Facebook Pixel ΠΑΟΚ: «Φαινόμενο»! Παίρνει Νεϊμάρ - Όχι στη «Μπάρτσα» για 1,5 εκατ.Ευρω – Ξεχάστε τον Νάρεϊ
| 2022-11-13 15:45:00

Παίκτης-φαινόμενο στην Ελλάδα, o... Νεϊμάρ του ΠΑΟΚ - Όχι στην Μπαρτσελόνα - Ξεχάστε τον Νάρεϊ (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Παίκτης-φαινόμενο στην Ελλάδα, o... Νεϊμάρ του ΠΑΟΚ - Όχι στην Μπαρτσελόνα - Ξεχάστε τον Νάρεϊ (Vid)

Ένα πολύ «καυτό» όνομα απασχολεί τον οργανισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τον χειροκρότησε όλος ο κόσμος, ενώ ήδη στην Ευρώπη είναι γνωστός εδώ και χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Ιωνικού, στη Νίκαια, για τη 12η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο έλαμψε το άστρο του Γιάννη Κωνσταντέλια, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν οι φάσεις και των τριών τερμάτων της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και μάλιστα καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο στις εξέδρες, ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του μικρού, που αρχίζει να καθιερώνεται στην αρχική σύνθεση, παρότι υποστήριζε αντίπαλη ομάδα.

 

«Κλώνος» του Μέσι

Το όνομα του νεαρού εξτρέμ ήταν πάντα πολύ «καυτό» στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, από την περίοδο που αγωνιζόταν στις Ακαδημίες. Σε ηλικία 17 ετών, οι άνθρωποι των «ασπρόμαυρων» θεωρούσαν, ότι έχουν στα χέρια τους ένα «κλώνο» του Μέσι, που μπορούσε να περάσει όλη την ομάδα, να «φτιάξει» γκολ και να σκοράρει.

Τα πρώτα του βήματα στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία τα έκανε στις Ακαδημίες της Αγίας Παρασκευής Βόλου. Στη Θεσσαλονίκη μετακόμισε το 2013 και έδειξε από εξ αρχής πως διαθέτει σπάνια χαρακτηριστικά, νοητικά. Βλέπει γήπεδο, μπορεί να πασάρει σε μικρούς χώρους και να πάρει πάνω του μία φάση, διαβάζει τον αντίπαλο. Ο προπονητής που τον ενέπνευσε στα πρώτα στάδια της καριέρας του, πριν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, τον είχε χαρακτηρίσει μιλώντας στο Sportdog πριν από δύο χρόνια ως «φαινόμενο» και τον είχε παρομοιάσει με τον Νεϊμάρ, εξαιτίας του τρόπου που κινείται στον αγωνιστικό χώρο, του ενστίκτου του και επειδή έχει στοιχεία που ψάχνουν όλοι οι τεχνικοί.

Όχι στη Μπαρτσελόνα

Γι'αυτό, στον οργανισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης υπήρχε πολύ μεγάλη ανυπομονησία για την εξέλιξή του. Δημιουργήθηκε όμως δυσκολία στη διαχείριση της περίπτωσής του. Γιατί ήταν πάρα πολύ καλύτερος από τα παιδιά της γενιάς του. Έπρεπε να υπάρξει διαχείριση σε επίπεδο οικογενειακό και περιβάλλοντος. Μάλιστα πριν μερικά χρόνια, σε ηλικία 15 ετών, είχε συμμετέχει σε καμπ της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε δείξει ζεστό ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν, ότι η προσφορά της έφτανε το 1,5 εκατ.Ευρώ. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν πολύ ψύχραιμη και έδειξε, ότι δεν παίρνουν εύκολα τα μυαλά του αέρα. Το παιδί δεν πήγε στην Ισπανία, καθώς θεώρησε, ότι ήταν πολύ μεγάλο άλμα για αυτόν. Ήθελε να χτίσει βήμα-βήμα το προφίλ του.

Ο Κωνσταντέλιας έφυγε τον περασμένο Ιανουάριο δανεικός στην Έουπεν. Προτού μετακινηθεί στο Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2026. Εκεί έπαιξε 7 ματς, όλα ως αλλαγή και επέστρεψε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη με αρκετά εφόδια από την εμπειρία που είχε εκτός Ελλάδας. Το καλοκαίρι συμμετείχε στην προετοιμασία και φάνηκε πολύ βελτιωμένος σε όλα τα επίπεδα. Οι άνθρωποι της ομάδας έλεγαν, ότι αν συνεχίσει έτσι, θα πάρει τις ευκαιρίες του. Και τις πήρε, γιατί δημιουργήθηκαν θέματα με Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς.

 

Ξέχασαν τον Νάρεϊ

Και εκεί που όλοι προβληματίζονταν όταν ο πρώτος βγήκε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, ο μικρός κατάφερε να πάει τον οργανισμό του ΠΑΟΚ από το άκρο της απαισιοδοξίας στην υπεραισιοδοξία, αφού ο κόσμος θέλει να τον βλέπει συνεχώς. Και φυσικά έκανε τους οπαδούς να ξεχάσουν τον Νάρεϊ.

Τη φετινή σεζόν ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύτηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με Παναιτωλικό, με Ατρόμητο, Άρη, Λαμία, ΟΦΗ ήταν στον πάγκο, στα ματς με Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό είχε 4' και 18' αντίστοιχα, με Ολυμπιακό κάθισε στον πάγκο, έπαιξε για 23' με τον Αστέρα και έβγαλε ασίστ και στην ουσία από το ματς με την ΑΕΚ, στη Φιλαδέλφεια πήρε φανέλα βασικού και από τότε δεν έχει βγει από την αρχική σύνθεση. Και μόνο, ότι δέχτηκε το χειροκρότημα, όταν έγινε αλλαγή στη Νίκαια, από κοινό αντίπαλης ομάδας, αυτό τα λέει. Ήταν μία στιγμή που χωρίς αμφισβήτηση τόνωσε την ψυχολογία του.

Το θετικότερο αγωνιστικά ήταν, ότι στο ματς με τον Ιωνικό ο Κωνσταντέλιας έβγαλε μία άψογη τακτικά εικόνα. Έκλεψε τρεις φορές τη μπάλα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις και να σκοράρει ο ΠΑΟΚ. Το σημειώνουμε, γιατί ήταν από τα αδύναμα χαρακτηριστικά του και η εικόνα του δείχνει, ότι διόρθωσε τα στοιχεία στα οποία υπολειπόταν. Ο Κωνσταντέλιας στη δεύτερη ομάδα ήταν ο ντελικάτος παίκτης που θα μπορούσε να πάει στο ένα εναντίον ενός και να τελειώσει μόνος του. Αυτήν την ικανότητα άρχισε να τη δείχνει ακόμα και σε ματς που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πήγε τόσο καλά, όπως με την ΑΕΚ.

Είναι εξίσου σημαντικό να σημειωθεί, ότι από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες μεταγραφικές αστοχίες, παιδιά όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης και ο Τσαούσης κλήθηκαν και έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά, δείχνοντας τον δρόμο.

Όσον αφορά καθαρά την περίπτωση του Κωνσταντέλια, θεωρείται, ότι θα συνεχίσει να παίζει βασικός και είναι σε θέση να δείξει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Το ζήτημα είναι να βελτιώσει τα στατιστικά του, δηλαδή να κάνει ασίστ και γκολ. Γιατί στη θέση του πρέπει να δείξει... νούμερα. Αυτά... πουλάνε. Υπάρχει αισιοδοξία όμως ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει και αυτό.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεχώρισε Κωνσταντέλια ο Γκουαρδιόλα - Πολύ κοντά σε Άρσεναλ και Τσέλσι - Μεταγραφή 20 εκατομμυρίων

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags