Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μαγκιά" Μίτσελ με Φορτούνη - Αποκάλυψη για τον… τελειωμένο Μασούρα - Ανατροπή με Πασχαλάκη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-15 22:42:00

"Μαγκιά" Μίτσελ με Φορτούνη - Αποκάλυψη για τον… τελειωμένο Μασούρα - Ανατροπή με Πασχαλάκη!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Μαγκιά" Μίτσελ με Φορτούνη - Αποκάλυψη για τον… τελειωμένο Μασούρα - Ανατροπή με Πασχαλάκη!

Το... καμπανάκι για τον κόουτς και το "μήνυμα" στον Γκάρι Ροντρίγκες! Πώς ο Ισπανός διάβασε αμέσως τον Άρη που άντεξε για ένα ημίχρονο, τι συνέβη με τα τρία δεκάρια και το κλίμα στο Γ. Καραϊσκάκης που δείχνει ξανά την πίστα για το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Δεν ήταν η πιο... όμορφη νίκη του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, αλλά μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη του τίτλου! Σε αντίθεση με τα πρόσφατα παιχνίδια τους στη Super League, οι Ερυθρόλευκοι κάθε άλλο παρά εντυπωσίασαν κόντρα στον Άρη, όμως το σημαντικότερο σε ένα ντέρμπι είναι η νίκη. Ειδικά από τη στιγμή που βάζει έξτρα πίεση στους ανταγωνιστές των Ερυθρολεύκων και "φωνάζει" ότι οι ελπίδες τους για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος παραμένουν ολοζώντανες.

Στα αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο σίγουρα θα αποτελέσει αιτία προβληματισμού για τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του. Και πώς να γίνει διαφορετικά όταν ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας και ξοδεύει ένα ολόκληρο 45λεπτο έχοντας μόλις μία τελική και μηδέν ευκαιρίες; Ο Άρης παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένος και μπλόκαρε κάθε προσπάθειας δημιουργίας των αντιπάλων του. Οι Ερυθρόλευκου ήταν ανήμποροι να απειλήσει είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα, τα τρία δεκάρια δεν βρήκαν χώρους και κατά συνέπεια ο σέντερ φορ (Μπακαμπού) ήταν αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στον επιθετικό τομέα στο πρώτο μέρος ήταν ο Ροντινέι. Με συνεχείς  προωθήσεις, προσπάθειες για συνεργασίες και σέντρες που δεν αξιοποιήθηκαν, ο Βραζιλιάνος ανεβαίνει όσο περνά ο καιρός και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει δυνατό όπλο κόντρα σε κλειστές άμυνες. Βέβαια, απόρροια των προωθήσεών του Ροντινέι ήταν η επιλογή του Άρη να "σημαδέψει" την πλευρά του και να δημιουργήσει από εκεί τις πιο επικίνδυνες στιγμές του, με χαρακτηριστικότερη το ακυρωθέν γκολ του Νταρίντα.

Ήταν απόλυτα λογικό ο Μίτσελ να διαβάσει τις επιθετικές αδυναμίες της ομάδας του και να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Ο Ισπανός τεχνικός έβλεπε οτι το σχήμα με τρία δεκάρια δεν "τραβούσε" και αποφάσισε να... θυσιάσει τον Φορτούνη στο ημίχρονο, κρατώντας στο ματς τους Χάμες και Μπιέλ. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι επέλεξε να βάλει τον Μασούρα και όχι τον Γκάρι Ροντρίγκες, που λογιζόταν ως ανώτερος στην ιεραρχία των εξτρέμ, όμως τον τελευταίο καιρό δεν πείθει με την απόδοσή του.



Η δικαίωση του Μίτσελ δεν άργησε... ούτε ένα λεπτό! Η ποιότητα του Χάμες και η διεισδυτικότητα του Μασούρα έφεραν το "χρυσό" γκολ,  με τον πρώτο να βγάζει μία εξαιρετική σέντρα και τον δεύτερο να κάνει ακριβώς αυτό που έλειπε από την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο. Δηλαδή κίνηση χωρίς την μπάλα και "μπούκα" στην καρδιά της άμυνας. Όταν ο Χάμες έχει την μπάλα στο αριστερό του πόδι, ένας εξτρέμ με την έφεση του Μασούρα να παίζει "off-ball" (κάτι που δεν βολεύει ιδιαίτερα τους Μπιέλ, Φορτούνη) γνωρίζει ότι η πιθανότητα να τον βρει ο Κολομβιανός σε θέση για γκολ είναι πολύ μεγάλη. Το σχήμα με τα τρία δεκάρια έχει αποδώσει σε γενικές γραμμές, ωστόσο χάνει σημαντικά στον τομέα της κίνησης χωρίς την μπάλα. Ο Μασούρας και ένας ακόμα μεσοεπιθετικός που αναμένεται να αποκτηθεί τον Ιανουάριο μπορούν να αποτελέσουν το "αντίδοτο" σε αυτήν την αδυναμία.

Ο ίδιος ο Μίτσελ δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι είναι πολύ χαρούμενο για τον Μασούρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δουλεύει πολύ σκληρά και ότι έχει σταθεί άτυχος τον τελευταίο καιρό. Ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι κάθε άλλο παρά... τελειωμένος είναι ο Έλληνας άσος!

ΥΓ. Η εξέδρα και η ομάδα είναι "ένα"! Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στο φινάλε του αγώνα και τα συνθήματα για τίτλο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του φάση από την αρχή της σεζόν, με τους παίκτες και τους οπαδούς να πιστεύουν ακράδαντα ότι η ομάδα τους μπορεί να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΥΓ. 2: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας μέσα σε λίγους μήνες, Και θυμίζουμε πως σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ, η μεταγραφή του είχε… καθυστερήσει λόγω της διαφωνίας των οργανωμένων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Απάντηση" Μαρινάκη στους Τούρκους, δίνει 6 εκατ. σε Χάμες - "Μάχη" Ρότα-Άβιλα για... Άντερλεχτ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags