Facebook Pixel Με τη... μεζούρα! Αναβολή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος - Στο δικαστήριο θα κριθεί η τύχη της αναμέτρησης
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-05 18:24:00

Γι’ αυτό έκανε ένσταση η ΑΕΚ για τα δοκάρια στο Περιστέρι - Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γι’ αυτό έκανε ένσταση η ΑΕΚ για τα δοκάρια στο Περιστέρι - Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση κατά τη διάρκεια του χρονικού περιθωρίου που δόθηκε, ενώ ένσταση θα καταθέσει και ο Ατρόμητος. Εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον διαιτητή Μανούχου του φύλλου αγώνα.

Σε αναβολή οδηγήθηκε η αναμέτρηση Ατρόμητος-ΑΕΚ, στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League, η τύχη της οποίας αναμένεται να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως ενημερωθήκατε, η ΑΕΚ βάσει κανονισμού κατέθεσε ένσταση μέσω του αρχηγού, Σέρχιο Αραούχο, ότι είναι αντικανονικές οι διαστάσεις και στις δύο εστίες με διαφορά 4 και 7 εκατοστών. Κατόπιν οι διαστάσεις μετρήθηκαν και από τους διαιτητές, οι οποίοι όπως αναφέρει η ενημέρωση της Ένωσης, διαπίστωσαν, ότι το αίτημα (για εξέταση των διαστάσεων) έστεκε και όντως οι διαστάσεις ήταν αντικανονικές.

Στη συνέχεια δόθηκε διάστημα 30 λεπτών αναβολής της σέντρας (από τις 17:30 στις 18:00). Σε αυτό το χρονικό περιθώριο οι άνθρωποι των γηπεδούχων άρχισαν να σκάβουν τη γραμμή της εστίας, προκειμένου να αποκαταστήσουν το ύψος κάτι που μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που δημοσίευσε το Sportdog.

 

Μετά την πάροδο του μισάωρου, οι διαιτητές βγήκαν στο γήπεδο και ξαναμέτρησαν τις εστίες με τη μεζούρα και διαπίστωσαν εκ νέου αντικανονικότητα.

Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση πριν το χρονικό περιθώριο που δόθηκε, ενώ ένσταση στην ένσταση της ΑΕΚ κατέθεσε και ο Ατρόμητος. Εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον διαιτητή Μανούχου του φύλλου αγώνα.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, βάσει κανονισμών, η τύχη του παιχνιδιού θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Το άρθρο 9 παράγραφος 3 του ΚΑΠ για την αντικανονικότητα του γηπέδου αναφέρει συγκεκριμένα:

"Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή όχι ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, ο οποίος στο Φύλλο Αγώνα (Φ.Α.) έχει υποχρέωση να αναγράφει κάθε σχετική παρατήρησή του. Η φιλοξενούμενη ομάδα έχει το δικαίωμα να διατυπώνει αντιρρήσεις ή σχετική ένσταση κατ άρθρο 23 παρ. 1 α του ΚΑΠ, με κατάθεση εγγράφου στον διαιτητή, υπογεγραμμένο από τον αρχηγό-ποδοσφαιριστή της ομάδας, το οποίο επισυνάπτεται στο Φ.Α. πριν από την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής κατά το κλείσιμο του Φ.Α. οφείλει να απαντήσει επί των θεμάτων του εγγράφου ή της ένστασης. Στην περίπτωση υποβολής ενστάσεως η αρμόδια πειθαρχική Επιτροπή αποφασίζει για την τύχη αυτής και του αγώνα κατ άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ" . 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags