Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Πρόλαβε ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ - Θυμίζει Τσιμίκα, μπακ και εξτρέμ - Ταχύτητα και θράσος"
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-04 15:00:00

"Πρόλαβε ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ - Θυμίζει Τσιμίκα, μπακ και εξτρέμ - Ταχύτητα και θράσος"

του Γιώργου Κτενά
"Πρόλαβε ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ - Θυμίζει Τσιμίκα, μπακ και εξτρέμ - Ταχύτητα και θράσος"

Νέος μικρός-αποκάλυψη: "Γυαλίζει το μάτι του για ποδόσφαιρο"! Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Ερμή Σελιμάι που άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ξεχωρίζει στην προετοιμασία στην Κύπρο. Από πού ξεκίνησε την καριέρα του, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και πώς έφτασε από την Αθήνα στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ: Πράγματα και θαύματα κάνει στην Κύπρο και την μίνι χειμερινή προετοιμασία ο Ερμής Σελιμάι, μάλιστα σε μια θέση (εκείνη του αριστερού μπακ) που ο Δικέφαλος φαίνεται ότι έχει θέματα και ο Λουτσέσκου ψάχνει για λύσεις

Περσινή προσθήκη στην αμυντική γραμμή της Κ19 και του ΠΑΟΚ β΄, ο Ερμής είναι ένα αριστερό μπακ με ποιότητα, προφανώς αριστεροπόδαρος. Διαθέτει καλή τεχνική, ταχύτητα και καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Σχεδόν στο σύνολο της σεζόν 2021-22 έκανε προπόνηση με τον ΠΑΟΚ β΄, καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία τον είχε δει σε ένα παιχνίδι της Κ19 και τον ξεχώρισε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εδώ και κάμποσο καιρό αποφάσισε να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα, και το sportdog έψαξε για να βρει πληροφορίες για τον 18χρονο άσο. Για αυτό θυμίζουμε όσα μας είχε πει ο Γιάννης Δημητρίου, τεχνικός διευθυντής στον Πανερυθραϊκό και νυν προπονητής στην ανδρική ομάδα, δηλαδή τον σύλλογο από όπου τον είχε αποκτήσει ο Δικέφαλο, προκειμένου να μάθουμε ποιος είναι ο νεαρός αμυντικός.

"Ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο - Ξεχωρίζει για το ήθος - Γυαλίζει το μάτι του για ποδόσφαιρο"

"Είναι ένα παιδί που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, ήταν πολύ πειθαρχημένο παιδί, αλλά αγωνιστικά αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν ότι μπορούσε να προπονηθεί με την αντρική ομάδα ήδη από 15,5 ετών: Είχε ταχύτητα με την μπάλα και πολύ καλό αριστερό πόδι, το δεύτερο που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν ότι δεν φοβόταν καμιά μονομαχία, είχε ποδοσφαιρικό θράσος. Είτε είχε μπάλα είτε όχι, έδειχνε ότι δεν είναι παίκτης που θα κρυφτεί επειδή είναι πιο μικρός κ.λπ. Το ερασιτεχνικό είναι λιγάκι πιο ωμό σε τέτοιες περιπτώσεις: Αν κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί, δεν υπάρχει αποδοχή", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Γ. Δημητρίου και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ξεχωρίζει και για το ήθος του, δουλεύει σκληρά, πέρα από τις προπονήσεις της ομάδας. Κατά την προσωπική μου αποψη θα φτάσει ψηλά. Γυαλίζει το μάτι του για να παίξει ποδόσφαιρο".

"Πρώτος σε σχολείο και ποδόσφαιρο - Φουλ μπακ - Παίζει και εσωτερικός"

Πώς είναι ο χαρακτήρας του;

"Είναι παιδί με καλές αρχές από την οικογένεια του, που ήταν υποστηρικτικά δίπλα του και ποτέ παρεμβατικά. Τις περισσότερες φορές προσπαθούν να παρέμβουν και όχι να υποστηρίξουν οι γονείς. Αλλά με τον Ερμή δεν συνέβη αυτό. Άρα η οικογένειά του ξεχωρίζει. έχει ήθος, ενώ ως και μαθητής ήταν πρώτος. Και στις εξετάσεις ήταν πρώτος, χωρίς να χάνει προπόνηση. Έβαλε προτεραιότητες το σχολείο και το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε την ταπεινότητα και τη συμπεριφορά του, ακόμα και τώρα που είναι διεθνής με την Αλβανια και είναι στον ΠΑΟΚ".

Μπορεί να αγωνιστεί σε άλλες θέσεις;

"Είναι καθαρός αριστεροπόδαρος, είναι φουλ μπακ. Τα χαρακτηριστικά του μπορεί να παίξουν και εξτρέμ και μπακ, αλλά να κινηθεί και εσωτερικά. Μπορεί να υποστηρίξει όλη την πλευρά. Σε εμάς έπαιζε σε όλη την πλευρά".

"Θυμίζει Τσιμίκα - Να γίνει νέος Ντόη - Τον παρακολουθούσαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός"

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Από αριστεροπόδαρος θυμίζει τον Τσιμίκα, που έχει κοινά χαρακτηριστικά, όπως και με τον Γεωργάτο - Πολλές φορές μου θύμισε το στιλ του, επιθετικογενής, ήξερε τι να κάνει την μπάλα ακόμα και ως μπακ".

Μπορεί να υπάρξει σε μεγάλη ομάδα;

"Η εμπειρία που έχω όλα αυτά τα χρόνια από την ομάδα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ένα παιδί στα 15 του βλέπεις το potential. Ο Ερμής το είχε αυτό. Τα βήματα που έχει κάνει, δίνουν τα εφόδια για να σταθεί ψηλά. Μπορεί να σταθεί λοιπόν, αλλά έχει να κάνει με όλο το περιβάλλον. Θέλει χρόνο και υπομονή, βλέπουμε και τον Ντόη στον Ολυμπιακό, μπορεί να είχε κάποιες ατέλειες στα πρώτα ματς αλλά η στήριξη προς το πρόσωπό του, δείχνει ότι είναι παίκτης που μπορεί να σταθεί. Αρκεί να στηριχτεί".

Τέλος, πείτε μου, είχε ενδιαφερθεί άλλη ομάδα για εκείνον;

"Υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες της Αθήνας, στα 2,5 - 3 χρόνια που ήταν κοντά μας τον παρακολουθούσαν κι άλλες ομάδες. Είναι παιδί που δεν είχε σκεφτεί να κάνει γρήγορα το επόμενο βήμα. Με τον ΠΑΟΚ έγιναν όλα γρήγορα, με το που έγινε η κλήση στην εθνική Αλβανίας, μετά από δύο εβδομάδες ήρθε mail από τον ΠΑΟΚ για να πάει και να δοκιμαστεί. Είναι και κάποια πράγματα που είναι για να γίνουν. Πλην του ΠΑΟΚ τον παρακολουθούσε και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα "σκάει χοντρά" για τον παικταρά ο Σαββίδης - Η Νο1 επιλογή Λουτσέσκου - "Πολυτέλεια για ΠΑΟΚ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags