Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σουάζο: Αριστερό μπακ... οπαδός, αρχηγός και στρατιώτης! "Πόρτα" στους Ρώσους
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-03 14:20:00

Αριστερό μπακ... σκυλί του πολέμου! "Πόρτα" στους Ρώσους - Κίνηση χαμηλού ρίσκου για Ολυμπιακό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αριστερό μπακ... σκυλί του πολέμου! "Πόρτα" στους Ρώσους - Κίνηση χαμηλού ρίσκου για Ολυμπιακό

Σοβαρή περίπτωση αμυντικού που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εξετάζει η ομάδα του Πειραιά. Το ματς ζωής και θανάτου και η άποψή του για το ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας, μία θέση νευραλγική, για την οποία ψαχνόταν από την περσινή σεζόν, οι προσθήκες του καλοκαιριού όμως (Λάιτνερ, Μαρσέλο) δεν έπιασαν τόπο. Ένα από τα ονόματα που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες είναι αυτή του Χιλιανού αμυντικού Γκάμπριελ Σουάζο.

Μετά από μία σεζόν με 35 εμφανίσεις, τρία γκολ, και πέντε ασίστ, ο 25χρονος, (5 φορές) διεθνής με την Εθνική Χιλής, αριστερός μπακ, έμεινε ελεύθερος από την Κόλο Κόλο και επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Ακούστηκε στο ρεπορτάζ της Γαλατάσαραϊ, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν, ότι απέρριψε προσφορές από δύο ρωσικές ομάδες, καθώς δεν ικανοποιούσαν τις οικονομικές του απαιτήσεις. Η μία εξ αυτών ήταν η Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση αριστερού μπακ.

Στην Κόλο Κόλο αρχικά τον προωθούσαν για αριστερό εσωτερικό μέσο. Δεν έπιασε και από το 2019 τον πήγαν αριστερό μπακ όπου και μονιμοποιήθηκε. Με μία πρώτη ματιά από το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση, διεισδυτικότητα, ταχύτητα και σέντρα. Αμυντικά δεν υστερεί, είναι αρκετά μαχητικός με πηγές του Sportdog να τον χαρακτηρίζουν... σκυλί του πολέμου. Σημειωτέον, ότι η αξία του ποδοσφαιριστή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2 εκατ.Ευρώ.

Αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του

Ο Σουάζο αποχαιρέτησε στις 28 Δεκεμβρίου 2022 τους συμπαίκτες του στο στάδιο «Monumental»! Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη. Ο παίκτης ήταν 16 χρόνια στην ομάδα, στην οποία υπήρξε αρχηγός και κέρδισε δύο πρωταθλήματα (2016, 2022) και τρία σούπερ καπ (2016-17, 2017-18, 2021-22). Οπότε η συγκίνηση ήταν αναμενόμενη και στη συνέντευξη που έδωσε σε βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο παίκτης έφερε στη μνήμη του πολλές αναμνήσεις. Θυμήθηκε την πρώτη μέρα που έγινε μέλος της ομάδας σε ηλικία 8 ετών, το 2006 και τη στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2015 με απόφαση του προπονητή, Χοσέ Λουίς Σιέρρα. Δεν ξέχασε επίσης τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του.

Η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του

Αυτή ήταν στα μπαράζ παραμονής στις αρχές του 2021 εναντίον της Ουνιβερσιτάδ. Και αυτό γιατί οι οπαδοί λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι των play out απείλησαν ξεκάθαρα τους παίκτες και τα μέλη του συλλόγου σε περίπτωση έπεφτε κατηγορία για πρώτη φορά στα χρονικά, ακούγοντας τη φράση «Ή κερδίζετε, ή θα πεθάνετε».

Έτσι το ματς, το οποίο έγινε στην Τάλκα, απέκτησε με τον βιαιότερο τρόπο χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Η Κόλο Κόλο επικράτησε (1-0) και σώθηκε και οι ποδοσφαιριστές γλίτωσαν από το μένος των οπαδών. «Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, όχι μόνο για μένα ως παίκτη, αλλά και για την οικογένειά μου. Γύρισα σπίτι κλαίγοντας, όπως όταν ήμουν παιδί. Αυτό που πετύχαμε εκείνη την ημέρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου», ανέφερε μεταξύ άλλων και ξέσπασε σε κλάματα όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση από την ομάδα, δηλώνοντας «οπαδός, παίκτης και αρχηγός».

Η άποψή του για την καταξίωση στο ποδόσφαιρο

Από την τελευταία συνέντευξη του Χιλιανού αμυντικού στην Κόλο Κόλο προέκυψε και μία πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για το πως βλέπει το ποδόσφαιρο και την εξέλιξη ενός παίκτη μέσα από την ομάδα, κάτι που δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του. «Με δουλειά, θυσίες και ταπεινότητα επιτυγχάνονται πράγματα. Μπορείς να περάσεις δύσκολες στιγμές, αλλά με την επιμονή σου, την ψυχική σου δύναμη και τις ικανότητές σου μαζί με την οικογένεια θα μπορέσεις να προλάβεις να εκπληρώσεις το όνειρο», ανέφερε ο Σουάζο στην τελευταία του συνέντευξη. Σε μία άλλη δημόσια τοποθέτησή του τον Οκτώβριο του 2022, αναφέρθηκε στην αυστηρή κριτική που είχε δεχθεί από οπαδούς. Τότε δήλωσε, ότι δεν επηρεάστηκε και συνέχισε να εργάζεται για την ομάδα του, ό,τι και να γινόταν. Τα λόγια του εκτός από επαγγελματισμό δείχνουν, πως είναι παίκτης που δένεται σε μία ομάδα, δουλεύει, για να προσφέρει.

Ο Σουάζο είναι μία περίπτωση με σοβαρές πιθανότητες. Στα τρία τελευταία πρωταθλήματα είναι σταθερά ο καλύτερος αριστερός μπακ στη Χιλή και βγάζει χαρακτήρα. Είναι μία κίνηση χαμηλού ρίσκου, καθότι το πρωτάθλημα της Χιλής δεν είναι και το καλύτερο ποιοτικά, αλλά θεωρείται καλή περίπτωση.  Όπως όλα δείχνουν όμως η πρώτη επιλογή είναι άλλος ποδοσφαιριστής. Ο Λάτο είναι μία υπόθεση που έχει προκριθεί από τον Μίτσελ, ο οποίος τον γνωρίζει καλά και έχει ανάψει το πράσινο φως, για να προχωρήσει η μεταγραφή.  

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό είχε "νεύρα" ο Χάμες - Η... παρεξήγηση εν ώρα αγώνα με Μίτσελ - Απόφαση για τον Μπιέλ! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags