Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Όχι" σε 7 ομάδες για τον Ολυμπιακό ο Ροντινέι - Έρχεται και για τον... Μαρσέλο - "Δώρο" από τον Τίτε!
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-28 20:10:00

"Όχι" σε 7 ομάδες για Ολυμπιακό ο Ροντινέι - Έρχεται και για τον... Μαρσέλο - "Δώρο" από τον Τίτε!

Οι Μιχείες
"Όχι" σε 7 ομάδες για Ολυμπιακό ο Ροντινέι - Έρχεται και για τον... Μαρσέλο - "Δώρο" από τον Τίτε!

Το συμβόλαιό του, ποιοι κόπηκαν, ο Ραφίνια, και η πειθαρχία στο χορτάρι. Πώς κατέληξαν οι Πειραιώτες στον Βραζιλιάνο μπακ, η μέχρι τώρα καριέρα του, οι προτάσεις που είχε στα χέρια του για τον Ιανουάριο και γιατί δεν έμεινε στην Φλαμένγκο. Τo sportdog.gr σας παρουσιάζει τον νέο... τίμιο δεξιό μπακ των Ερυθρολεύκων!

Ο Ολυμπιακός μέσα από μια short list 5 έμπειρων δεξιών μπακ ( μεταξύ των οποίων ο 32χρονος Πορτογάλος Αλμεϊδα και ο 30χρονος Κολομβιανός Αρίας) βρήκε τον εκλεκτό του στο πρόσωπο του Ροντινέϊ Μαρτσέλο ντε Αλμέιδα!

Μιλάμε για τον βασικό δεξιό μπακ της κατόχου του  λατινοαμερικάνικου ... Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και Κυπελλούχου Βραζιλίας. Με τον Ροντινέϊ μέσα σε 17 ημέρες τον Οκτώβριο (13/20/29) να παίζει τρεις τελικούς, όλους 90λεπτους και να σκοράρει με πέναλτι στον έναν!

Με τον 30χρονο , λοιπόν, Βραζιλιάνο δεξιό μπακ που έχασε το Μουντιάλ λόγω... Ντάνι Αλβες αλλά αυτό βοήθησε καταλυτικά στο να είναι πλέον προ των "ερυθρόλευκων πυλών", ασχολείται σήμερα ο "Ευαγγελιστής". Δίνοντας ένα διαφορετικό follow up  απο το 1 ως το 14, με πολύ παρασκήνιο και πρόσωπα που θα συζητηθούν

1. Ο Ροντινέϊ είναι "ομόσταβλός" του Ραφίνια, του διάσημου 37χρονου Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, που πριν από 2 χρόνια (Αύγουστο του 2020) είχε έρθει στον Ολυμπιακό. Ήταν τότε ο πρώτος "αντί-Ομάρ", επιλογή του Πέδρου Μαρτίνς αλλά εξαιτίας του Πορτογάλου κόουτς είχε ζητήσει να φύγει μεσούσης της σεζόν. Όπως δηλαδή και συνέβη...

2. Δεν είναι μόνο το ίδιο μανατζερικό Γραφείο (R13 FUSSABALL) του Βραζιλιάνου αgent του Ricardo Scheidt De Mattos που συνδέει τον Ροντινέϊ με τον Ραφίνια αλλά και η... Φλαμένγκο!  Τόσο ο ένας Βραζιλιάνος δεξιός μπακ που ήρθε, όσο και ο άλλος που έρχεται στου Ρέντη, όχι μόνο ήταν παίκτες της "Φλα" (για 5 μήνες και συμπαίκτες) αλλα είχαν κατακτήσει μαζί της και το Λιμπερταδόρες πριν αποχωρήσουν! Φοβερή σύμπτωση!

3. Όλα τα χρόνια του στην Φλαμένγκο ο Ροντινέϊ ήταν... βασικούρα μόνο το 2018-19 και την φετινή σεζόν. Και τις δυο με προπονητή τον Ντοριβάλ Ζούνιορ! Όταν πήγε ο Ραφίνια, το καλοκαίρι του 2019 στην Φλαμένγκο, με προπονητή τον Πορτογάλο Ζεσούς, ο Ροντινέϊ σταδιακά έγινε μπακ απ (αναπληρωματικός) του Ραφίνια!!

4. Εκτός από τον Ζεσούς και με έναν άλλον Πορτογάλο προπονητή στην Φλαμένγκο, τον γνωστό μας Πάουλο Σόουζα, ο Ροντινέϊ δεν "κολλούσε" ιδιαίτερα. Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού κάθισε 6 μήνες στον πάγκο της "Φλα" και μοίραζε τον χρόνο των δεξιών μπακ μεταξύ  Ματεουζίνιο,Ίσλα και Ροντινέϊ

5. Η χρηματιστηριακή αξία του Ροντινέϊ δεν είναι υψηλή, μόλις 1.300.000 ευρώ. Κάτι αν μη τι άλλο... περίεργο. Μιλάμε για ένα παίκτη που αναμφισβήτητα είναι μέσα στους top δεξιούς μπακ της βραζιλιάνικης Serie A την τελευταία 2ετία,  αγωνίζεται από το 2016 σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της χώρας, προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν, είχε μεγάλη συμβολή στις πορείες μέχρι τις κατακτήσεις του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Κυπέλλου Βραζιλίας (έδωσε παρών με ισάριθμα 90λεπτα και στους 3 τελικούς)ήταν στην προεπιλογή του Τίτα ενώ στο πάρα πέντε έχασε το Μουντιάλ του Κατάρ...

6. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια ο Ροντινέϊ άρχισε να φτιάχνει το όνομά του. Ίσως για αυτό τον λόγο έχει αργήσει να έρθει και σε ευρωπαϊκή ομάδα, που όπως φαίνεται αποτελεί το...απωθημένο (καριέρας) του. Χαρακτηριστικό πως στα 10 χρόνια που παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο, το μεγαλύτερο transfer fee  που πληρώθηκε για αυτόν είναι και το μοναδικό (μόνο μια φορά δηλαδή έγινε μεταγραφή)!! Χωρίς μάλιστα να φτάνει σε ...7ψήφιο αριθμό. Τον Γενάρη του 2016 η Φλάμενγκο τον αγόρασε από την Βιτόρια με 940.000 ευρώ!! Τότε η χρηματιστηριακή αξία του Ροντινέϊ είχε κάνει... limit up στα 2.000.000!

7. Σημειολογικά απο το 2012 ως το 2016 που πουλήθηκε στην Φλαμένκο, ο Ροντινέϊ είχε δοθεί δανεικός 6 φορές, σε 5 διαφορετικές ομάδες. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 7 δανεισμούς (!) αφού και η "Φλα" τον είχε... δανείσει για 1,5 χρόνο στην Ιντερνασιονάλ του Μολέδο! Μάλιστα στην Ιντερνασιονάλ τα πήγε σπουδαία το 2020, πριν γυρίσει τον Ιούνιο τουυ 2021 στην "Φλά"...

8. Έφτασε , λοιπόν, στα 30 του χρόνια ο Ροντινέϊ κι έκανε μια ονειρική σεζόν (2021-22), σεζόν καριέρας και... μεταγραφής! Στο πρωτάθλημα βέβαια - μέχρι να φύγει στο πρώτο μισό ο κόουτς Πάουλο Σόουζα κι αναλάβει ο Ντοριβάλ Ζούνιορ - δεν έκανε πολλά ματς (16 σε 38 αγωνιστικές). Έπαιζε όμως, σταθερά σε Λιμπερταδόρες (στα 11 από τα 13 παιχνίδια) και στο Κύπελλο Βραζιλίας (εννιά 90λεπτα σε δέκα ματς), εκεί που η Φλαμένγκο έκανες το... νταμπλ. Στο δεύτερο τελικό του Κυπέλλου (20 Οκτωβρίου), που κρίθηκε στα πέναλτι, με την Φλαμένγκο να κερδίζει 7-6 την Κορίνθιανς, ο Ροντινέϊ εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι!!

9. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ροντινέϊ είναι πως δεν τραυματίζεται, ούτε έχει μυικά θέματα. Συνολικά 46 ματς έπαιξε μέσα στο 2022 αλλά δεν έβγαλε ... μισό τραυματισμό!

10. Ο Ροντινέϊ είναι ένας κανονικός δεξιός μπακ, με ανεβάσματα/τρεξίματα/ πειθαρχημένος (για Βραζιλιάνος) στο αμυντικό κομμάτι/ πολύ εργατικός και ομαδικός, που θα βγάλει τις σέντρες και τις ασίστ του. Δεν είναι ο παίκτης σταρ αλλά μάλλον... αντιστάρ (χαμηλού προφίλ). Δεν είναι δηλαδή ο μπακ... φρου φρου και αρώματα αλλά ...τίμιος!

11. Η Φλαμένγκο ήθελε να τον ανανεώσει και με καλό συμβόλαιο αλλά όχι ως βασικό ενώ αποχώρησε και ο προπονητής που τον "απογείωσε" (Ντοριβάλ Ζολύνιρο). Για αυτό αρνήθηκε να ανανεώσει. Όπως απέρριψε και την πρόταση της Ατλέτικο Μινέϊρο αφού είχε αγωνιστεί στην μισητή αντίπαλό της, την Ιντερνασιονάλ. Από την Βραζιλία πάντως προσφορά- μέσω του ατζέντη του - είχε κάνει μια ακόμη μεγάλη ομάδα, η Γκρέμιο!

12. Η Ρίβερ Πλέιτ, η Αλ Νασρ του κόουτς Ρούντι Γκαρσιά, μια ιταλική και μια γαλλική ομάδα είχαν εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον τους, με προτάσεις στον Ροντινέι αλλά από ότι φαίνεται αυτός προτίμησε την Ευρώπη και τον Ολυμπιακό του διάσημου συμπατριώτη του... Μαρτσέλο. Έπαιξε κι αυτός τον ρόλο του, όπως και το μανατζερικό Κανάλι που είχε και τον Ραφίνια...

13. Σε καλό πάντως βγήκε στον Ολυμπιακό που ο Ροντινέϊ κόπηκε απο την αποστολή της Σελεσάο στο Μουντιάλ του Κατάρ. Κι αυτό αφού ο 30χρονος άσος, ο οποίος αρχικά ήθελε να αποφασίσει μετά το πέρας των αγώνων στο Κατάρ, έγινε...διαθέσιμος άμεσα και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν αποφασιστικά τις τελευταίες μέρες και ενώ δούλευαν εδώ και 7 ημέρες την υπόθεσή του. Από τότε δηλαδή που διέρρευσε πως τελειώνει ο Αβιλά!!

14. Ο Ροντινέϊ στον Ολυμπιακό θα υπογράψει για 2,5 χρόνια.  Υπολογίζοντας μαζί και το bonus signing που θα εισπράξει ως ελεύθερος, οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του θα είναι  κοντά στο εκατομμύριο (under).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι επόμενοι που φεύγουν μετά τον Άβιλα από Ισπανία - Ονόματα έκπληξη στη "μαύρη λίστα" του Μίτσελ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags