Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φώτης Ιωαννίδης: "Πιο δυνατός και σκληρός! Τον πίστεψαν 3 προπονητές και ο Γιοβάνοβιτς – Γίνεται δουλειά"
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-14 16:43:00

"Πιο δυνατός και σκληρός! Τον πίστεψαν τρεις προπονητές και ο Γιοβάνοβιτς - Στην Εθνική με Πογέτ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πιο δυνατός και σκληρός! Τον πίστεψαν τρεις προπονητές και ο Γιοβάνοβιτς - Στην Εθνική με Πογέτ"

Η καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό, το οικογενειακό περιβάλλον και η εξέλιξη! Ο Δημήτρης Φαράντος στο Sportdog για το άστρο του Φώτη Ιωαννίδη που λάμπει στα τελευταία ματς. Τί λέει και ο Νίκος Καραγεωργίου για τον επιθετικό του «Τριφυλλιού».

Κέρδισε το πέναλτι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απ'το οποίο προήλθε η ισοφάριση (1-1) και ο Παναθηναϊκός συνέχισε αήττητος την πρωταθληματική του πορεία. Στο Αγρίνιο ήταν ο πρωταγωνιστής του «Τριφυλλιού», καθώς με δικό του γκολ η ομάδα του έφυγε νικήτρια (με 1-0) απέναντι στον Παναιτωλικό. Στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, ήταν ο άνθρωπος που «ξεκλείδωσε» τον Ατρόμητο στη νίκη με 2-0.

Χωρίς αμφισβήτηση λοιπόν, ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας του Φώτη Ιωαννίδη! Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός μετρά φέτος 15 εμφανίσεις με 2 γκολ και 1 ασίστ, δίνοντας λύσεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τον έχει διαχειριστεί ιδανικά και πλέον παίρνει πράγματα από αυτόν σε σημείο να "ξελασπώνει" την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία, θυμίζοντας σε πολλούς Παναθηναϊκούς κάποιες πολύ αγαπητές φυσιογνωμίες από το παρελθόν.

 

Ο Ιωαννίδης ξεχώριζε από μικρός για το ποδοσφαιρικό του θράσος. «Δεν φοβόταν να παίζει απέναντι σε πιο έμπειρους παίκτες με πιο δυνατά κορμιά. Δεν μάσαγε. Διαθέτει ατελείωτες φυσικές δυνάμεις και καλή τεχνική κατάρτιση», είχε αναφέρει στο Sportdog πριν από δύο χρόνια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Χαλκίδος, Θανάσης Στρατής, της ομάδας δηλαδή στην οποία ο φορ των «πρασίνων» έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ο Λεβαδειακός όμως ήταν η ομάδα, στην οποία ο Φώτης Ιωαννίδης ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στη Λιβαδειά πήγε το 2016, όταν ήταν 16 ετών. Έπαιξε στην Κ-20 και από τη σεζόν 2017-2018 άρχισε να παίρνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Τη σεζόν 2018-2019 πέτυχε 3 γκολ σε 20 εμφανίσεις και τη 2019-2020 πέτυχε 5 τέρματα στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών. Ήταν η αγωνιστική περίοδος που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν τον Φώτη Ιωαννίδη και παρακολούθησαν την πορεία και την εξέλιξή του είναι ο Δημήτρης Φαράντος. Ο νυν σκάουτερ της Λαμίας μίλησε στο Sportdog για τον άσο του «Τριφυλλιού» και εξέφρασε την άποψη, ότι θα έχει ακόμα πιο θετική εξέλιξη, αν πάρει και άλλο χρόνο συμμετοχής.

«Δεν πανικοβάλλεται»

«Ήταν ένα ταλέντο που ήταν ευδιάκριτο από μικρός. Εκτός ότι ήταν πολύ καλός στα τεχνικά θέματα, είχε και τη σωματοδομή για να γίνει στράικερ», θυμάται.

Για τον παράγοντα της ομάδας της Φθιώτιδας, μεγάλο προσόν του παίκτη είναι η ψυχολογία του. «Δεν στρεσάρεται, δεν πανικοβάλλεται. Δεν θα επηρεαστεί το ηθικό του, αν χάσει μία ευκαιρία. Αυτό που είναι να κάνει, θα το κάνει», σημειώνει ο κ. Φαράντος.

Στο ματς με τη Λαμία ο Ιωαννίδης αγωνίστηκε για 71 λεπτά και ο πρώην παράγοντας του Λεβαδειακού είδε κάποια στοιχεία που του έκαναν εντύπωση. «Δουλεύει στο αμυντικό κομμάτι και φάνηκε πολύ βελτιωμένος σε φυσική κατάσταση. Είναι πιο δυνατός και ανθεκτικός στο σκληρό παιχνίδι. Η ταχύτητα είναι δύσκολο να διορθωθεί, γιατί είναι γονιδιακό ζήτημα. Ο Φώτης όμως ξέρει να ρολάρει το σώμα του πολύ καλά», υποστηρίζει.

Η σημασία του οικογενειακού περιβάλλοντος

Πατέρας του Φώτη Ιωαννίδη είναι ο Βασίλης Ιωαννίδης, ο οποίος υπήρξε διεθνής αμυντικός με μεγάλη επαγγελματική καριέρα σε ομάδες, όπως Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Καλαμαριάς, Προοδευτική και Πανθρακικός. Ο κ. Φαράντος έχει να πει τα καλύτερα, κυρίως για τη στάση που τήρησε ο γονιός του παίκτη.

«Όσο ήταν στον Λεβαδειακό δεν είχε ενοχλήσει κανέναν. Δεν είχε ανακατευτεί, δεν ήταν παρεμβατικός. Ο πατέρας του Φώτη είναι γνώστης και ακέραιος χαρακτήρας. Είναι πολύ σπάνιο για παλιούς παίκτες που έχουν παιδιά να μην παρεμβαίνουν. Με τη στάση του θεωρώ, ότι έκανε καλό και στο παιδί», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Φαράντος, ο οποίος θεωρεί, ότι η καριέρα του ποδοσφαιριστή μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ο παράγοντας Γιοβάνοβιτς

«Δεν με εκπλήσσει η πορεία του μέχρι τώρα. Αν πάρει χρόνο συμμετοιχής θα έχει πολύ μεγαλύτερη εξέλιξη. Σίγουρα τον έχει βοηθήσει η ομάδα και ο προπονητής. Είναι μέσα σε πειθαρχημένη ομάδα, η οποία φαίνεται ότι δουλεύει σωστά», επισημαίνει και πλέκει το εγκώμιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Είναι χαμηλών τόνων και ξέρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που πρέπει να πάρει από τους παίκτες του. Για μένα το κυριότερο ατού του Γιοβάνοβιτς είναι, ότι μπορεί και συνθέτει ομάδα. Έχει έναν κορμό ου τον στήριξε. Κάνει δύο προσθήκες και τους στηρίζει. Παίρνει άλλους δύο και τους στηρίζει. Τους προσθέτει μέσα στο σύνολο που έχει φτιάξει.

Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει καλά την ομάδα του. Είναι σημαντικό ο προπονητής να ξέρει την ομάδα του. Όλοι κάνουν σκάουτινγκ στην αντίπαλη ομάδα. Αλλά το θέμα είναι να ξέρεις την ομάδα του. Έχει το χάρισμα να διαβάζει τις ανάγκες της ομάδας του. Επικοινωνεί με τους παίκτες του».

Ο κ. Φαράντος αναγνωρίζει τον πολύ καλό χαρακτήρα του Φώτη Ιωαννίδη, γιατί με όποιον προπονητή συνεργάστηκε κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και πήρε πράγματα από τον καθένα. «Και με τον κ. Μάντζιο και με τον κ. Καραγεωργίου και με τον κ. Ανιγκό είχε με όλους τους προπονητές του πολύ καλές σχέσεις. Γι'αυτό και τον πίστευαν. Κάθε ένας από αυτούς είχε συμμετοχή στην εξέλιξή του. Με τον Καραγεωργίου θυμάμαι ένα παιχνίδι που κέρδισε ο Λεβαδειακός στην Ξάνθη με δικό του γκολ. Του έδινε αυτοπεποίθηση στο να παίξει. Με τον Μάντζιο και τον Ανιγκό δούλεψε ατομικά», λέει.

Καραγεωργίου: «Μεγάλη διαφορά του Φώτη! Γίνεται καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό»

Τα λόγια του κ. Φαράντου επιβεβαιώνει μιλώντας στο Sportdog και ο Νίκος Καραγεωργίου. «Όταν ήμουν στον Λεβαδειακό ήταν νέο παιδί. Τότε ξεκινούσε την προσπάθειά του στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού πδοοσφαίρου. Τα προσόντα του τα σωματικά είναι εξαιρετικά. Εκείνη την εποχή όμως ήθελε δουλειά. Συγκρίνοντας το τώρα με το τότε μπορούμε να πούμε, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είναι σημαντικό για τους νέους παίκτες να παίζουν.

Όταν αγωνίζονται μετρούν τις δυνάμεις τους με τους αντίπαλους παίκτες. Στην περίπτωση ενός επιθετικού, όπως ο Φώτης, μετρά τις δυνάμεις με τα αντίπαλα σέντερ μπακ. Κατά την προσωπική μου άποψη, έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Φαίνεται όμως, ότι η δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό είναι πολύ καλή και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι και να φτάσει ο παίκτης ακόμα ψηλότερα», αναφέρει ο έμπειρος τεχνικός που συνεργάστηκε με τον Ιωαννίδη.

Για τον Δημήτρη Φαράντο τα γκολ που σημειώνει ο παίκτης ισχυροποιούν τη θέση του στην Εθνική, στην οποία κλήθηκε για τα φιλικά με Μάλτα και Ουγγαρία. «Θα είναι μέσα και στις επόμενες επιλογές για τη θέση του φορ στην Εθνική. Οπότε ενισχύει τη θέση του. Θα τον φωνάξει πάλι ο Πογιέτ. Αλλά και να μην τον φωνάξει δεν πρέπει να απογοητευτεί, να συνεχίζει να δουλεύει», κατέληξε ο Δημήτρης Φαράντος μιλώντας στο Sportdog.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags