Facebook Pixel Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - "Έφυγε" από τη ζωή ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-16 16:28:00

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - "Έφυγε" από τη ζωή ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Sportdog Team
Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - "Έφυγε" από τη ζωή ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Είδηση σοκ από την Ιταλία που κάνει γνωστό ότι πρώην τεχνικός της Μπολόνια πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής (16/12) σε ηλικία 53 ετών σε νοσοκομείο της Ρώμης μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: Παγκόσμιος θρήνος στο ποδόσφαιρο, μιας και έγινε γνωστό πως ο πρώην τεχνικός της Μπολόνια έφυγε από τη ζωή, το μεσημέρι της Παρασκευής (16/12), σε νοσοκομείο της Ρώμης σε ηλικία 53 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδινε από το 2019 με την λευχαιμία.

"Η σύζυγός του Αριάννα, με τα παιδιά τους Viktorija, Virginia, Miroslav, Dusan και Nikolas, την εγγονή τους Violante, τη μητέρα τους Vikyorija και τον αδερφό τους Drazen, με πόνο μεταδίδουν τον άδικο και πρόωρο θάνατο του συζύγου τους. , πατέρα, γιού και υποδειγματικός αδερφού, Sinisa Mihajlovic. Ένας μοναδικός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, διαθέσιμος και καλός σε όλους. Πάλεψε με θάρρος ενάντια σε μια φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμός, ιδιαίτερα η Δρ Francesca Bonifazi, ο Dr. Antonio Curti, ο καθηγητής Alessandro Rambaldi και ο Dr. Luca Marchetti. Η Sinisa θα παραμένει πάντα μαζί μας. Ζούμε με όλη την αγάπη που μας έχει δώσει"

Ο Μιχάιλοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην πατρίδα του, στην τότε Γιουγκοσλαβία. Γιος Κροάτη μητέρας και Σέρβου πατέρα, γεννήθηκε στο Βούκοβαρ αλλά μεγάλωσε στο κοντινό Μπόροβο, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ως παίκτης πριν μετακομίσει στη Βοϊβοντίνα. Το 1990 έκανε το μεγάλο άλμα παίρνοντας μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου,  των Σαβίτσεβιτς, Προσινέτσκι, Στογιάνοβιτς, Γιούγκοβιτς, με τους οποίους κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών κερδίζοντας την Μαρσέιγ στον τελικό στο San Nicola di Bari. Έφτασε στην Ιταλία το 1992 υπογράφοντας με τη Ρόμα. Η χώρα θα γινόταν η δεύτερη πατρίδα του. Μετά τους Τζιαλορόσι, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Ίντερ. Αποσύρθηκε το 2006. Σκόραρε 69 γκολ και έδωσε 55 ασίστ σε 455 αγώνες.

Όσον αφορά την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε σαν βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Ίντερ και στην συνέχεια ανέλαβε την Μπολόνια για πρώτη φορά. Ακολούθησαν Κατάνια, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Μίλαν, Τορίνο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που κάθησε μόλις 9 μέρες στον πάγκο της λόγω αλλαγής προέδρου, πριν επιστρέψει στους Ροσομπλού, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου που παραιτήθηκε για να δώσει νέα μάχη με τη λευχαιμία, ενώ βρέθηκε στον πάγκο και της Εθνικής Σερβίας μεταξύ του 2012 και 2013.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags