Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γκιγιέρμο Οτσόα: "Γούσταρε" Ολυμπιακό ο Οτσόα - Τον… έφαγαν Κοστάντζο και Καπίνο - Δεν "ψήθηκε" για ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-23 15:50:00

"Γούσταρε" Ολυμπιακό ο Οτσόα - Τον… έφαγαν Κοστάντζο και Καπίνο - Δεν "ψήθηκε" για ΠΑΟΚ!

Οι Μιχείες
"Γούσταρε" Ολυμπιακό ο Οτσόα - Τον… έφαγαν Κοστάντζο και Καπίνο - Δεν "ψήθηκε" για ΠΑΟΚ!

Η σχέση του... εξαδάχτυλου με την Ελλάδα και το συμβόλαιο που λήγει. Ο Μεξικανός τερματοφύλακας έφτασε πολύ κοντά στο Λιμάνι τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, όμως δεν ήταν... γραφτό να έρθει στη χώρα μας, ούτε όταν τον πλησίασε ο Δικέφαλος.

O Γκιγιέρμο (Μέμο) Οτσόα είναι ένας γκολκίπερ θρύλος για το μεξικάνικο ποδόσφαιρο. Βασικά για την Εθνική τους ομαδα, στην οποία μετράει 133 εμφανίσεις, 5 Μουντιάλ (στα 3 , μαζί με το φετινό, ως βασικός αν και 37χρονος πλέον) και μερικές αποκρούσεις για χαι λάιτ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Όπως το πέναλτι του Λεβαντόφσκι, που έπιασε στην χθεσινή αναμέτρηση Πολωνίας - Μεξικό, το οποίο είχε και...ιστορική χροιά!

Ο Οτσόα , λοιπόν, που ήρθε στην Ευρώπη το 2011 - στα 25 του χρόνια, από την Αμέρικα - κάθισε μια 8ετία και αγωνίστηκε σε Γαλλία (Αζαξιό), Ισπανία (Μάλαγα, Γρανάδα), Βέλγιο (Στανταρ Λιέγης), πριν επιστρέψει στο Μεξικό και την αγαπημένη του Κλάμπ Αμέρικα, όχι μόνο "έπαιξε" 3 διαφορετικά καλοκαίρια ως σοβαρή υποψηφιότητα για την εστία του Ολυμπιακού αλλά γούσταρε κιόλας τους "ερυθρόλευκους". Για να φανεί πως δεν ήταν της... μοίρας τους γραφτό να συνεργαστούν!!

Καλοκαίρι του 2011, εποχή που ο Αντώνης Νικοπολίδης ...κρέμασε τα γάντια του στον Ολυμπιακό και το κλάμπ έχει βγει στην αναζήτηση ξένου, σπουδαίου, γκολκίπερ.  Η τελική επιλογή των "ερυθρόλευκων" έγινε ανάμεσα σε δυο Λατίνους που και οι δυο ήταν ελεύθεροι (δεν χρειαζόταν δηλαδή να πληρωθεί transfer fee). Ο εκλεκτός ήταν ο Αργεντινός Φράνκο Κοστάντζο, με σπουδαία καριέρα στην Βασιλεία. Μαντέψτε όμως, ποιος ήταν ο "ανταγωνιστής" του; Ο Μέμο Οτσόα!!!

"Φυσικά και γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Είναι τιμή που με θέλουν στην ομάδα τους, επειδή είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Οι μάνατζερ μου είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό αλλά προς το παρόν δεν θέλω να πω κάτι. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη μεταγραφή κάνουν αυτό που πρέπει. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για μένα αφού θέλω να πάω και να παίξω στην Ευρώπη..."! 

Τάδε έφη Οτσόα, σε ΜΜΕ της πατρίδας του, το όχι και τόσο μακρινό 2011!! Μάλιστα  υπήρχε και μεξικάνικο δημοσίευμα που συνοδεύονταν από σχετικό βίντεο, στο οποίο εκτός από δηλώσεις του Οτσόα για την "άκρως κολακευτική" πρόταση και προοπτική του Ολυμπιακού, υπήρχαν μέχρι και ελληνικά πρωτοσέλιδα. Ήταν δε τόσο προχωρημένη η υπόθεση του που του είχαν φτιάξει  μέχρι και φωτογραφία του Οτσόα στο σήμα του Ολυμπιακού!!!

Τελικά τον Ιούλιο του 2011 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Κοστάντζο και η γαλλική Αζαξιό τον Οτσόα! Ποιός έχασε; Σίγουρα οι "ερυθρόλευκοι" αφού ο Μεξικάνος για μια 3ετία έπαιξε στο Σαμπιονά πριν πάει στο Μουντιάλ του 2014 και κάνει ξανά  μεγάλο τουρνουά (κόντρα στην Βραζιλία ήταν καταπληκτικός). Για την ιστορία ο Κοστάντζο στους "ερυθρόλευκους" απαξιώθηκε τάχιστα αφού τον Γενάρη του 2012 έφυγε, σταμάτησε το ποδόσφαιρο για 1,5 χρόνο και έγινε ψαράς πριν επιστρέψει (καλοκαίρι του 2013) στα γήπεδα και συγκεκριμένα στην Κατόλικα της Χιλής.

Η δεύτερη φορά  που ο Οτσόα απασχόλησε τον Ολυμπιακό ήταν το καλοκαίρι του 2015! Ο Μεξικάνος μετά το εντυπωσιακό Μουντιάλ που έκανε πήρε μεταγραφή για την Μάλαγα, με συμβόλαιο plus 1.000.000 ευρώ. Στην ισπανική ομάδα χάνει την θέση του βασικού και "ψάχνεται" να φύγει ακόμη και ως δανεικός.

Προτείνεται έτσι στον  "αγαπημένο" του Ολυμπιακό (έπαιζε εκεί ο συμπατριώτης του Άλαν Πουλίδο), που έχε βέβαια τον Ρομπέρτο αλλά ψάχνει για δεύτερο κι ενώ στο λιμάνι ήξεραν πως αργά ή γρήγορα ο Ισπανός θα έφευγε με πώληση (συνέβη το επόμενο καλοκαίρι, πήγε με 3.000.000 στην Εσπανιόλ). Τελικά ο Ολυμπιακός αποφασίζει να επενδύσει στον Στεφάνο Καπίνο και τον επαναπατρίζει πληρώντας 2 εκατομμύρια στην Μάιντς. Θα έμενε για ένα χρόνο δίπλα στον Ρομπέρτο, θα μάθαινε και μετά θα ηταν βασικός.

Κάπως έτσι ο Γκιγιέρμο Οτσόα για δεύτερη φορά μέσα σε  4χρόνια δεν...αριβάρει Ελλάδα και δεν συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό παρότι το ήθελε πολύ. Βέβαια για τους "ερυθρόλευκους", στην επιλογή τους, μέτρησε αυτή την φορά πως ο Μεξικάνος δεν θα ...άντεχε τον πάγκο. 

Στις αρχές εκείνου του καλοκαιριού (2015) πάντως, μια ακόμη μεγάλη ελληνική ομάδα κάνει κίνηση για τον Οτσόα. Είναι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη με τεχνικό διευθυντή τον Φράνκ Άρνεσεν. Ο "δικέφαλος" όμως, δεν παίζει στο ... Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μεξικάνος είναι πιο διστακτικός στο να έρθει στην Ελλάδα , σε σχέση με τον Ολυμπιακό (τελικά έμεινε στην Μάλαγα). Με τον Αρνεσεν να μην ... επιμένει και να πηγαίνει στην αγορά του Ρόμπιν Όλσεν από την Μάλμε!

Η τρίτη και τελευταία φορά που η υποψηφιότητα Οτσόα έπαιξε για τον Ολυμπιακό ήταν το καλοκαίρι του 2017. Με Μπέσνικ Χάσι προπονητή! Ο Στέφανος Καπίνο είναι βασικός, ο Οτσόα μένει ελεύθερος από την Μάλαγα (κι αφού την προηγούμενη σεζόν την έβγαλε ως δανεικός στην Γρανάδα), ο Ολυμπιακός ψάχνει για έμπειρο τερματοφύλακα αλλά δεν βιάζεται κιόλας γιατί θέλει να δει που θα παίζει στην Ευρώπη (τελικά πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ).

Εκείνο το καλοκαίρι (του ´17), στα τελειώματα του Αυγούστου, οι "ερυθρόλευκοι" τελικά έφεραν τον Προτό ενώ ο Οτσόα που δεν μπορούσε να τους περιμένει (ήταν και προ - Μουντιαλική σεζόν όποτε βιαζόταν να κλείσει νωρίς σε ομάδα που θα ήταν σίγουρος πως θα έπαιζε)  είχε υπογράψει από 9 Ιουλίου στην Σταντάρ Λιέγης!!

Κάπω έτσι γράφτηκε η ιστορία με την ΜΗ ΕΛΕΥΣΗ  του Οτσόα στην Ελλάδα (του είχε φέρει γούρι ως πρωτοεμφανιζόμενου στην Ολυμπιακή ομάδα του Μεξικού το 2004, στην Αθήνα) και βασικά στον Ολυμπιακό. Παρότι τρεις φορές απασχόλησε σοβαρά τους "ερυθρόλευκους" αλλά "κάηκε" λόγω... Κονστάτζο, Ρομπέρτο και του "πρότζεκτ Καπίνο"! Μια φορά - επι Αρνεσεν - ασχολήθηκε και ο ΠΑΟΚ με τον Μεξικανό αλλά αυτός για Ελλάδα ψηνόταν βασικά μόνο για Ολυμπιακό!!

Για επίλογο να αναφέρουμε πως ο Οτσόα - ένας σχετικά κοντός τερματοφύλακας (ύψους 1,83) αλλά γρήγορος, με ρεφλέξ και καλός στα πόδια - που είναι ο... τερματοφύλακας των Παγκοσμίων Κυπέλλων, μένει ελεύθερος  στο τέλος του 2022

ΥΓ. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον μύθο που είχε δημιουργηθεί για τον ...εξαδάκτυλο Οτσόα. Του είχε στερήσει πριν από 12 χρόνια την μεταγραφή  του στην αγγλική Φούλαμ ενώ του πήρε μια 2ετία για να αποδείξει πως τα 6 δακτυλα στο χέρι του ήταν ένα δημοσιογραφικό ψέμα!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλουν να διώξουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags