Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θα άλλαζε τον Ολυμπιακό ο Λουκεμπάκιο - "Γλίτωσε" τον Τέγιο - Από 500.000 στα 8 εκατ. ο Ντρέγερ!
| 2022-11-28 14:15:00

Θα άλλαζε τον Ολυμπιακό ο Λουκεμπάκιο - "Γλίτωσε" τον Τέγιο - Από 500.000 στα 8 εκατ. ο Ντρέγερ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Θα άλλαζε τον Ολυμπιακό ο Λουκεμπάκιο - "Γλίτωσε" τον Τέγιο - Από 500.000 στα 8 εκατ. ο Ντρέγερ!

Η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε και ο εξτρέμ που χρειάζεται ο Μίτσελ. Το Sportdog.gr παρουσιάζει πώς εξελίχθηκαν μέχρι τώρα στη σεζόν, οι παίκτες που αποτέλεσαν μεταγραφικοί στόχοι των Πειραιωτών για το καλοκαίρι. Ποιοι θα έκαναν τη διαφορά στο Λιμάνι και για ποιους... σώθηκαν που δεν ήρθαν;

Ολικό «λίφτινγκ» αναμένεται να συντελεστεί στον Ολυμπιακό τον προσεχή Ιανουάριο, καθώς είναι αρκετές οι αποχωρήσεις που θα  γίνουν, αλλά και οι προσθήκες. Ειδικά στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής η ομάδα θα αλλάξει ριζικά πρόσωπο. Ο Ντε Λα Φουέντε αποχωρεί σίγουρα, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους Τζος Μπόουλερ, Γκάρι Ροντρίγκες.

Ουσιαστικά, από τους καθαρούς εξτρέμ του Ολυμπιακού, εγγυημένη θέση έχουν μόνο οι Μασούρας και Μπιέλ. Είναι δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν στη μεταγραφή τουλάχιστον ενός ενδεκαδάτου εξτρέμ, μιάς και η αναβάθμιση σε αυτή τη θέση θεωρείται απαραίτητη.

Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλο είναι το έλλειμμα των Πειραιωτών, αρκεί να δει τους αριθμούς. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει πάρει μόλις έξι γκολ από τους υπάρχοντες εξτρέμ του (τρία ο Μπιέλ, δύο ο Μασούρας και ένα ο Γκάρι Ροντρίγκες) και άλλα τρία από παίκτες που έχουν αποχωρήσει (δύο ο Ζινκερνάγκελ και ένα ο Ραντζέλοβιτς).

Μέχρι να καταλήξουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στις μεταγραφές των Μπιέλ, Ντε Λα Φουέντε και Μπόουλερ «παρέλασαν» στα ρεπορτάζ δεκάδες ονόματα. Πόσο διαφορετικά θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα εάν είχαν αποκτηθεί άλλοι παίκτες, μεταξύ αυτών που ακούστηκαν; Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στους τους αριθμούς τους…

Ντόντι Λουκεμπάκιο

Ο Βέλγος είναι με διαφορά αυτός που κάνει την καλύτερη σεζόν μεταξύ των εξτρέμ που «έπαιξαν» για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου από τη Χέρτα, όμως τελικά παρέμεινε στην ομάδα του Βερολίνου, εξέλιξη που αποδείχθηκε ευεργετική και για τις δύο πλευρές. O 25χρονος άσος μετρά 8 γκολ μέχρι στιγμής στη σεζόν και αποτελεί τον πιο επιδραστικό παίκτη της Χέρτα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι άξιζε μια θέση στην αποστολή του Βελγίου για το Μουντιάλ, πολύ περισσότερο από παίκτες όπως ο Μέρτενς και ο Ντοκού, που τελικά κλήθηκαν από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επέμειναν για μεγάλο διάστημα στην προσπάθεια να τον αποκτήσουν και η τρομερή σεζόν που πραγματοποιεί ο Λουκεμπάκιο στη Bundesliga αποδεικνύει το γιατί.

Φράνσις Αμούζου

Ακόμα ένας παίκτης που φέρεται να έφτασε κοντά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Ο Αμούζου είναι κλασικός εξτρέμ, σε αντίθεση με τον Λουκεμπάκιο, ο οποίος καλύπτει όλες τις θέσεις της επίθεσης.

O 23χρονος ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν στην Άντερλεχτ, με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ τον Αύγουστο, όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει ανάλογα. Συνολικά ο Αμούζου περιορίστηκε στα 3 γκολ και 4 ασίστ μέχρι το χειμερινό διάλειμμα για το Μουντιάλ. Έχει δηλαδή ακριβώς τα ίδια γκολ αλλά 3 παραπάνω ασίστ από τον Μπιέλ.

Κριστιάν Τέγιο

Παλιός γνώριμος στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ο Κριστιάν Τέγιο. Ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα ακούστηκε για μεταγραφή στον Πειραιά για ένα ακόμα καλοκαίρι, δίχως τελικά η υπόθεση να προχωρήσει. Μάλλον έπραξαν σοφά οι Ερυθρόλευκοι και δεν παρασύρθηκαν από το «βαρύ» βιογραφικό του 31χρονου άσου, ο οποίος ολοκλήρωσε μία απογοητευτική σεζόν, το πρώτο μισό της οποίας τον βρήκε στη Ρεάλ Μπέτις και το δεύτερο στις ΗΠΑ.

Το Λος Άντζελες κατέκτησε τον τίτλο, όμως ο Τέγιο περιορίστηκε σε μόλις 5 συμμετοχές, χωρίς να καταγράψει γκολ ή ασίστ. Φυσικά δεν ήταν εύκολο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, από τη στιγμή που βρέθηκε στα σκιά του Γκάρεθ Μπέιλ.

Άντερς Ντρέγερ

Το Sportdog είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός «τσέκαρε» ενδελεχώς την περίπτωση του Άντερς Ντρέγερ, άσχετα αν το όνομά του δεν… μονοπώλησε την πλειοψηφία των «ερυθρόλευκων» ρεπορτάζ. Ο Δανός αριστεροπόδαρος εξτρέμ εξετάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν αποχώρησε από τη Ρουμπίν Καζάν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Μίντιλαντ νίκησε τον ανταγωνισμό, αποκτώντας τον Ντρέγερ με 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η φετινή σεζόν του Δανού άσου είναι εξαιρετική, καθώς αποτελεί βασικό στέλεχος της Μίντιλαντ, έχοντας πετύχει 10 γκολ και μοιράσει 4 ασίστ. Σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, ωστόσο πλέον το εγχείρημα της απόκτησής του έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολο, αφού η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται πλέον στα 8 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που δύο χρόνια πριν βρισκόταν στις 500.000 ευρώ!

Μπρούνο Ταμπάτα

Ο Ντέκο φερόταν να έχει προτείνει στον Ολυμπιακό τον Μπρούνο Ταμπάτα, Βραζιλιάνο εξτρέμ σε εξαιρετική ηλικία (25 ετών). Ο αριστεροπόδαρος άσος έφυγε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με προορισμό τελικά την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα.

Όπως ακριβώς οι τελευταίες του σεζόν στη Σπόρτινγκ, έτσι και η πρώτη στην Παλμέιρα «κύλησε» με τον Ταμπάτα να μην κάνει τη διαφορά. Σε ένα σύνολο γεμάτο επιθετικό ταλέντο, ο Βραζιλιάνος δεν ξεχώρισε και γι’ αυτό ουδέποτε κέρδισε θέση βασικού στη μεγαλειώδη πορεία της ομάδας μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στο εγχώριο πρωτάθλημα. Συνολικός απολογισμός του μόλις μία ασίστ σε 15 συμμετοχές.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Και δεύτερο εξτρέμ μετά τον Μαντσίνι - Χαφ "καψούρα" από top ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags