Facebook Pixel Ολυμπιακός: Λύγισε μετά τη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός - Διπλό λάθος Μίτσελ - Εκτός Πασχαλάκης, "τρελαμένος" Χάμες
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-22 23:17:00

Λύγισε μετά τη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός - Διπλό λάθος Μίτσελ - Εκτός Πασχαλάκης, "τρελαμένος" Χάμες

του Παναγιώτη Νικολάου
Λύγισε μετά τη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός - Διπλό λάθος Μίτσελ - Εκτός Πασχαλάκης, "τρελαμένος" Χάμες

Στο Περιστέρι φάνηκε το πρόβλημα και ο λόγος που... χάνει τον τίτλο! Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τεράστια ευκαιρία όμως κατάφεραν να την πετάξουν στα σκουπίδια στο Περιστέρι. Τα λάθη του Ισπανού τεχνικού που κόστισαν, η άμυνα που και πάλι δεν εμφανίστηκε και το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί... χθες.

Ολυμπιακός: Νέο… στραβοπάτημα για τους Ερυθρόλευκους που αν και ήξεραν πως παίζουν… τελικό για να ξαναμπούν δυνατά για να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα κατάφεραν να λύσουν τον… γρίφο της άμυνας του Ατρομήτου, έχυσαν την… καρδάρα με το γάλα σε μια αδράνεια της άμυνας για ακόμα μια φορά φέτος.

Οι πρωταθλητές είδαν από νωρίς τους Περιστεριώτες να χτίζουν «γραμμή Μαζινό» στα μετόπισθεν και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με τρία δεκάρια, για ακόμα μια φορά, δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού και να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή, βάζοντας… άγχος όχι μόνο στους Πράσινους, που δείχνουν ικανοί να βρεθούν εκτός τριάδας αν συνεχίσουν έτσι, αλλά και σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δείχνοντας ομάδα με «μέταλλο» ικανή να κάνει την πιο απίστευτη ανατροπή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά το σύστημα του Μίτσελ με τους 3 παίκτες, με τα ίδια χαρακτηριστικά, πίσω από το φορ, δεν έδειξε να πιάνει, μιας και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν φάσεις. Μεγάλη εξαίρεση ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος από ένα σημείο και μετά φαινόταν να παίζει μόνος του κόντρα στον Ατρόμητο, δείχνοντας τρελαμένος σε πολλά σημεία του αγώνα που δεν σημείωσε γκολ.

Την ίδια στιγμή για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος η άμυνα δείχνει δείγματα… αποσύνθεσης πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Ντόη, Παπασταθόπουλος έδειξαν να μην συνεννοούνται καλά, κάτι που φάνηκε πολύ έντονα στη φάση του γκολ, ενώ και οι πλάγιοι δεν έδωσαν τις απαιτούμενες βοήθειες. Αν βγάλουμε στην άκρη την φάση που οι Περιστεριώτες ισοφαρίζουν, με τον Φριτζόνσον να εκθέτει της Ερυθρόλευκη άμυνα και να κρεμάει τον Πασχαλάκη, ενδεικτικό του προβλήματος είναι η φάση στο 81’, όταν τόσο ο Ροτάριου, όσο και ο σκόρερ είναι μόνοι τους στην μεγάλη περιοχή και τον Ισλανδό να χάνει το… άχαστο μόνος του. Παράλληλα στον αγώνα του Περιστερίου φάνηκε εκτός παιχνιδιού και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μιας και εκτός της επέμβασης που κάνει στην αρχή δεν μπόρεσε να δείξει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ σίγουρα ευθύνη έχει και στο τέρμα της ισοφάρισης, μιας και βγαίνει χωρίς να υπάρχει πρακτικός λόγος για κάτι τέτοιο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Μίτσελ δεν φάνηκε να είναι σε καλή μέρα ούτε αυτός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η κίνηση να βγάλει τον Μπακαμπού, που ήταν πολύ θετικός μετά από καιρό και επέστρεψε στα γκολ μετά την αναμέτρηση με τον Βόλο, στις αρχές Γενάρη, ήταν άστοχη, μιας και ο Αφρικανός ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις, δημιουργώντας προβλήματα στον Γιαννιώτη, την ίδια στιγμή που Ελ Αραμπί, που μπήκε στη θέση του, δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Πειραιώτες στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού να μην έχουν σημείο αναφοράς στην επίθεσή τους.

Ο Ολυμπιακός σήμερα έχασε μια τεράστια ευκαιρία, που κανείς δεν ξέρει αν θα το δοθεί και πάλι στην συνέχεια. Ο Ισπανός τεχνικός και οι παίκτες ήξεραν στο ημίχρονο πως ο Παναθηναϊκός είχε χάσει με 0-3 λέγοντάς τους ότι η εικόνα του πρώτου μέρους δεν τον είχε ικανοποιήσει, ενώ παράλληλα τους ανέφερε τι πρέπει να αλλάξει. Κάτι τέτοιο φάνηκε να γίνεται μετά το γκολ του Μπακαμπού, όμως τελικά μετά την ισοφάριση δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να φύγουν νικητές από το Περιστέρι, κάτι που σε άλλα χρόνια θα γινόταν. Αυτό μας δείχνει ότι το βασικότερο πρόβλημα της ομάδας είναι ψυχολογικό και θα χρειαστούν να γίνουν αγωνιστικές υπερβάσεις, αλλά και παρεμβάσεις του Μίτσελ ώστε να αποκτήσουν και πάλι άπαντες μέταλλο πρωταθλητή.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση από μεγάλη ελληνική ομάδα για Τζόλη - Πληρώνει και τον ΠΑΟΚ - "Χρυσό" συμβόλαιο! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags