Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σκληρός, δουλευταράς και με καλές σέντρες - Για αυτό ψάχνει παίκτες στη Λ. Αμερική ο Ολυμπιακός"
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-11 19:15:00

"Σκληρός, δουλευταράς και με καλές σέντρες - Για αυτό ψάχνει παίκτες στη Λ. Αμερική ο Ολυμπιακός"

του Γιώργου Κτενά
"Σκληρός, δουλευταράς και με καλές σέντρες - Για αυτό ψάχνει παίκτες στη Λ. Αμερική ο Ολυμπιακός"

Γιατί πήραν τον Σουαζό στο Λιμάνι, τι θα αλλάξει στα πλάνα του Μίτσελ! Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Χιλιάνο άσο που ετοιμάζεται να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Πώς και γιατί θα μπει στην αρχική 11αδα, ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και η μελλοντική πώλησή του!

Ολυμπιακός - Γκάμπριελ Σουάζο: Κλεισμένος από τους Πειραιώτες είναι ο διεθνής Χιλιανός άσος, παρά τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν κοντά στην Μπεσίκτας.

Οι Πειραιώτες αξιολόγησαν την περίπτωσή του και φαίνεται ότι της έδωσαν προτεραιότητα σε σχέση με εκείνη τού Τόνι Λάτο, χωρίς να αποκλείει κανείς ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις και με τον άσος της Βαλένθια.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Λ. Αμερική, προκειμένου να συγκεντρώσουμε παραπάνω πληροφορίες για την περίπτωσή του.

"Ελκυστικός για τους Ευρωπαίους ο Σουάζο - Για αυτό ψάχνει παίκτες στη Λ. Αμερική ο Ολυμπιακός" 

"Την περσινή σεζόν έδωσε μπαράζ παραμονής στην πρώτη κατηγορία, γιατί είχε οικονομικά προβλήματα και είχε στηριχθεί σε νέους παίκτες. Μετά μπήκαν χρήματα, ήρθαν καλοί παίκτες και φέτος πήρε το πρωτάθλημα και, μάλιστα, άνετα. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει βγάλει κάποιον πολύ καλό σε αυτό το επίπεδο", ανέφερε, αρχικά, μέσω του sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι παίκτης που αποτελεί τον πιο ελκυστικό προς τους Ευρωπαίους, γιατί και στο παρελθόν τον είχαν ζητήσει από Ιταλία, με τη μορφή δανεισμού κ.λπ. Επειδή είχε γεμάτη σεζόν στην Κόλο-Κόλο, θέλει πολύ να έρθει στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι και στον Ολυμπιακό βλέπουν ότι οι παίκτες που έρχονται από την Ευρώπη στην ομάδα δεν βγαίνουν ή δεν πωλούνται εύκολα, για αυτό πηγαίνουν στη Λ. Αμερική με άλλες τιμές, για να κάνουν τη δουλειά τους".

"Κανάλι με Ν. Αμερική ο Ολυμπιακός- Αυτά θα δώσει στην 11άδα - Μπορεί να παίξει για νίκες"

Θεωρείς ότι είναι έξυπνη κίνηση από την πλευρά του Ολυμπιακού;

"Βλέπω ότι ο Ολυμπιακός, γενικά, έχει ανοίξει κανάλι με τη Ν. Αμερική. Στην Κόλο-Κόλο παίζουν οι καλύτεροι της Χιλής, έχει καλά τμήματα υποδομής. Αλλά δεν έχουν τόσο πολλά κονέ προς την Ευρώπη οι Χιλιανοί, δεν είναι όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία που φεύγουν από μικροί οι παίκτες. Είναι πολύ καλή και έξυπνη κίνηση".

Τι να περιμένουμε από εκείνον;

"Επειδή έχει γεμάτες σεζόν, είναι ο κλασσικός Λατιοναμερικάνος μπακ: Σκληρός, δουλευταράς, θα βοηθήσει στην επίθεση και στην άμυνα θα κάνει ο,τι χρειάζεται για να μην φάει φάσεις. Στην Κόλο-Κόλο είχε το ελεύθερο να ανεβαίνει, αλλά στον Ολυμπιακό και την Ευρώπη είναι άλλη η τακτική. Ολοκληρωμένος και έτοιμος παίκτης. Από το 2016-17 κάνει πρωταθλητισμό, έχει παίξει με την εθνική ομάδα, εφτασε στον Ολυμπιακό του -7 που θέλει μόνο νίκες και ο Σόουζα είναι παίκτης που ξέρει να το κάνει αυτό".

"Τι οδηγίες θα πάρει από Μίτσελ - Με αυτούς ταιριάζει να παίξει στην 11άδα"

Τι καινούργιο θα φέρει στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Ξέρει να στέκεται μέσα στο γήπεδο, βοηθά στην ανάπτυξη, βοηθάει και με σέντρες. Αλλά πρέπει να δούμε πώς θα του πει και ο Μίτσελ να κινείται. Γιατί στο κέντρο θέλει ο καθένας μια μπάλα από αυτούς που παίζουν τώρα, άρα ένας μπακ είναι δύσκολο να έχει την μπαλα στην κατοχή του για ώρα".

Σε ποια αμυντική τετράδα μπορεί να υπάρξει;

"Με Παπασταθόπουλο, Ντόη και Ροντινέι στο άλλο άκρο, Ο Ολυμπιακός θα έχει μια σκληρή άμυνα που θα πηγαίνει να πάρει αποτελέσματα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ορίζει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Γυμνός ο Παναθηναϊκός - Αυτή είναι η θέση Μαρσέλο στην 11αδα"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags