Facebook Pixel Εθνική Έλλαδας: "Μηνύματα" στη Μάλτα! Αλεξανδρό-Δουβίκας-Φούντας ανέβασαν την Εθνική - Τί παίζει με Πασχαλάκη;
| 2022-11-17 21:38:00

"Μηνύματα" στη Μάλτα! Αλεξανδρό-Δουβίκας-Φούντας ανέβασαν την Εθνική - Τί παίζει με Πασχαλάκη;

του Νίκου Στεργίου
"Μηνύματα" στη Μάλτα! Αλεξανδρό-Δουβίκας-Φούντας ανέβασαν την Εθνική - Τί παίζει με Πασχαλάκη;

Δύο πρόσωπα για την ομάδα του Ουρουγουανού ομοσπονδιακού τεχνικού στο φιλικό της Ελλάδας. Ποιοι ξεχώρισαν, τι προβλημάτισε και τι ζητάει ο κόουτς!

Σε ένα φιλικό παιχνίδι, απέναντι σε έναν κατώτερο αντίπαλο, η Ελλάδα κατάφερε να προηγηθεί, να ισοφαριστεί και να βρεθεί πίσω στο σκορ, δείχνοντας πολλά προβλήματα. Βρήκε όμως τις δυνάμεις για να σωθεί η παρτίδα. Υπάρχουν όμως κάποια αξιοσημείωτα πράγματα που πρέπει να αναφερθούν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα «κόλλησε» επιθετικά και απειλήθηκε περισσότερο από τους Μαλτέζους, οι οποίοι από καθαρή ατυχία δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Πασχαλάκη, η παρουσία του οποίου στην υπεράσπιση της εστίας της γαλανόλευκης είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Γιατί ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει αποδειχτεί μία από τις καλύτερες ερυθρόλευκες μεταγραφές. Έχει παίξει 7 ματς με την ομάδα του Πειραιά και έβγαλε πολύ καλό πρόσωπο.

Δεν έκανε τη μεγάλη επέμβαση. Ούτε όμως ευθύνεται στο γκολ του Ντεγκαμπριέλε, αφού εκτέθηκε από την άμυνά του και δη τον Χατζηδιάκο με τον Κουλιεράκη. Η χρησιμοποίηση του δείχνει κάποια πράγματα για τις προθέσεις του Πογιέτ. Ο Πασχαλάκης είναι ένας γκολκίπερ που όταν αποκτήσει ψυχολογία, δύσκολα μπορεί να δεχτεί γκολ. Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Ουρουγουανός τεχνικός να θέλει να δοκιμάσει Πασχαλάκη αντί Βλαχοδήμου που τα τελευταία χρόνια ήταν η βασική επιλογή για όλους τους προπονητές που πέρασαν.

Η Ελλάδα παρότι δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να βρει γκολ στο 39' με τον Μπακασέτα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα να ανοίγει το σκορ. Το τελευταίο γκολ που σημείωσε ήταν στο 2-2 της Τραμπζονσπορ με την Κόνιασπορ για την τουρκική Σούπερ Λιγκ. Συνολικά φέτος μετρά 10 γκολ και 7 ασίστ σε 20 ματς στην Τουρκία. Επίσης ο Κορίνθιος επιθετικός σημείωσε το 9ο γκολ του με τη φανέλα της Εθνικής, σε 52 εμφανίσεις, στις οποίες έχει δώσει και 7 ασίστ.

 

Επίσης μπορούμε να σταθούμε στην παρουσία του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στο γκολ στον Μπακασέτα. Έφτιαξε γκολ και για τον Χατζηγιοβάνη που ήταν ωστόσο, ένα κλικ μπροστά και υποδείχτηκε οφσάιντ. Ο 29χρονος εξτρέμ παίζει δανεικός φέτος από τη Φενέρ στη Χαλ Σίτι! Δεν τα πάει άσχημα στην Τσάμπιονσιπ. Σε 14 παιχνίδια έχει σκοράρει 2 γκολ και έχει μοιράσει 1 ασίστ.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Ιωαννίδη στην 11άδα, ο οποίος και αυτός βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, καθότι έχει πετύχει γκολ έκριναν νίκες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ είχε και καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη του ντέρμπι των Αιωνίων με το πέναλτι που κέρδισε. Ο πράσινος φορ μάλιστα είχε μία ευκαιρία στο 48' που πήρε πάσα από τον Μάνταλο, σε αντεπίθεση, αλλά ανακόπηκε.

 

Παρότι η Ελλάδα προηγήθηκε κατάφερε να ισοφαριστεί στο δεύτερο μέρος σε μία φάση που όλη η άμυνα στην κυριολεξία κοιμήθηκε, αφού τα δύο στόπερ, ο Κουλιεράκης με τον Χατζηδιάκος πέταξαν χαρταετό. Ο τελευταίος μάλιστα πρωταγωνίστησε σε καβγά με τον Μπονγκ και κιτρινίστηκε.

Το πέναλτι που κέρδισαν οι Μαλτέζοι από χέρι του Μπουχαλάκη ήταν δίκαιο. Η Ελλάδα όμως διαμαρτυρήθηκε για χέρι-πέναλτι του παίκτη (Τεουμά) που έκανε το 2-1 για τη Μάλτα από το σημείο του πέναλτι.

Ευτυχώς για την Ελλάδα από το 75' και μετά με την είσοδο του Αλεξανδρόπουλου, του Δουβίκα και του Φούντα, η ομάδα έγινε πιο σοβαρή επιθετικά και έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο. Ο πρώτος έδεσε τον άξονα και έβγαλε τη μπάλα στην επίθεση με τους άλλους δύο να βγάζουν φουλ ενέργεια. Μάλιστα ο Φούντας πριν ισοφαρίσει σε 2-2, στο 86', πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο, είχε ευκαιρία να σκοράρει.

Ο Πογέτ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει συνολικά 17 ποδοσφαιριστές και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σίγουρα πρέπει να προβληματιστεί με την εικόνα της ομάδας μεσοαμυντικά, γιατί επί των ημερών του δεν είχαμε ξαναδεί τέτοια αστάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρόμαξε" ο Αλμέιδα με τους… 9 Μουντιαλικούς της ΑΕΚ - "Έκοψε" μεταγραφές λόγω Κατάρ ο Γιοβάνοβιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags