Facebook Pixel Ολυμπιακός: Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα Φορτούνης και Χάμες - Βρήκε νέο… Καμαρά ο Μίτσελ - Χ FACTOR Κασάμι
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-02 17:45:00

Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα Φορτούνης και Χάμες - Βρήκε νέο… Καμαρά ο Μίτσελ - Χ FACTOR Κασάμι

Οι Μιχείες
Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα Φορτούνης και Χάμες - Βρήκε νέο… Καμαρά ο Μίτσελ - Χ FACTOR Κασάμι

Το νέο "πυρηνικό όπλο" του Ολυμπιακού και η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τα πρώτα δείγματα γραφής του... νέου Ολυμπιακού, για την επιστροφή Φορτούνη και τη συνεργασία του στο 10 με τον Κολομβιανό σταρ, αλλά και τον ρόλο του Σαμασέκου.

Ο Ολυμπιακός και νίκησε την Χαντερσφιλντ στο διεθνές φιλικό επι ισπανικού εδάφους (έχει σημασία όπως πήγε η σεζόν στο πρώτο μισό για τους "ερυθρόλευκους", να ξαναμάθει να κερδίζει σε επίσημα και φιλικά) και έκανε για μεγάλο διάστημα  μια πολύ πειστική εμφάνιση, η οποία μάλιστα μνημονεύτηκε ακόμη κι από τον Σκωτσέζο κόουτς της αντιπάλου της.

Ο "Ευαγγελιστής" θα σταθεί σε τρεις μέσους και την παρουσία τους και στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού που μπορεί να αποδειχθεί το "πυρηνικό" του όπλο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αρκεί ο Μίτσελ να βρει την σωστή χημεία, με ταίριασμα χαρακτηριστικών.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: στο φιλικό με την Χαντερσφιλντ ... δικαίωσε τον Μίτσελ, που έχει αποφασίσει να τον ξαναβάλει με τα μπούνια στην... εξίσωση. Πατάει πολύ καλά, είναι ξανά αθλητικός, μαέστρος με την μπάλα στα πόδια, μέσος που σκοράρει αλλά και που μπορεί να αξιοποιήσει τον οποιοδήποτε φορ (είτε λέγεται Ελ Αραμπί, είτε Μακαμπού). Με υγιή και 100 % έτοιμο τον Κώστα, όπως δηλαδή δείχνει, συνθέτουν μαζί με τον Χάμες Ροντρίγκες μακράν (χωρίς ανταγωνισμό) το κορυφαίο δίδυμο της Super League στην θέση "10"! Παικτάρες και δίδυμο επιπέδου... La Liga!!!

ΚΑΣΑΜΙ: επιβεβαίωσε πως είναι ένας πληθωρικός κεντρικός μέσος, που μπορεί στον άξονα να καλύψει και τις τρεις θέσεις αλλά και να πατάει περιοχή σε κανονική ροή αγώνα, σε όποια θέση κι αν παίζει! Κόντρα στην Χάντερσφιλντ αγωνίστηκε ως "6άρι" κι απέδειξε πως είναι...πανέτοιμος (λες κι από καιρό) όχι απλά να παίξει αλλά ακόμη και για να... μασήσει σίδερα! Ο Μίτσελ τον τοποθετησε πιο χαμηλά, ουσιαστικά μπροστά από τα στόπερ προκειμένου να εκμεταλλευτεί το ύψος του και κυρίως την πρώτη πάσα του. Και η αλήθεια είναι πως ο Κασάμι που πάντα ήταν αθλητικός, δείχνει πιο ώριμος κι αποφασισμένος να εξελιχθεί σε... Χ FACTOR του Ολυμπιακού στον δεύτερο γύρο και τα πλέι οφ ("τρώγοντας" και τον Μπουχαλάκη, βεβαίως βεβαίως)! Μην ξεχνάμε για τον Ελβετοκοσοβάρο πως είναι παίκτης με υψηλές παραστάσεις, με τσαγανό, που γούσταρε να γυρίσει στον Ολυμπιακό και παρότι ελεύθερος προέρχεται απο γεμάτες σεζόν. Αυτά...

ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ: ο Μίτσελ του πείραξε λίγο την θέση στην διάταξη των τριών στην μεσαία γραμμή, δεν ήταν δηλαδή ο κλασικός αμυντικός χαφ. Στο φιλικό με την αγγλική ομάδα τον έβαλε σαν εσωτερικό μέσο, μπροστά απο τον Κασάμι!  Κατά μια έννοια όπως έβαζε ο Μαρτίνς τον Μαντί Καμαρά, ως 8άρι, απο ένα σημείο και μετά, για να αυξήσει το πρές πιο ψηλά. Ο Σαμασέκου που αποδεδειγμένα είναι παίκτης επιπέδου Μπουντεσλίγκα "φόβιζε" τον Μίτσελ  με τις επαφές του και την... αφέλεια στις πάσες του. Δεν μπορεί να βοηθήσει τόσο πολύ στο κάθετο ποδόσφαιρο έχει όμως, τρεξίματα, ένταση και πρεσάρει. Προφανέστατα είναι και παίκτης ψυχολογίας αλλά και ...χαρακτηριστικών. Εξαρτάται , λοιπόν, τόσο από τον ίδιο όσο όμως κι από τον προπονητή του - με τον Μίτσελ όντως να μοιράζει πλέον ρόλους, να φτιάχνει το γκρουπ και να αποζητάει αυτοματισμούς στο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" - για να "κουμπώσει" χαρακτηριστικά στον πολύ ποιοτικό άξονα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στόπερ από La Liga ο Ολυμπιακός - Ξεχώρισε Λατίνο με 4 εκατ. ο Μίτσελ - Συζητήσεις για 2 πωλήσεις!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags