Facebook Pixel ΑΕΚ: "Συμφωνούν" Αλμέιδα-Σιμεόνε για στόχο της ΑΕΚ - Κούπα με Βίντα - Κλειδί το αριστερό και το Build up
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-07 16:40:00

"Συμφωνούν" Αλμέιδα-Σιμεόνε για στόχο της ΑΕΚ - Κούπα με Βίντα - Κλειδί το αριστερό και το Build up

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Συμφωνούν" Αλμέιδα-Σιμεόνε για στόχο της ΑΕΚ - Κούπα με Βίντα - Κλειδί το αριστερό και το Build up

Εξετάζεται ξανά και τον θέλουν για να χτίζει το παιχνίδι από πίσω. Η σχέση του με τον Κροάτη αμυντικό και πώς "κόπηκε" η επιλογή του το καλοκαίρι λόγω Μουκουντί.

Το όνομά του είχε ακουστεί το καλοκαίρι! Η περίπτωση του Φρανθίσκο Μοντέρο έπαιξε πολύ δυνατά για παρτενέρ του Ντομαγκόι Βίντα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και τώρα εξετάζεται και πάλι! Στα μέσα Αυγούστου τα ρεπορτάζ υποστήριζαν, ότι η Ένωση βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για τον δανεισμό του 23χρονου αμυντικού της Μπεσίκτας. Βλέπετε τα χαρακτηριστικά του, ταίριαζαν στα «θέλω» του Ματίας Αλμέιδα! Ο Ισπανός στόπερ έχει ικανοποιητικό ύψος για τη θέση που παίζει (είναι 1,85 μ.), είναι αθλητικός και αρκετά γρήγορος.

Κλειδί το αριστερό πόδι και το Build up

Το κλειδί της υπόθεσης ήταν το αριστερό του πόδι και η ικανότητά του να συμμετέχει στο Build up. Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει κεντρικό αμυντικό, αριστεροπόδαρο, με δυνατότητα να «φτιάξει» παιχνίδι από πίσω, αλλά και να μπορεί να ανταποκριθεί σε τριάδα, μιας και σε αυτόν τον σχηματισμό έχει επιμείνει στα μετόπισθεν. Οι γείτονες αναγνωρίζουν, ότι μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματικός επιθετικά, γιατί είναι καλός στο να χτίζει παιχνίδια από πίσω. Χαρακτηριστικό του συν τοις άλλοις είναι μακρινές διαπεραστικές του μπαλιές. Όπως καταλαβαίνετε, το προφίλ του Μοντέρο προσεγγίζει τις επιθυμίες του «Πεγιάδο».

Πηγές του Sportdog στην Τουρκία χαρακτηρίζουν τον ποδοσφαιριστή ως φιλόδοξο και δίνουν πολύ σημασία στο background του. Ειδικά στο γεγονός, ότι είναι προϊόν των Ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον πίστεψε και τον εμπιστεύτηκε προσφέροντάς του 14 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα των «ροχιμπλάνκος».

Σήκωσε κούπα με Βίντα!

Τα τελευταία δύο χρόνια που μετακόμισε στη γειτονική χώρα, ο 23χρονος αμυντικός μέτρησε 43 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπεσίκτας. Εκεί είχε συμπαίκτη τον Ντομαγκόι Βίντα. Στην Τουρκία λένε ότι ταίριαξαν μεταξύ τους. Εξάλλου ο Κροάτης είναι δεξιοπόδαρος και ο Ισπανός παίζει με το αριστερό.

Πόσα ματς μετρούν μαζί Βίντα και Μοντέρο; Αμφότεροι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και προβλήματα υγείας (κορωνοϊός) με αποτέλεσμα να μην έχουν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια τους. Την πρώτη σεζόν έπαιξαν πλάι πλάι σε 9 παιχνίδια. Βίντα και Μοντέρο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στις 6 Νοεμβρίου 2020, για την 8η αγωνιστική της Super Lig με τη Μπεσίκτας να χάνει 3-1 από τη Γκαζιάντεπ και το δίδυμο να μετρά μαζί 73 λεπτά (ο Ισπανός μπήκε στο 13' αντί του Γουέλινγκτον που τραυματίστηκε). Από εκεί και πέρα με τον Κροάτη έπαιξε στο πρωτάθλημα απέναντι σε Γαλατά (90'), Καράγκιουμρουκ (90'), Τράμπζονσπορ (90'), Ερζουρούμ (1'), Καϊσερίσπορ (90') και Ρίζεσπορ (12'). Αμφότεροι έπαιξαν μαζί στο Κύπελλο για 73 λεπτά απέναντι στην Ταρσό και 25' κόντρα Κόνιασπορ (τραυματίστηκε σε αυτό το ματς ο Μοντέρο).

Τη δεύτερη σεζόν οι τραυματισμοί και και ο κορωνοϊός πάλι δεν τους άφησαν να πάρουν περισσότερα σερί ματς στα πόδια τους. Βίντα και Μοντέρο μέτρησαν μαζί 13 παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα έπαιξαν απέναντι σε Χατάισπορ (90'), Γκιρεσούνσπορ (87'), Γκιόζτεπε (90'), Κόνιασπορ (90'), Ρίζεσπορ (63'), Αντάλιασπορ (90'), Αλτάι (90'), Τράμπζονσπορ (90'), Αλάνιασπορ (90'), Γκιρεσούνσπορ (90'), Κασίμπασα (62'). Επίσης είχαν 81 λεπτά στην ήττα με 2-1 από τον Άγιαξ για τους ομίλους του Champions League, σε ένα παιχνίδι που ο Ισπανός αμυντικός αποχώρησε τραυαμτίας. αγώνας κατά τον οποίο τραυματίστηκε. Επιπρόσθετα αγωνίστηκαν στον τελικό του Super Cup εναντίον της Αντάλιασπορ. Το ματς έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2022, οδηγήθηκε στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να παίρνει τη νίκη με 5-3 με τους δύο στόπερ να μετρούν 120 λεπτά.

Παραγκωνισμένος στη Μπεσίκτας

Ο Μοντέρο δεν είχε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στη Μπεσίκτας, κάτι που αποδόθηκε και στις συγκυρίες που προαναφέρθηκαν (τραυματισμοί-κορωνοϊός). Ωστόσο, στην Τουρκία θεωρούν, ότι είναι ένας παίκτης που γίνεται καλύτερος όσο περισσότερο παίζει και αποκτά συνέπεια. Φέτος μετρά μόνο 3 παιχνίδια, γιατί μέχρι την απόλυσή του, ο Βαλεριέν Ισμαέλ δεν τον υπολόγιζε πολύ. Συν τοις άλλοις, οι «ασπρόμαυροι» της Πόλης έχουν μεγάλο αριθμό ξένων παικτών στο ρόστερ τους, γι'αυτό και ο Ισπανός δεν πήρε πολύ χρόνο. Αλλά και με τον Σενόλ Γκιουνές στην τεχνική ηγεσία δεν πήρε άλλη συμμετοχή, αν και υπήρξε η διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω Μουντιάλ.



Το καλοκαίρι ο 23χρονος φερόταν πρόθυμος να μετακομίσει από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Οι συγκυρίες που προαναφέρθηκαν δημιουργούσαν εύφορο έδαφος για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα μέχρι το 2025. Η ΑΕΚ όμως, όπως ανέφερε τουρκικά ΜΜΕ, δεν τα βρήκε με τη Μπεσίκτας και προτίμησε τη λύση του Αρόλντ Μουκουντί. Η περίπτωσή του Ισπανού στόπερ επανέρχεται στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ και οι πληροφορίες υποστηρίζουν, ότι υπάρχει θετική αναφορά του Ματίας Αλμέιδα.

Τα χαρακτηριστικά του άλλωστε ταιριάζουν σε αυτά που θέλει η ΑΕΚ. Είναι γρήγορος, με επιθετικές αρετές και αριστεροπόδαρος. Ξέρει τον Βίντα και μπορεί να παίξει και αριστερό μπακ (πέρσι είχε αγωνιστεί στη Μπεσίκτας σε αυτήν τη θέση στην ήττα με 4-0 από τη Γκιρεσούνσπορ για τη 14η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, στην οποία μέτρησε 87 λεπτά).


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ελληνική ομάδα για Ρακίτσκι - "Κόκκινο" από Σαββίδη για Μαρτίνς, διαφωνούν Λουτσέσκου-Μπότο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags