρα στα αριστερά της άμυνας του Τριφυλλιού ο Μόρσεϊ μπήκε απειλητικά στην περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπρινιόλι με μια εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε σωτηρία σε κόρνερ!

Ο Παναθηναϊκός είχε αναλωθεί σε ένα πρακτικά ανούσιο passing game, ενώ οι κλειστοί χώροι στον άξονα οδηγούσαν το παιχνίδι του αποκλειστικά από τα πλαγιά και κατά βάση από αριστερά με τον Χουάνκαρ. Ο Βέρμπιτς ήταν δραστήριος όσο μπορούσε, σε αντίθεση με τον Μπερνάρ που έδειχνε κάπως εγκλωβισμένος στη γραμμή δεξιά. Το ημίχρονο τελείωσε μοιραία χωρίς τέρματα (0-0) και τον Παναιτωλικό στα πρώτα 45 λεπτά να έχει πετύχει το δικό του σκοπό.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες επέστεψαν στο γήπεδο χωρίς αλλαγές, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρώτη τελική της επανάληψης από ένα μακρινό απευθείας φάουλ του Σενγκέλια στο 47’, το οποίο δεν ανησύχησε καθόλου τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε αλλάξει μεν πρόσωπα, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δώσει εντολή σε Μπερνάρ και Βέρμπιτς να αλλάξουν πλευρές, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει πλέον θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Σλοβένο αντίστοιχα στο δεξί, σε μία κίνηση που του βγήκε. Στο 50’ ήταν η σειρά των Πράσινων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με μια κεφάλια του Σένκεφελντ έπειτα από κόρνερ που μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης.

Μπορεί το Τριφύλλι να είχε περισσότερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο αρχικά και πάλι δεν έβρισκε χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Πρώτη φορά που το έκανε ήταν στο 58', όμως το αδύναμο πλασέ του Μπερνάρ μέσα από την περιοχή δεν μπορούσε ν’ απειλήσει τον Ανέστη. Στο 64’ ο Βέρμπιτς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε ωραία προς τον Σπόραρ, αλλά ο Σλοβένος επιθετικός είχε το σώμα του προς τα πίσω και δεν μπόρεσε να βάλει δύναμη στην κεφάλια του. Ο Σπόραρ είχε και την μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς, όταν η προβολή του στο 66’ έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια! Ο Σλοβένος φορ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας του, απειλώντας εκ νέου με πλασέ από πλαγιά θέση στο 69’, το οποίο έδιωξε και πάλι σε κόρνερ ο Ανέστης.

Με την είσοδο του Ιωαννίδη στο ματς στο 75’, ο Γιοβάνοβιτς έπαιξε με 4-4-2 και δίδυμο τον Έλληνα στράικερ με τον Σπόραρ στην κορυφή, σε μια προσπάθεια να βρει το Τριφύλλι το γκολ της νίκης. Ο Παναθηναϊκός το βρήκε άμεσα, καθώς στο 78’ ο Ιωαννίδης με διπλή προσπάθεια από φανταστική σέντρα του Χουάνκαρ και αφού πρώτα ο Ανέστης του σταμάτησε την κεφάλια, έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού για το 0-1!

Αφού πήρε αυτό που ήθελε ο Ιβάν μετέβαλλε ξανά το σχηματισμό του σε 4-3-3, με τον Σπόραρ να αφήνει τη θέση του για τον Τσόκαϊ. Στο 89ο λεπτό ο Παναιτωλικός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με την κεφαλαία του Καρέλη έπειτα από κόρνερ του Νταγκό να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι! Ο Γιοβάνοβιτς τελείωσε το ματς με 5-4-1 και τρίτο στόπερ τον Σάρλια για να διατηρήσει αυτό το υπερπολύτιμο 0-1, κάτι το οποίο κι έκανε για την 11η νίκη του Παναθηναϊκού σε 12 αγώνες πρωταθλήματος!

Οι ενδεκάδες

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (75' Χουχούμης), Ντίας (75' Κολοβός), Μλάντεν (76' Μάρτενσον), Φλόρες, Μόρσεϊ (84' Καρέλης), Σενγκέλια (61' Νταγκό), Ζοάο Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (90+1' Γκάνεα), Κουρμπέλης (76' Ιωαννίδης), Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (90+1' Σάρλια) Βέρμπιτς (76' Βαγιαννίδης), Σπόραρ (85' Τσόκαϊ).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags