Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο Superman Μπρινιόλι και το στόρι για το πώς τον έφερε ο Παναθηναϊκός - Τον γουστάρει τρελά ο κόσμος!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-08 23:44:00

Ο... Superman Μπρινιόλι και το στόρι για το πώς τον έφερε ο ΠΑΟ - Τον γουστάρει τρελά ο κόσμος!

Ο... Superman Μπρινιόλι και το στόρι για το πώς τον έφερε ο ΠΑΟ - Τον γουστάρει τρελά ο κόσμος!

Ένα χρόνο σχεδόν μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ο Μπρινιόλι έχει δικαιωθεί απόλυτα για την επιλογή του να ντυθεί στα πράσινα. Το Sportdog γράφει για το μεγάλο πρωταγωνιστή του Τριφυλλιού στο "αιώνιο" ντέρμπι.

Παναθηναϊκός - Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών στον Παναθηναϊκό είναι ο Αντρέα Μπρινιόλι, ο MVP του Τριφυλλιού στο ισόπαλο ντέρμπι (1-1) με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε σπουδαίες επεμβάσεις κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο, όντας ο βασικός λόγος που οι Πράσινοι έμεναν ζωντανοί στο ματς μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Όταν το καλοκαίρι του 2021 ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να κινηθεί για την απόκτηση του 31χρονου σήμερα γκολκίπερ, ο Μπρινιόλι μαζί με άλλη μία επιλογή από την Ισπανία, ήταν στην κορυφή της λίστας μετά την προεργασία που είχε γίνει από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του.

Ο παίκτης δεν ήθελε να μείνει σε δεύτερο ρόλο πίσω από τον 24χρονο Γκουλιέλμο Βικάριο, στον οποίο είχε επιλέξει τότε να επενδύσει η Έμπολι και έτσι δέχτηκε αμέσως την πρόταση του Τριφυλλιού. Βλέποντας στους Πράσινους μία ξεχωριστή πρόκληση τριετίας, την οποία και επέλεξε αντί για έναν τελευταίο χρόνο συμβολαίου στην ιταλική ομάδα, που θα του δημιουργούσε ανασφάλεια για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Αυτό κι αν ήταν εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά ο Μπρινιόλι έχει δικαιωθεί απόλυτα για την επιλογή του. Όχι απλώς έχει συνολικά εξαιρετική παρουσία κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, αλλά ταυτόχρονα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας. Μετά τον Ολυμπιακό, μάλιστα, άκουσε όλη τη Λεωφόρο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του κι εκείνος να υποκλίνεται ιπποτικά στον κόσμο.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε το ενδιαφέρον γύρω από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν έντονο. Αρκετές ομάδες από την Ιταλία τον τσέκαραν, με Περούτζια και Σπαλ να κάνουν διερευνητικές επαφές αλλά από τον Παναθηναϊκό να μην συζητούσαν την παραχώρησή του, εκτός αν υπήρχε ενδιαφερόμενος που θα πλήρωνε αδρά το σύλλογο. Το συμβόλαιο του Ιταλού πορτιέρο εκπνέει το 2024. Κάτι που σημαίνει, ότι και για την επόμενη χρονιά οι Πράσινοι θα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους κάτω από τα γκολκπόστ. Η μοναδική περίπτωση να έβλεπε με καλό μάτι ενδεχόμενη αποχώρησή του ο Μπρινιόλι, θα ήταν να του έρθει πρόταση από ομάδα της Serie A για να παίξει βασικός. Αλλά αυτό είναι μακριά για την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται συζητήσεις στη διακοπή του Μουντιάλ - Υπογραφές με τρεις παίκτες ο Παναθηναϊκός!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags