Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Πήγε να το χάσει μόνος του ο Λουτσέσκου - Τρικ Σβαμπ στο πέναλτι - Να... τραβήξει το αυτί του Τόμας!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-26 22:39:00

Πήγε να το χάσει μόνος του ο Λουτσέσκου - Τρικ Σβαμπ στο πέναλτι - Να... τραβήξει το αυτί του Τόμας!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πήγε να το χάσει μόνος του ο Λουτσέσκου - Τρικ Σβαμπ στο πέναλτι - Να... τραβήξει το αυτί του Τόμας!

Ό κυρίαρχος Ολιβέιρα, το λάθος που διόρθωσε ο Ραζβάν και η διαιτησία! Ο Δικέφαλος πέρασε από σήμερα... στον τελικό του Κυπέλλου, με τον Ρουμάνο προπονητή να νικάει στα σημεία τον Γιοβάνοβιτς, αν και έβαλε μόνος του εμπόδια στην ομάδα του. Πώς ήρθε το πέναλτι, η κόκκινη που δεν δόθηκε σε Κουρμπέληγ και το λάθος στο φινάλε.

ΠΑΟΚ: Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούσαν… τελειωμένη την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τον Δικέφαλο του Βορρά κόντρα στον Παναθηναϊκό, λόγω του 2-0 από τον πρώτο αγώνα, αλλά και επειδή το σύνολο του Λουτσέσκου ισοπέδωσε τους Πράσινους στον αγώνα πρωταθλήματος, όμως τελικά μόνο έτσι δεν ήταν.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, με τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να χάνουν μονομαχίες και γενικά να δείχνουν πιο σοφτ στην αρχή του ντέρμπι. Παράλληλα η… ιδέα του Ραζβάν με την χρησιμοποίηση του Ντάντας στο κέντρο, αντί του πολύπειρου Σβαμπ έδειξε να κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα.

Ο νεαρός Πορτογάλος δεν μπόρεσε ούτε να δημιουργήσει, αλλά περισσότερο δεν κατάφερε ούτε λεπτό να ανταπεξέλθει στο σκληρό παιχνίδι των Πρασίνων κάτι που έκανε τον ΠΑΟΚ να δείχνει ότι παίζει με 10 παίκτες. Αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να είναι κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή, ενώ η ανισορροπία έκανε παίκτες του Γιοβάνοβιτς από το κέντρο να ανεβαίνουν και ένας τέτοιος, ο Τσέριν, βρήκε δίχτυα δίνοντας ελπίδες για την ανατροπή.

Το σωτήριο για τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου κατάφερε να καταλάβει το λάθος του αρκετά έγκαιρα βάζοντας στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου τον Σβαμπ και «κλείδωσε» με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι. Ο Αυστριακός κατάφερε να επαναφέρει την ηρεμία στο κέντρο της ομάδας, ενώ παράλληλα ανέβασε την σκληράδα κάτι πολύ σημαντικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι μιας και ήταν φανερό ότι αυτό θα έκρινε την αναμέτρηση.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο έμπειρος χαφ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι και μάλιστα όχι κατά τύχη, μιας και πριν την εκτέλεση κόρνερ ζητούσε την μπάλα βλέποντας ότι υπερτερεί απέναντι στον Τσέριν που τον μάρκαρε. Και αν ο Σβαμπ κατάφερε να «κλειδώσει», με την παρουσία του, την πρόκριση, αυτός που έκανε από την αρχή τη διαφορά για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ήταν άλλος από τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος συνέχισε να είναι εντυπωσιακός στις τρεις αναμετρήσεις κόντρα στους Πράσινους δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στον Κουρμπέλη. Μάλιστα αν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά στη Λεωφόρο εκτός από το γκολ που πέτυχε, θα είχε πάρει και την αποβολή του Κουρμπέλη, μιας και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε φανερά τον αγκώνα του, με τους μόνους που δεν το είδαν να είναι ο διαιτητής και ο VARίστας του ντέρμπι.

Παράλληλα ο Ολιβέιρα σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι κατάφερε να κερδίσει σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τους αμυντικούς των Πρασίνων, ενώ η παρουσία του στα προηγούμενα παιχνίδια έκανε τον Γιοβάνοβιτς να έχει συνεχώς έναν παίκτη πάνω του, κυρίως τον Κουρμπέλη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι για τα εξτρέμ του ΠΑΟΚ, κάτι που έκανε τον Νάρεϊ να επιστρέφει στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του μετά από αρκετό καιρό. Πλέον ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό αποτελεί παρελθόν, ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίζει βλέπει «ανοιχτό» τον δρόμο για ακόμα έναν τελικό Κυπέλλου και γιατί όχι για νέα κατάκτηση. Το βασικό πλέον είναι τις υπόλοιπες μέρες μέχρι το τέλος των μεταγραφών οι άνθρωποι της ομάδας να προσπαθήσουν να φτάσουν στην απόκτηση ακόμα, τουλάχιστον, ενός ποδοσφαιριστή με στόχο την βελτίωση του ρόστερ, αλλά και την βοήθεια προς τον Λουτσέσκου ώστε να έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του, μιας και τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο τώρα ξεκινούν και ο ΠΑΟΚ μόνο εκτός δεν είναι.

ΥΓ: Μπορεί η κόκκινη κάρτα που βλέπει ο Μπράντον να είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη όμως ο τρόπος που πάει ο ξεκούραστος Ισπανός πάνω στη φάση και το δικαίωμα που δίνει για να τον αποβάλει ο διαιτητής είναι μια κίνηση που πρέπει να συζητηθεί στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Τόμας θα μείνει εκτός δράσης, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου, μιας και όπως έχουμε δει ο Ολιβέιρα δεν είναι το ίδιο αποδοτικός αν μένει στον αγωνιστικό χώρο 90 λεπτά. Οπότε ο Ραζβάν θα πρέπει να λάβει τα μέτρα του ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον και ιδιαίτερα σε τελειωμένο παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρόκριση δεν χάθηκε στη Λεωφόρο - Μπορεί την υπέρβαση με Μαντσίνι - Do or die στην Τρίπολη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags