Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ανατροπή στον ΠΑΟ για Γενάρη - Ρίχνει χρήμα ο Αλαφούζος - Ξεχώρισαν Ταβάρες, Εμπό και δύο Έλληνες
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-13 12:35:00

Ανατροπή στον ΠΑΟ για Γενάρη - Ρίχνει χρήμα ο Αλαφούζος - Ξεχώρισαν Ταβάρες, Εμπό και δύο Έλληνες

του Νίκου Στεργίου
Ανατροπή στον ΠΑΟ για Γενάρη - Ρίχνει χρήμα ο Αλαφούζος - Ξεχώρισαν Ταβάρες, Εμπό και δύο Έλληνες

Οι κινήσεις που κλειδώουν τον τίτλο, ποια η συμφωνία με Γιοβάνοβιτς. Τι άλλαξε στα αρχικά πλάνα των Πράσινων για τις μεταγραφές, ποιους παίκτες έχει ζητήσει ο Σέρβος προπονητής και ποιοι ξεχωρίζουν ήδη από τη δεύτεηρ ομάδα.
 

Εντυπωσιακή είναι η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό, αν εξαιρέσει κανείς ότι δεν κατάφερε να προκριθεί σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γιατί στα καθ' ημάς, στα εντός συνόρων δηλαδή, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα πηγαίνει εξαιρετικά και έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή τού βαθμολογικού πίνακα και με μαξιλαράκι ασφαλείας ενόψει της συνέχειας.

Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι οι Πράσινοι έχουν σταθεί ιδιαιτέρως άτυχοι, δεδομένου ότι έχουν δει δύο παίκτες τής πρώτης ομάδας να παθαίνουν ρήξη στον χιαστό τους (Τρουιγιέ, Αϊτόρ), ενώ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βρέθηκε εκτός με βαριά θλάση και ο Παλάσιος. Με αποτέλεσμα ο Γιοβάνοβιτς να ξεμείνει από λύσεις μεσοεπιθετικά - Τουλάχιστον λύσεις ποδοσφαιριστών που να μπορούν να είναι επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας.

Τι σημαίνει, πρακτικά, αυτό; Ότι η ομάδα θα κινηθεί για την ενίσχυσή της στην προσεχή μεταγραφική περίοδο με άλλον μπούσουλα από αυτό που υπήρχε αρχικά - Ήδη από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού είχαμε γράψει εδώ, στο sportdog, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει προνοήσει για την ενίσχυση του χειμώνα, αν η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού, με ένα ποσό που δεν είχε αξιοποιήσει ο Παναθηναϊκός στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Με τόσους τραυματισμούς, όμως, είναι δεδομένο ότι η ομάδα χρειάζεται διαφορετικό πλάνο. Κι αυτό το πλάνο έρχεται να σας αποκαλύψει, τώρα, το sportdog: Οι Πράσινοι αναμένεται να κινηθούν μίνιμουμ για τρεις παίκτες, που να ξεχωρίζουν στην 11άδα και να είναι επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας. Σε ποιες θέσεις; Σημειώστε: 8άρι (για να πάρει τη θέση τού Τρουιγιέ στα πλάνα), εξτρέμ (για να γίνει αντι-Αϊτόρ), κι έναν ακόμα εξτρέμ που να μπορεί να γίνει και δεύτερος επιθετικός - Δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να λειτουργεί ως μπαλαντέρ στην 11άδα.

Το πόσο εύκολο είναι να βρεθούν τέτοιοι παίκτες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, το γνωρίζουν όλοι. Από την άλλη πλευρά, όμως, το κλαμπ έχει αποδείξει ότι έχει διευρύνει τους άξονές του και, για παράδειγμα, τον χειμώνα του 2021 είχε φέρει στην Ελλάδα τον Γκατσίνοβιτς!

Μην περιμένετε να διαβάσετε ονόματα για υποψήφιους στόχους - Μην περιμένετε ακόμα δηλαδή! Αλλά επειδή ξέρουμε ότι τα ονόματα σας αρέσουν, θα συμπληρώσουμε λίγο ακόμα το ρεπορτάζ: Αρχικά για τον αντι-Παλάσιος, μην αποκλείσετε αυτός στις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι να επιστρέψει ο Αργεντινός να είναι ο Βαγιαννίδης! Ο νεαρός άσος είναι τρίτη λύση ως δεξιός μπακ, γιατί ο Γιοβάνοβιτς τον... βλέπει για πιο μπροστά. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει αντι-Παλάσιος, κανένας στο ρόστερ δεν μπορεί, αλλά έχει τα φόντα για να καλύψει τη θέση.

Τέλος, υπάρχει στον Παναθηναϊκό και η β΄ ομάδα, που διαθέτει εξαιρετικό υλικό που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε έναν προπονητή όπως είναι ο Γιοβάνοβιτς. Η νίκη με 5-2 επί του Απόλλωνα Λάρισας έκανε κάποιους να στρέψουν το βλέμμα τους στη β΄ ομάδα, κι έχουν δίκιο!

Κρατήστε από εκεί μερικά ονόματα, που δεν αποκλείεται άμεσα να γίνουν λύσεις τής πρώτης ομάδας: Ταβάρες (Πορτογάλος αριστερος εξτρεμ, που οργώνει το γήπεδο, από τις ακαδημίες της Πόρτο), Εμπό (δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης), Σιδεράς (αμυντικός, με θητεία και στην πρώτη ομάδα), Τερεζίου (επιθετικός, με θητεία στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης), Ηλιάδης (χαφ, που έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα), Αθανασακόπουλος (μεσοεπιθετικός που βρίσκεται στην ομάδα από το 2017).

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαφ… 1.7 εκατ. για ΠΑΟ, αποφασίζει ο Γιοβάνοβιτς - Τον ήθελαν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός - "Κλοπή" από Πίρλο!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags