Facebook Pixel Ραζβάν Λουτσέσκου: Ξαναχτύπησε ο Λουτσέσκου - Νέες ατάκες για διαιτησία υπέρ των ομάδων της Αθήνας και ανανέωση με ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-02 19:44:00

Ξαναχτύπησε ο Λουτσέσκου - Νέες ατάκες για διαιτησία υπέρ των ομάδων της Αθήνας και ανανέωση με ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Ξαναχτύπησε ο Λουτσέσκου - Νέες ατάκες για διαιτησία υπέρ των ομάδων της Αθήνας και ανανέωση με ΠΑΟΚ

Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε μεγάλη συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας και μετά τη σχέση που έχει με τον Ιβάν Σαββίδη αναφέρθηκε στο νέο project της ομάδας, αλλά και στο ενδεχόμενο νέου συμβολαίου στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ραζβάν Λουτσέσκου: Για όλους και για όλα μίλησε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ σε μεγάλή συνέντευξη στην πατρίδα του με τον ίδιο μετά τα όσα είπε για τον Ιβάν Σαββίδη να αναφέρεται και στην στη συνειδητή απόφαση του οργανισμού να κινηθεί σε ένα διαφορετικό μοτίβο, επενδύοντας σε νέους ποδοσφαιριστές, προχωρώντας σε μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι.

«Είναι μία μεταβατική σεζόν για εμάς. Πολλοί ποδοσφαιριστές άλλαξαν το καλοκαίρι. Η στρατηγική του συλλόγου ήταν να ανανεώσει την ομάδα, να φέρει πολλούς νέους και να φτιάξει μια δυνατή ομάδα για την επόμενη χρονιά. Δεν θα έλεγα πως είχαμε μία κακή αρχή αλλά κάναμε δύο ήττες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και φέραμε δύο ισοπαλίες. Υπήρχε έλλειψη ομοιογένειας, εμπιστοσύνης. Είναι φυσιολογικό, όταν ξεκινάς μια σεζόν και η ομάδα δουλεύει καθημερινά, να δημιουργείς σταδιακά το σύνολο και οι νέοι παίκτες να θέλουν το χρόνο τους για να καταλάβουν τη φιλοσοφία του προπονητή. Και εμείς σιγά σιγά μαθαίναμε τους παίκτες και με υπομονή και ηρεμία, τα πράγματα σιγά σιγά άρχισαν να φτιάχνουν...

Από τον Οκτώβριο, αρχίσαμε να βγάζουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο γήπεδο. Δεν χάσαμε στα τέσσερα ντέρμπι με Άρη και Παναθηναϊκό. Δείξαμε πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν πάντα τυχερός με τον Παναθηναϊκό, και όταν ήμουν στην Ξάνθη, και στην πρώτη μου περίοδο στον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ήμουν λιγότερο τυχερός στον περσινό τελικό Κυπέλλου, όταν ουσιαστικά οι διαιτητές αποφάσισαν τα πάντα. Και ανύπαρκτο πέναλτι, και μη τιμωρία των παικτών του Παναθηναϊκού με κόκκινη, και καθαρό πέναλτι στον Μιτρίτσα, αλλά έτσι έγινε... Ήταν επιτακτική ανάγκη να πάρει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός μετά από αρκετά χρόνια χωρίς τρόπαιο. Είναι, όμως, μια ιστορική, τεράστια ομάδα για την Ελλάδα»

Σε ερώτηση για την εξέλιξη που παρουσιάζει το πλάνο του Δικεφάλου του Βορρά είπε: 

Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχουμε ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση. Στην ενδεκάδα, στο τελευταίο ματς (σ.σ με τον Λεβαδειακό) είχαμε έναν 22χρονο τερματοφύλακα, στη μεσαία γραμμή έναν 22χρονο παίκτη, έναν 18χρονο κεντρικό αμυντικό και έναν επιτελικό, 19 χρονών. Οι δύο τελευταίοι (Κωνσταντέλιας - Κουλιεράκης) είναι από την ακαδημία του ΠΑΟΚ, αλλά πραγματικά είναι πολύ ταλαντούχοι.

Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαν να παίξουν τόσο γρήγορα ως βασικοί, αλλά έδειξαν στις προπονήσεις ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία, μεγάλη αποφασιστικότητα, είναι σοβαροί, ταλαντούχοι και τώρα είναι βασικοί παίκτες βασικοί. Δεν είναι ότι ήταν κάτι δύσκολο, ήταν κάτι φυσιολογικό να φτάσουμε σε αυτό το σημείο με τέτοια εικόνα που έχουν...

Επιπλέον, έχουμε και άλλους νεαρούς παίκτες στην ομάδα, 22 ετών, 23 ετών. Είναι αλήθεια ότι έχουμε και παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους νέους να εξελιχθούν, να μάθουν, να εμπιστευθούν τον εαυτό τους. Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας, στα αποδυτήρια, η φωνή του έμπειρου παίκτη είναι πολύ σημαντική. Έχουμε αρκετούς αρχηγούς, αλλά αρχηγός είναι ο Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι 37 ετών. Δεν παίζει βασικός, αλλά είναι πάντα έτοιμος να μπει 20-25 λεπτά και το κάνει πολύ καλά. Υπάρχει -επίσης- ο Ίνγκασον, ένας δυνατός και ταυτόχρονα πνευματικός ηγέτης, υπάρχει και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά είναι περισσότερο ηγέτης από απόψη τεχνικής κατάρτισης».

Μιλώντας για τη διαιτητική αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ συγκριτικά με τις ομάδες της Αθήνας, υπογράμμισε πως: 

«Η κεντρική ιδέα είναι πως πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε τι θα πετύχουμε. Δεν είχαμε την πίεση της διοίκησης από αυτή την άποψη, γιατί ήταν η απόφασή της να αλλάξουμε. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει συναισθηματικά μία τέτοια απόφαση, ειδικά στη Θεσσαλονίκη που πάντα θέλει να κερδίζει. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτή η μεγάλη δίψα για νίκη και λιγότερη η υπομονή. Ωστόσο, φέτος έχουμε μία συμφωνία. Κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά μπροστά μας. 

Οι ομάδες στην Αθήνα έχουν διαιτησίες που τους βοηθούν, τους προστατεύουν, ενώ σε εμάς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, μας χτυπούν.

Και απέναντι στον Λεβαδειακό πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά από ένα λεπτό, από λάθος της άμυνάς μας, ο επιθετικός έφυγε μόνος του και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR τον κάλεσε να αναθεωρήσει την απόφασή του, ωστόσο, εκείνος επέμεινε, καταλογίζοντας πέναλτι και κίτρινη κάρτα, που θέτει τον τερματοφύλακά μας εκτός λόγω συμπλήρωσης καρτών»

Για το αν η Ραπίντ παρουσιάζει ομοιότητες με τον ΠΑΟΚ: «Δεν είμαστε η Ραπίντ Ελλάδας, θα έλεγα ότι η Ραπίντ είναι λίγο ο... ΠΑΟΚ της Ρουμανίας, γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.Έχουμε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, είμαστε ψηλά, αλλά είμαστε στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος, στην πλευρά των μειονεκτούντων».

Όσο για την προοπτική να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ; «Έχω ακόμη ενάμιση χρόνο στο συμβόλαιό μου. Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάποια ανανέωση...», είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" Μίτσελ στου Ρέντη - "Τέλειωσε" δώδεκα παίκτες από του Ρέντη - Ρεκόρ με 15 δανεικούς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags