Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απάντησαν οι δύο... τελειωμένοι, "αρχοντικοί" Χάμες και Πασχαλάκης - Χτύπησε... καμπανάκι για Μίτσελ
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-10 08:30:00

Απάντησαν οι δύο... τελειωμένοι στη Λιβαδειά - "Καμπανάκι" για Μίτσελ - Άλλη κλάση Χάμες, Πασχαλάκης

του Παναγιώτη Νικολάου
Απάντησαν οι δύο... τελειωμένοι στη Λιβαδειά - "Καμπανάκι" για Μίτσελ - Άλλη κλάση Χάμες, Πασχαλάκης

Οι δύο "μεταγραφές" kαι το ματς με ΑΕΚ που αλλάζει όλη τη σεζόν! Το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ισπανός στη διακοπή και το ντέρμπι... τελικός που μπορεί να αλλάξει όλη την χρονιά των Ερυθρόλευκων.

Ολυμπιακός: Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να μην… τρέλαναν τον κόσμο τους με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν στη Λιβαδειά, όμως το αποτέλεσμα είναι οι τρεις βαθμοί που προστέθηκαν στο… σακούλι του πρωταθλήματος, ο τέταρτος αγώνας χωρίς ήττα, αλλά και η διατήρηση της καλής ψυχολογίας ενόψει ενός πολύ κρίσιμου ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (13/11) στο Καραϊσκάκης.

Οι Πειραιώτες μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από την αναμέτρηση της Λεωφόρου και παρά τις αλλαγές του Μίτσελ κατάφεραν να κυριαρχήσουν και μάλιστα να βγάλουν… μάτια για ακόμα μια φορά δύο παίκτες που ήταν ένα βήμα πριν την έξοδο. Ο λόγος για τον Μάριο Βρουσάι, που και αν και ήταν στην αριστερή πλευρά της άμυνας ανέβασε όλο το παιχνίδι της ομάδας του, όντας ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών στο πρώτο μέρος και μάλιστα σε θέση που έχει αγωνιστεί ελάχιστα. Ο νεαρός πολλές φορές έκανε το όβερλαπ με τον Μασούρα και έβγαινε σε θέση εξτρέμ δημιουργώντας καταστάσεις για την άμυνα του Λεβαδειακού, ενώ έδειξε στον Μίτσελ ότι δεν έχει τίποτα λιγότερα από τον… σκασμένο Ρέαμπτσιουκ για τη θέση του αριστερού μπακ.

Την ίδια στιγμή ο Ανδρούτσος βγήκε από την… φορμόλη και όχι μόνο έβαλε το γκολ της νίκης των Ερυθρόλευκων, αλλά έδειξε θέληση, προσπάθησε σε όλο το χρονικό διάστημα που ήταν στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας και αυτός, όπως και ο Βρουσάι, ότι μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι στη συνέχεια της φετινής περίεργης, ποδοσφαιρικά, χρονιάς. Αυτό βέβαια που πρέπει να χτυπήσει… καμπανάκι στον Μίτσελ είναι το γεγονός ότι μέχρι να σκοράρει ο Έλληνας αμυντικός και παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Μάρκοβιτς, κάτι που γίνεται από την αρχή της χρονιάς όποτε οι πρωταθλητές παίζουν απέναντι σε κλειστές άμυνες. Σίγουρα αυτό είναι ένα κομμάτι που ο Ισπανός πρέπει να σημειώσει στο μπλοκάκι του και να δουλευτεί κατά τη διάρκεια της διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μιας και πολλές θα είναι οι ομάδες που θα «κλειστούν» απέναντι στους Ερυθρόλευκους.

Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε για την παρουσία του Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, αλλά και την ποιότητα που δίνει στο παιχνίδι της ομάδας η παρουσία του Χάμες Ροντρίγκες. Από την μια ο Έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να ήταν θεατής κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στη Λιβαδειά, όμως με το… καλημέρα του δευτέρου μέρους κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το μηδέν και φυσικά ανεβάζοντας την ψυχολογία των συμπαικτών του. Ο Πασχαλάκης έχει καταφέρει να δώσει ασφάλεια στα μετόπισθεν της ομάδας και σιγουριά στους αμυντικούς που έχει μπροστά του και έχει βάλει δύσκολα στον Μίτσελ ενόψει της επιστροφής του Βατσλίκ από τον τραυματισμό του, για το ποιος θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας στο υπόλοιπο της χρονιάς. Την ίδια στιγμή ο Χάμες δείχνει ότι ήταν ο παίκτης που έλειπε από τον Ολυμπιακό φέτος. Ο Κολομβιανός μπορεί να μην σκοράρει συνεχώς, όμως δημιουργεί συνέχεια για τους συμπαίκτες του, μεταφέρει την μπάλα με ηρεμία και αποτελεί ένα μόνιμο κίνδυνο για τους αντιπάλους. Αν μάλιστα είχε μπει και το σουτ που έκανε με το εξωτερικό φάλτσο, με τον Μάρκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακό τρόπο, ίσως βλέπαμε και το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής από εκείνον.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους έναν… τελικό με την ΑΕΚ για πολλούς λόγους. Οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν μια ομάδα που είναι τέσσερις πόντους πάνω από αυτούς και φυσικά μια νίκη θα τους φέρει σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση, ενώ κάθε άλλο αποτέλεσμα μπορεί να κάνει τόσο την Ένωση να διατηρήσει τη διαφορά, αλλά τον Παναθηναϊκό να την αυξήσει αν κερδίσει τον Ατρόμητο. Παράλληλα παίρνοντας το τρίποντο ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα πολύ δυνατό… χτύπημα στην Ένωση και στην ψυχολογία της μιας και η ΑΕΚ έχει να χάσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εννιά παιχνίδια και συγκεκριμένα από τις 11 Σεπτεμβρίου και την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Τέλος με νίκη οι Πειραιώτες θα δείξουν ότι συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις, θα κερδίσουν χρόνο ενόψει της διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο και σίγουρα θα δουλέψουν με ηρεμία ώστε να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Και με εμφανίσεις σαν αυτή της Λεωφόρου είναι δεδομένο ότι μπορούν.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη ηχηρή μεταγραφή Μαρινάκη - Αυτόν ζήτησε ο Μίτσελ - "Έρχεται και ο Σκάρπα για αντι-Χουάνγκ"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags