Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Θεσσαλονίκη με το... μαχαίρι στα δόντια και κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο -από κάθε άποψη- διπλό. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη, με ανατροπή σε μία δύσκολη έδρα, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η ομάδα προκειμένου να πάρει τα πάνω της ψυχολογικά.

Οι Πράσινοι προβλημάτιζαν με τις εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα, καθώς γνώρισαν την ήττα σε δύο ντέρμπι (από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και αποκλείστηκαν από το Κύπελλο Ελλάδας. Ήταν λογικό οι παίκτες να μοιάζουν επηρεασμένοι και να αναζητούν μία μεγάλη νίκη για να "ξεμπλοκάρουν". Η αρχή έγινε με τη Λαμία, όμως το αποψινό τρίποντο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έχει σαφώς μεγαλύτερη βαρύτητα. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο είναι ακόμα εδώ, όχι μόνο παραμένει πρώτος στη βαθμολογία, αλλά ξαναβρήκε το χαμένο του "μέταλλο"!

Το ξεκίνημα του Τριφυλλιού στην αναμέτρηση ήταν πολύ κακό, αφού επέτρεψε στον Άρη αφενός να πετύχει γκολ (στο 10' με τον Οντουμπάτζο) και αφετέρου να γίνεται πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Την ίδια στιγμή, οι Πράσινοι παρέμεναν με μία μόνο ευκαιρία για γκολ, και αυτή από στημένη φάση (Κουρμπέλης στο 13').

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι αποτέλεσε τον πιο δραστήριο παίκτη της ομάδας του Γιοβάνοβιτς και ήταν αυτός που την "ξεκόλλησε" στο πιο κρίσιμο σημείο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Πράσινοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 36' με σκόρερ τον Αργεντίνο εξτρέμ, ο οποίος όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από ένα γήπεδο που τον γιούχαρε, αλλά μπόρεσε να πραγματοποιήσει την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Έδωσε ζωντάνια στην επιθετική λειτουργία των Πρασίνων (που στα προηγούμενα ματς, αποτελώντας μπελά για την αντίπαλή άμυνα μέχρι τη στιγμή που έγινε αλλαγή και έδειξε το γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον επέλεξε στη μεταγραφική περίοδο!



Ειδική μνεία αξίζει ο Φώτης Ιωαννίδης, μιάς και παραπάνω από το... μισό γκολ της ισοφάρισης τού ανήκει. Καταπληκτική η ενέργεια του Έλληνα επιθετικού και η ασίστ "πάρε βάλε" στον Μαντσίνι. Ακριβώς το ίδιο έγινε και απέναντι στη Λαμία, όταν ο Ιωαννίδης τα έβαλε με ολόκληρη την άμυνα προτού δώσει "έτοιμο" γκολ στον Κλεϊνχέισλερ για το 1-0 σε μία φάση καρμπόν! Αξίζουν χίλια "μπράβο" στον 23χρονο σέντερ φορ για τη δουλειά τη μαχητικότητά του. Αυτό που απομένει είναι να αποκτήσει μία πιο σταθερή σχέση με το σκοράρισμα, κάτι που αν συμβεί, θα τον καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τέλος, χαμόγελα υπάρχουν στον Παναθηναϊκό για την επιστροφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος. Δεν είχε πάει πουθενά ο Αργεντινός επιθετικός ούτε ήταν τραυματίας, όμως οι πρόσφατες εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές και έμοιαζε να μην πατά καλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Έστω και... κατά λάθος, ο Παλάσιος πέτυχε ένα από τα σημαντικότερα γκολ της σεζόν για το Τριφύλλι, σκοράροντας μετά από 13 ολόκληρα ματς. Πανηγύρισε έξαλλα, λυτρώθηκε και όλοι στην ομάδα εύχονται αυτό το γκολ να βγάλει το βάρος από τους ώμους του Αργεντίνου ώστε να θυμίσει τον παίκτη που θαυμάσαμε στον πρώτο γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφάσισε ο Αλαφούζος… φέρνει Μπότο στον ΠΑΟ - Διαπραγματεύσεις με Ντόη, πρόταση από Γερμανία!