Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πασχαλάκης: Τί τους έκανες ρε γίγαντα; Η εκδίκηση στην Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-05 23:27:00

Τί τους έκανες ρε γίγαντα; Η εκδίκηση του Πασχαλάκη στην Τούμπα - Απόψε δεν περνάτε

του Παναγιώτη Νικολάου
Τί τους έκανες ρε γίγαντα; Η εκδίκηση του Πασχαλάκη στην Τούμπα - Απόψε δεν περνάτε

Ήταν ο παράγων, στον οποίο η ομάδα του Πειραιά οφείλει το γεγονός, ότι δεν δέχτηκε γκολ στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και δεν έφυγε ηττημένη.

Ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός! Και αυτό γιατί η αποχώρησή του από την Τούμπα δεν ήταν βελούδινη. Εξάλλου η σχέση του με τους οπαδούς των ασπρόμαυρων εξελίχθηκε περίεργα, από την απόλυτη αγάπη σε καταστάσεις μίσους. Βλέπετε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν είναι και ο ευκολότερος χαρακτήρας ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως τερματοφύλακας. Παρά τα εκρηκτικά του χαρακτηριστικά για γκολκίπερ δεν είχε την ταχύτερη εξέλιξη στην καριέρα του, αφού σε ηλικία 28 ετών φόρεσε τη φανέλα μεγάλης ομάδας, με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλα, αλλά έφυγε σαν το μαύρο πρόβατο.

Οπότε η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ συγκέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα τον υποδέχονταν οι οπαδοί. Ο παίκτης του Ολυμπιακού πλέον έδειξε με την εμφάνισή του, ότι δεν κωλώνει.

Δεν τον έπιασε κανένα συναισθηματικό! Ίσα ίσα ήταν ο παράγων, στον οποίο η ομάδα του Πειραιά οφείλει το γεγονός, ότι δεν δέχτηκε γκολ στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και δεν έφυγε ηττημένη. Γιατί στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πάτησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό με τις ευκαιρίες που είχε. Θα μπορούσε άνετα να προηγείτο με 2 γκολ, αλλά βρήκε απέναντι τον παλιό του παίκτη, που με την εικόνα του ήταν σαν να παίρνει τη δικιά του… εκδίκηση.

Η ετοιμότητά του φάνηκε στην πρώτη φάση, σε 17 δευτερόλεπτα ματς. Ο Κωνσταντέλιας βγάζει τον Νάρεϊ σε θέση βολής, από θέση διαγώνια και αριστερά. Ο Πασχαλάκης κάλυψε την κλειστή γωνία και απέκρουσε με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο 33χρονος τερματοφύλακας είπε όχι στον Ζίβκοβιτς. Στο 5’ κατέβασε ρολλά ξανά, αυτήν τη φορά απέναντι στο ανερχόμενο αστέρι του ΠΑΟΚ, τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Ολιβέιρα, όπως και στο 17’ που μάζεψε χωρίς να ανησυχήσει την προσπάθεια του Κουλιεράκη, ενώ στο 19’ έγινε κάτοχος της μπάλας με διπλή προσπάθεια στο γύρισμα του Ζίβκοβιτς προ του επερχόμενου Κωνσταντέλια.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε καυτός! Στο 49’ μπλόκαρε ένα βολέ του Κωνσταντέλια εκτός περιοχής, γιατί είχε καλή τοποθέτηση. Αυτό όμως που έβγαλε στο 72’ ήταν από άλλο πλανήτη. Απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Μπράντον Τόμας και ενώ ήταν εκτός θέσης! Ο γίγαντας Αλέξανδρος έδειχνε με κάθε τρόπο, ότι δεν θα δεχόταν γκολ. Με τις επεμβάσεις του ήταν σαν να έλεγε "απόψε δεν περνάτε".

Το μόνο λάθος που έκανε στο παιχνίδι ήταν ότι δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη σέντρα του Σβαμπ, αλλά ο Ρέαμπτσιουκ τον κάλυψε και απομάκρυνε! Το έχουμε ξαναγράψει στο Sportdog, ότι οι έξοδοι δεν είναι το δυνατό του σημείο, αλλά κάτι από τα δοκάρια, απλά δεν πιάνεται. Δεν θα πούμε, ότι έδωσε απαντήσεις, γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε τον Κοτάρσκι που είναι καλός τερματοφύλακας και απ’ότι φαίνεται πιο σταθερός.

Σίγουρα όμως ο Πασχαλάκης δείχνει, ότι είναι σε μεγάλη φόρμα και είναι διατεθειμένος να κάνει σούπερ δεύτερο γύρο και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της κατάκτησης του τίτλου. Ένας γίγαντας για τον θρύλο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε ο Μίτσελ το πίστευε - Μεγάλο λάθος του κόουτς, τον έσωσε ο Πασχαλάκης - Τράκαραν Χάμες-Κανός! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags