Facebook Pixel Super League: Χαμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Οι ομάδες… στηρίζουν ξεκάθαρα Ατρόμητο - Απούσα η ΑΕΚ από το ΔΣ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-08 21:47:00

Χαμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Οι ομάδες… στηρίζουν ξεκάθαρα Ατρόμητο - Απούσα η ΑΕΚ από το ΔΣ!

Sportdog Team
Χαμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Οι ομάδες… στηρίζουν ξεκάθαρα Ατρόμητο - Απούσα η ΑΕΚ από το ΔΣ!

Η Λίγκα έδωσε ένα "δυνατό όπλο" στους Περιστεριώτες και οι ομάδες στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης στάθηκαν απέναντι από την Ένωση, η οποία με επιστολή ενημέρωσε πως... ετοιμάζει την αντίδρασή της.
 

Στο… πλευρό του Ατρομήτου τάχθηκε η Σούπερ Λιγκ μετά το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με αφορμή την υπόθεση των… δοκαριών και από το οποίο απουσίαζε η ΑΕΚ!

Οι ΠΑΕ που ήταν παρούσες αποφάσισαν ομόφωνα ότι το πρωί των αγώνων, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιείται, θα γίνονται μετρήσεις στο γήπεδο με πιστοποιημένα εργαλεία τύπου λέιζερ και όχι με μεζούρες, όπως έγινε στο Περιστέρι την Κυριακή.

Προφανώς αυτή η απόφαση θα χρησιμοποιηθεί από τον Ατρόμητο ως υπερασπιστική γραμμή στην εκδίκαση της Πέμπτης στον Αθλητική Δικαστή, όπου θα προσπαθήσει απέναντι στην ΑΕΚ να αποδείξει ότι λανθασμένα δεν έγινε το παιχνίδι μετά από τις μετρήσεις με μεζούρα.

Από το συμβούλιο απουσίασε η ΑΕΚ, καθώς οι Κιτρινόμαυροι, σε επιστολή που έστειλαν στην διοργανώτρια αρχή και την υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, αναφέρουν ότι απέχουν από την αποψινή συνεδρίαση, γιατί είναι αντιδεοντολογικό να συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς αύριο υπάρχει η εκδίκαση της υπόθεσης Ατρόμητος – ΑΕΚ στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο Super League.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας οποιαδήποτε απόφαση λάβετε σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή, για την οποία αντέδρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης λέγοντας: «Δηλαδή η ΑΕΚ νομιμοποιεί την παρουσία του Γιάννη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια αλλά δεν νομιμοποιούμαστε εμείς να συζητήσουμε; Ωραία».

Όλες οι ΠΑΕ πήραν θέση και ξεκαθάρισαν ότι τα παιχνίδια έχουν κανόνες αλλά άπαντες θέλουν να κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ από τον Παναθηναϊκό ειπώθηκε ότι θα πρέπει οι μετρήσεις να γίνονται με λέιζερ κι όχι με μεζούρες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (στην οποία παρέστησαν τα 13 από τα 15 μέλη του - απουσίασαν η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Ο σωστός τρόπος μέτρησης των goal posts είναι αυτός που ορίζεται στον οικείο κανονισμό της FIFA, δηλαδή συσκευή λέιζερ ή ειδική ράβδος μέτρησης και κανένας άλλος τρόπος

2) Είναι προφανής επιθυμία και προτίμηση όλων πως, για το καλό του ποδοσφαίρου, οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα,

3) Εφεξής θα δoθεί οδηγία σε κάθε παρατηρητή και συντονιστή εγκατάστασης της Super League όπως, επιμελεία τους, στη συνάντηση προετοιμασίας αγώνα (πρωινή σύσκεψη), εφόσον τίθεται θέμα από τη φιλοξενούμενη ομάδα, να λαμβάνει χώρα μέτρηση των διαστάσεων των goal posts με πιστοποιημένη μέθοδο (ειδική ράβδο μέτρησης που θα φέρει πιστοποίηση από τον επίσημο συνεργάτη της Super League για θέματα αγωνιστικών χώρων).

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφαίρεση βαθμών στον Ατρόμητο για τα δοκάρια - Ποινή και για την ΑΕΚ - Πότε βγαίνει η απόφαση

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags