Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: "Τρύπα" στη ΑΕΚ οδήγησε σε χαρακίρι - Σοβαρό λάθος Αλμέιδα - Κάτω από τη βάση Φερνάντες, Σιντιμπέ
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-03 22:46:00

"Τρύπα" στην ΑΕΚ οδήγησε σε χαρακίρι - Σοβαρό λάθος Αλμέιδα - Κάτω από τη βάση Φερνάντες, Σιντιμπέ

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Τρύπα" στην ΑΕΚ οδήγησε σε χαρακίρι - Σοβαρό λάθος Αλμέιδα - Κάτω από τη βάση Φερνάντες, Σιντιμπέ

Τα λάθη παικτών-προπονητή και η ανάγκη να παρέμβει ο Μελισσανίδης! Γιατί η Ένωση δεν... εμφανίστηκε στα Γιάννινα, τα λάθη από τον πάγκο τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα και ποιοι παίκτες απογοήτευσαν πριν τον μεγάλο... τελικό με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ: Σερί… τέλος στο χειρότερο σημείο τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά για την Ένωση που μετά από 11 παιχνίδια χωρίς ήττα έχασε με 2-1 στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ και πλέον πάει σε ντέρμπι… τελικό με τον Παναθηναϊκό μιας και κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα κάνει την υπόθεση τίτλος πολύ δύσκολη υπόθεση.

Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν την κατοχή μπάλας και τις ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα οι Γιαννιώτες να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη και να βάλουν πίεση στους Κιτρινόμαυρος στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Ήπειρο έχοντας αρκετές απουσίες όμως πολλοί από τους διαθέσιμους παίκτες δεν κατάφεραν να πάρουν την ευκαιρία που τους δόθηκε ώστε να βάλουν έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο στον Ματίας Αλμείδα.

Πιο τρανταχτά παραδείγματα δεν είναι άλλα από τους Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και Πάολο Φερνάντες. Ο Γάλλος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να θυμίσει, με την εμφάνισή του, τον Ρότα έχοντας πολλές λάθος πάσες και χωρίς λόγο ανεβάσματα, ενώ σε συνδυασμό με τις άστοχες τοποθετήσεις από τον Ισπανό θα κάνουν τους παίκτες του ΠΑΣ να στήσουν… πάρτι από την αριστερή πλευρά της επίθεσής τους με αποτέλεσμα και τα δύο γκολ να ξεκινήσουν από εκεί. Την ίδια στιγμή ο Πάολο Φερνάντες, παρά το γεγονός ότι ήταν παρών στην χειμερινή προετοιμασία και μάλιστα να δείχνει εκεί με τις εμφανίσεις του έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού στο πρωτάθλημα η εμφάνισή του στα Γιάννενα δεν έδειξαν σε κανένα σημείο κάτι τέτοιο. Ο Ισπανός ήταν χωρίς ιδέες, σίγουρα επηρεασμένος από τις κλειστές γραμμές των αντιπάλων του, κάτι που δεν είχε να αντιμετωπίσει αγωνιζόμενος στον Βόλο, ενώ κατάφερε να έχει μόλις μια καλή στιγμή, με ένα σουτ στην αρχή του δεύτερου μέρους.

Ακόμα περίεργο περιστατικό στον αγώνα των Ζωσιμάδων ήταν η επιλογή που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα ήταν η επιθετική διάταξη της Ένωσης από την στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Φαν Βέερτ. Ο Αργεντίνος τεχνικός αποφάσισε να κρατήσει στην κορυφή τον Λιβάι Γκαρσία, με τον Ολλανδό να έρχεται σαν κρυφός κυνηγός, κάτι που φυσικά δεν δούλεψε. Παράλληλα ειδικά τα τελευταία λεπτά, όταν η ΑΕΚ… φόρτωνε παίκτες στην επίθεση ο Λιβάι δεν μπορούσε να τραβήξει το ίδιο καλά, με τον Φαν Βέερτ, αμυντικούς για να δημιουργηθούν χώροι, με αποτέλεσμα οι φάσεις για τους Κιτρινόμαυρους να έρθουν από ατομικές ενέργειες και μακρινά σουτ.

Τέλος δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστο το γεγονός ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ των τελευταίων ετών, όμως στην αναμέτρηση στων Ιωαννίνων ο Αργεντίνος τεχνικός έκανε μόλις δύο κινήσεις από τον πάγκο, περνώντας στο γήπεδο τους Βαν Φέερτ και Τσούμπερ, μιας και δεν υπήρχε κάποιος άλλος που θα μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Η ΑΕΚ παρά την μεγάλη ποιότητα που έχει χρειάζεται κινήσεις από τη μεταγραφική αγορά που θα δώσουν βοήθειες σε κρίσιμες στιγμές, ιδιαίτερα σε μια τόσο απαιτητική χρονιά, γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι στον ΠΑΣ για χέρι πέναλτι του Μουκουντί - Δεν το είδαν ούτε στο VAR - ΦΩΤΟ ντοκουμέντο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags