Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συμφωνία για μεταγραφή έκπληξη στο Λιμάνι - "Ναι" Μίτσελ για 22χρονο χαφ - "Σύννεφα" για Ελ Αραμπί!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-24 10:00:00

Συμφωνία για μεταγραφή έκπληξη στο Λιμάνι - "Ναι" Μίτσελ για 22χρονο χαφ - "Σύννεφα" για Ελ Αραμπί!

του Παναγιώτη Νικολάου
Συμφωνία για μεταγραφή έκπληξη στο Λιμάνι - "Ναι" Μίτσελ για 22χρονο χαφ - "Σύννεφα" για Ελ Αραμπί!

Το βέτο του Ισπανού, ποιον ξεχώρισε από Ελλάδα και η εικόνα Φορτούνη. Οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι για να κλείσουν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα κάνουν και scouting ενόψει των μεγάλων αλλαγών το καλοκαίρι. Ποιος δείχνει να κερδίζει την επιστροφή του στου Ρέντη και για ποιος υπάρχει προβληματισμός;

O Ιανουάριος μετράει... ανάποδα για να ολοκληρωθεί με τους Ερυθρόλευκους να συνεχίζουν να έχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα ώστε να ενισχυθούν ενόψει της δύσκολης σεζόν που είναι σε εξέλιξη. Μπορεί μέχρι αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες να έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές των Ροντινέι και Ραμόν, με τον πρώτο μάλιστα έχει ήδη 5 παρουσίες στην ενδεκάδα, όμως οι πρωταθλητές θέλουν κι άλλους ποδοσφαιριστές. Ρυθμιστής των εξελίξεων δεν είναι άλλος από τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Όπως έχει γίνει γνωστό από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αν ο Μολδαβός πωληθεί, με ομάδες από την Ιταλία να θέλουν να τον αποκτήσουν, τότε οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν και για ακόμα έναν αριστερό μπακ εκτός από τον Βραζιλιάνο που από το Σάββατο (21/1) είναι παίκτης της ομάδας.

Αν κάτι τέτοιο τελικά δεν συμβεί και ο 25χρονος παραμείνει στην ομάδα, τότε η απαίτηση του Μίτσελ είναι να γίνει προσπάθεια να αγοραστούν ένας εξτρέμ και ένας επιθετικός, βάζοντας όμως ένα πολύ σημαντικό "αλλά". Ο Ισπανός τεχνικός θέλει παίκτες που θα του δώσουν βοήθειες και όχι ποδοσφαιριστές που απλά θα τους έχει για την προπόνηση και δεν θα μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο στο ρόστερ.

Μέχρι τις 31 του μήνα λοιπόν, που τελειώνουν οι μεταγραφές, μπορεί να υπάρξει κι άλλη κίνηση από τον Ολυμπιακό και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ψάχνουν για προσθήκη που θα προκαλέσει αίσθηση!

Ξεχώρισε Φατινγκά ο Μίτσελ

Την ίδια στιγμή ο Μίτσελ φαίνεται ότι έχει αρχίσει και βλέπει με πολύ καλό μάτι την επιστροφή στην ομάδα, το καλοκαίρι, ενός που είναι δανεικός και τον έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Ο λόγος για τον Μπαντιογκού Φατινγκά που από το καλοκαίρι αγωνίζεται στον Ιωνικό. Ο 22χρονος, που ήρθε σαν ελεύθερος από την Παρί τον περασμένο Γενάρη, δεν κατάφερε να πείσει τον Μαρτίνς το καλοκαίρι ότι αξίζει μια θέση στο φετινό ρόστερ, παρά το γεγονός ότι πέρσι έπαιξε 7 φορές με τους Πειραιώτες, έχοντας και γκολ μάλιστα κόντρα στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, με αποτέλεσμα να τον δανείσει στους Νικαιώτες. Εκεί ο Δημήτρης Σπανός τον έχει εμπιστευτεί από την αρχή με αποτέλεσμα ο Φατινγκά να μετράει 17 παρουσίες στην ενδεκάδα, οι 16 στο πρωτάθλημα και μάλιστα οι 13 από αυτές σαν βασικός.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αφρικανός έβγαλε... μάτια κόντρα στην φορμαρισμένη ΑΕΚ, την τελευταία αγωνιστική της Super League, όντας αυτός που έδωσε την ασίστ στον Σεμπά, όταν οι Νικαιώτες προηγήθηκαν. Ο 22χρονος δείχνει ότι μπορεί να είναι μια λύση στα χαφ για τον Ολυμπιακό, μιας και στο... αγροτικό του στη Νίκαια δείχνει στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα σε όλες της ομάδες του πρωταθλήματος. Η συνολική του παρουσία έχει κάνει τον Μίτσελ να σκέφτεται, λοιπόν, σοβαρά να του δώσει μια ευκαιρία στην καλοκαιρινή προετοιμασία ώστε να διεκδικήσει την θέση του στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Φατινγκά έχει συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2026, ενώ αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 700.000 ευρώ με τάσεις... ανόδου αν συνεχίσει έτσι.

Προβληματισμός για Όλεγκ, Ελ Αραμπί και Φορτούνη

Μουδιασμένοι είναι στο Λιμάνι μετά τη νέα απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά εναντίον του Ατρόμητου, δεδομένου ότι η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε φέρει πιο κοντά τους Πειραιώτες στην κορυφή. Παρόλα αυτά, προφανώς, οι Ερυθρόλευκοι δεν χάνουν την αισιοδοξία τους καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα είναι και τυπικά εντός των στόχων της.

Στο Λιμάνι, πάντως, φαίνεται ότι έχουν παράπονα από συγκεκριμένους παίκτες, αν και εδώ, τώρα, θα γράψουμε για εκείνους που φαίνεται ότι η απόδοσή τους προκάλεσε τη μεγαλύτερη αρνητική εντύπωση σε Μίτσελ και διοίκηση, είναι η παρουσία των τριών συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Και η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις είναι πρώτης γραμμής ποδοσφαιριστές, αλλά κάποια σύννεφα στου Ρέντη έχουν μαζευτεί το τελευταίο διάστημα.

Για ποιους πρόκειται; Στο επίκεντρο βρίσκεται η απόδοση/παρουσία των Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και Κώστα Φορτούνη, καθώς είναι ποδοσφαιριστές που έχουν ειδική βαρύτητα όταν παίζουν και, όλοι, περιμένουν από εκείνους να κάνουν τη διαφορά. Ο Μολδαβός μπακ είναι πολύ πιθανό μάλιστα να αποχωρήσει, αν έρθει η κατάλληλη πρόταση, ενώ για τους άλλους δύο ελπίζουν πως θα ανεβάσουν ξανά την απόδοσή τους. Ο Μαροκινός φορ είναι φέτος πολύ… μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ ο Έλληνας άσος προφανώς επειδή δεν έκανε και προετοιμασία, δείχνει μία κάμψη στην απόδοσή του.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύγισε μετά τη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός - Διπλό λάθος Μίτσελ - Εκτός Πασχαλάκης, "τρελαμένος" Χάμες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags