Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ο Άβιλα… θα φέρει Έλληνα χαφ 4 εκατ. στο Λιμάνι - "Σφήνα" από ΑΕΚ - Ομάδα έκπληξη για Καρέλη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-03 19:27:00

Ο Άβιλα… θα φέρει Έλληνα χαφ 4 εκατ. στο Λιμάνι - "Σφήνα" από ΑΕΚ - Ομάδα έκπληξη για Καρέλη!

Οι Μιχείες
Ο Άβιλα… θα φέρει Έλληνα χαφ 4 εκατ. στο Λιμάνι - "Σφήνα" από ΑΕΚ - Ομάδα έκπληξη για Καρέλη!

Η καραμπόλα με τον Ισπανό, ο ΠΑΟ της Πολωνίας και η ομάδα του Ατζούν! Το sportdog.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του "Πίπα" που αποχωρεί από τους Πειραιώτες, πώς η πώλησή του μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μία μεταγραφή στους Πειραιώτες και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον επιθετικό του Παναιτωλικού.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Θα παίξουμε το ...παιχνίδι του παπά παραλλαγμένο/προσαρμοσμένο πάνω στον Άβιλα. Εδώ ο "Πίπα" (Ρακόβ), εκεί ο "Πίπα" (Τσάμπιονσιπ), που είναι/θα πάει ο "Πίπα"; Και θα βάλουμε μέσα τον Ολυμπιακό, τον Παπανικολάου του... Σασμού, τον... Παναθηναϊκό της Πολωνίας, τον Σβάρνα, τα αδέρφια Γκουντογκάν αλλά και τον... Νίκο Καρέλη!!

>>> Ο "Πίπα", δηλαδή ο Άβιλα, όπως γράφουν σαββατιάτικα τα ρεπορτάζ, έχει πρόταση - όπως και ο Ολυμπιακός - από την πολωνική Ρακόβ. Την πρωτοπόρο του πολωνικού πρωταθλήματος - ΕΙΝΑΙ Ο ... ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΣ EKSTRAKLASA - κλείνοντας τον πρώτο γύρο με 9 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Λέγκια!

>>> Η Ρακόβ , λοιπόν, όπως είχε δηλώσει και πριν από 20 ημέρες ο κόουτς Μάρεκ Πάπσζουν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα κινηθεί για την απόκτηση αριστερού και δεξιού μπακ αλλά και φορ! Λεπτομέρεια: ο Πολωνός κόουτς παίζει πάντα με 3άδα στην άμυνα. Δηλαδή 3-4-2-1, με 3 στόπερ, 2 αμυντικά χαφ, 2 φουλ μπακ (που είναι περισσότερο χαφ και λιγότερο μπακ)!!!

>>> Η πιο ακριβή αγορά στην ιστορία της Ρακόβ είναι ο 24χρονος Ρουμάνος Ντέγιαν Σορέσκου, για τον οποίο το καλοκαίρι του 2021 πλήρωσε transfer fee 800.000 στην Ντιναμό! Σημειολογικά ο Σορέσκου που είναι χαφ- εξτρέμ, στις 7 τελευταίες αγωνιστικές του πολωνικού πρωταθλήματος ήταν ο βασικός δεξιός χαφ - μπακ στο ιδιαίτερο σύστημα/διάταξη του κόουτς Πάπσζουν. Δηλαδή για την θέση που η Ρακόβ ψάχνει παίκτη, με βασικό της στόχο στο δεδομένο τάιμινγκ τον Άβιλα του Ολυμπιακού...

>>> Σίγουρα πάντως το εν λόγω... μεταγραφικό ρεκόρ της Ρακόβ θα σπάσει με τον Σβάρνα! Ο διεθνής στόπερ, που είναι δανεικός από την ΑΕΚ και έκανε Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο πρώτο μισό σεζόν - 21 ματς/2γκολ/3ασιστ - έχει ήδη αποφασιστεί από διοίκηση - προπονητή της Ρακόβ να γίνει χρήση της υπάρχουσας οψιόν αγοράς του: 800.000 ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του (το υπόλοιπο 20 θα μείνει στην Ένωση). Αν προσθέσουμε και το loan fee που έχει ήδη κρατηθεί και είναι 200.000 ευρώ, ο Σβάρνας θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη η πιο ακριβή αγορά του πολωνικού κλαμπ με 1.000.000!!!

>>> Εκτός βέβαια κι αν τον... προλάβει/ξεπεράσει ο Άβιλα! Σύμφωνα με τους Πολωνούς η Ρακόβ θέλει να αποκτήσει τώρα τον Άβιλα με παρόμοιο πλαίσιο με τον Σβάρνα. Καταβάλλοντας ένα αξιοπρεπές loan fee (μίνιμουμ 250.000 ευρώ), αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το υπόλοιπο του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν και συμφωνώντας σε μια οψ ιόν αγοράς του που θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως αν πάρει το πρωτάθλημα και πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ...

>>> Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει βάλει επισήμως τον Άβιλα στην transfer list, ο Μίτσελ να μην τον υπολογίζει και να τον έκοψε από την προετοιμασία που γίνεται στην Μαγιόρκα, το κλαμπ να έκλεισε ήδη τον αντικαταστάτη του (Ροντινέι), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τον αποζημιώνει& τον αποδεσμεύει ή έστω πως σκοπεύει να τον δώσει σχεδόν τζάμπα.

>>> Η αγορά του Άβιλα τον περασμένο Ιούλιο από την Χάντερσφιλντ κόστισε στους "ερυθρόλευκους" 1.000.000 ευρώ, η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία  ανέρχεται στα 2.500.000 και είναι μόλις 25 χρονών και με καλό όνομα στην Τσάμπιονσιπ. Ήδη δυο ομάδες από εκεί, η Χαλ του Δημήτρη Πέλκα και η Μπλάκμπερν, τον εξετάζουν!!

>>>  Κατά συνέπεια το μίνιμουμ των απαιτήσεων του Ολυμπιακού - αν μιλάμε για πώληση - θα είναι μεταξύ 1,5 - 1,2 εκατ. συν ποσοστό μεταπώλησης. Η Ρακόβ για να φτάσει αυτά τα ποσά θα πρέπει να κάνει... υπέρβαση. Σίγουρα θα της είναι πολύ πιο εύκολο το καλοκαίρι, ως πρωταθλήτρια Πολωνίας...

>>> Υπάρχει όμως και η ... παράμετρος πως μέχρι τώρα  η Ρακόβ Ο,ΤΙ έχει ψωνίσει από την Ελλάδα, παίκτες που εδώ δεν υπολογίζονταν, της βγήκαν κελεπούρια. Πρώτα ο Παπανικολάου και μετα ο Σβάρνας. Έχει κάνει το 2 στα 2 και με την περίπτωση Άβιλα έχει όλες τις προδιαγραφές για να κάνει το 3 στα 3. Οπότε σε αυτή την βάση/προοπτική και με το δεδομένο πως μιλάμε για εν δυνάμει νέα πρωταθλήτρια, μπορεί κάλλιστα να δικαιολογηθεί το να... ξεφύγει - από τα οικονομικά στάνταρ της - στα χειμερινά ψώνια και ειδικά στην περίπτωση του Άβιλα (ο Ισπανός παίζει και αριστερός μπακ χαφ, μην το ξεχνάμε)!!

>>> Πάμε όμως και σε μια μεταγραφική ίντριγκα. Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι είχε ενδιαφερθεί για τον Παπανικολάου. Όπως μάλιστα είχε αποκαλύψει στο Sportdog ο θείος του διεθνή Έλληνα μέσου, ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης - ο δημοφιλής "Παπά Μιχάλης" του Σασμού, καλέ - οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προσφέρει 500.000 ευρώ για την αγορά του αλλά ο πρόεδρος της Ρακόβ είχε...απαντήσει πως "μόνο αν η πρόταση είναι από 2 εκατομμύρια και πάνω, τότε το συζητάμε"!!!

>>> Πόσο κοστολογούνται... σήμερα από το πολωνικό κλαμπ ο Παπανικολάου όπως και άλλες τρεις, τέσσερις βασικοί κι αναντικατάστατοι παίκτες της Ρακόβ; Plus 4.000.000 ευρώ!!! Για την ακρίβεια η Ρακόβ δεν θέλει να πουλήσει κανέναν μέχρι το καλοκαίρι αφού ο στόχος της είναι να πάρει το πρωτάθλημα στην Πολωνία!!!

>>> Ο Ολυμπιακός όπως ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι για τον Παπανικολάου, έτσι και τώρα δείχνει ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Έλληνα διεθνή μέσο, για τον οποίο ξέρει πως απασχολεί σοβαρά την ΑΕΚ! Οπότε ο Ολυμπιακός, ενδεχομένως, να ήθελε μέσω του Άβιλα να αποκτήσει τον...πρώτο λόγο για τον Παπανικολάου, σε μια πιθανή καλοκαιρινή αποχώρηση/παραχώρηση του τελευταίου από την Ρακόβ. Υπόθεση κάνουμε, που πιθανότατα να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Τι,όχι;

>>> Το ερώτημα είναι τι θέλει και η πλευρά του Άβιλα, πόσο ζεστή είναι για...Πολωνία, από την στιγμή που υπάρχει... καπνός από την Τσάμπιονσιπ (Χαλ και Μπλάμπερν)...

>>>  Μην ξεχνάμε πως το Γραφείο που τον εκπροσωπεί είναι η KIN Partners, των αδερφών Γκουντογκάν! Του Ιλκάι της Μάντσεστερ Σίτι και του αδερφού του Ιλχάν. Το φετινό καλοκαίρι - με την μεσολάβηση και του Κύπριου δικηγόρου/ατζέντη Δημητρίου - πήγαν 2 παίκτες στον Ολυμπιακό αλλά και οι δυο κρίθηκαν "αποτυχημένες" προσθήκες μέσα σε λίγους μήνες!!! Μιλάμε για τους Άβιλα και Ντελα Φουέντε!!

>>> Η Ρακόβ σίγουρα θα ψωνίσει από την ελληνική Super League. Και δεν θέλει μόνο τον Άβιλα. Πριν από ένα μήνα είχε κινηθεί για τον Λεονάρντο Κούτρη  ενώ τώρα "ψάχνεται" και για τον Καρέλη!! Με τον Παναιτωλικό (έχει συμβόλαιο μαζί του ως το 2024) να ακούγεται πως έχει απαιτήσεις που ξεκινάνε από τις 600.000 ευρώ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωνές Μίτσελ στον Ολυμπιακό, τέλος τα... αστεία - Όλα τούμπα με "τελειωμένο" - Δίκαιος με Φορτούνη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags