Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τρελαίνει κόσμο ο Τζίμας - Έχει όλο το πακέτο - Πλέον τα πάντα στα χέρια του Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-29 13:46:00

Τρελαίνει κόσμο ο Τζίμας - Έχει όλο το πακέτο - Πλέον τα πάντα στα χέρια του Λουτσέσκου

Sportdog Team
Τρελαίνει κόσμο ο Τζίμας - Έχει όλο το πακέτο - Πλέον τα πάντα στα χέρια του Λουτσέσκου

Ο Στέφανος Τζίμας, αν όλα πάνε καλά, θα παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι δεδομένο αυτό. Και δεν το λέω επειδή ανήκει πλέον στην κατηγορία των νεαρότερων σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, γιατί και ο Παναγιωτούδης και ο Πόζογλου σκόραραν για πρώτη φορά στα 17 και μάλιστα με την πρώτη ομάδα, αλλά δεν είχαν ανάλογη εξέλιξη.

ΠΑΟΚ: Ο Στέφανος Τζίμας, αν όλα πάνε καλά, θα παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι δεδομένο αυτό. Και δεν το λέω επειδή ανήκει πλέον στην κατηγορία των νεαρότερων σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, γιατί και ο Παναγιωτούδης και ο Πόζογλου σκόραραν για πρώτη φορά στα 17 και μάλιστα με την πρώτη ομάδα, αλλά δεν είχαν ανάλογη εξέλιξη.

Ο Τζίμας θα παίξει πολύ μεγάλη μπάλα, γιατί έχει όλο το “πακέτο” ποδοσφαιρικών ικανοτήτων και κατάλληλης προσωπικότητας. Όσοι τον ξέρουν καλά μιλούν για ένα τρομερά προσγειωμένο και σεμνό παιδί, κάτι που εγγυάται ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα μυαλά του αέρα, ή να τον θαμπώσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί στο σύγχρονο επαγγελματικό θέαμα, μέρος του οποίου είναι και το ποδόσφαιρο, διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας ενός αθλητή ο χαρακτήρας του. Ήδη, εδώ και πολλά χρόνια οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες εξετάζουν με λεπτομέρεια τον χαρακτήρα και το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν οι πιτσιρικάδες πριν τους εντάξουν στις ακαδημίες τους.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο τώρα ο Τζίμας έχει κάτι περισσότερο από τα προσόντα του Κούτσια, τον διακρίνει μεγάλη οξυδέρκεια στο παιχνίδι του. Παρά το ύψος του, 1,84, είναι ταχυδυναμικός, αξιοσημείωτα ομαδικός, “κίλερ” κανονικός, σκοράρει και με τα δύο πόδια, όπως κι αν του έρθει η μπάλα, ενώ διαθέτει και υψηλή τεχνική κατάρτιση.

Το εντυπωσιακό είναι πως δεν υστερεί πουθενά. Θα μπορούσε κάλλιστα, χωρίς υπερβολές, να παίζει βασικός αυτή την στιγμή και στην πρώτη ομάδα. Σίγουρα δεν είναι καλύτεροι απ’ αυτόν ο Ολιβέιρα και ο Μπράντον. Σωστά βέβαια ακόμα δεν παίζει βασικός στην πρώτη ομάδα, γιατί αυτά τα σούπερ ταλέντα θέλουν ειδική διαχείριση, κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Το παίρνεις δηλαδή στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας μόνιμα, μετά από κανένα δίμηνο τον βάζεις κανένα δεκάλεπτο αλλαγή στο τέλος σε κάποιο εύκολο ματς και σταδιακά αυξάνεις τον χρόνο συμμετοχής του, εξασφαλίζοντας, έτσι, την ομαλή ενσωμάτωσή του στην ομάδα με τελικό μεσοπρόθεσμο στόχο την καθιέρωσή του στην βασική 11άδα.

Αυτό το παιδί, πάντως, είναι όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει βγάλουν ποτέ ξανά φορ με ανάλογα προσόντα οι ακαδημίες. Η εξέλιξή του βέβαια εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags