Τσούμπα Άκπομ: Πρόσωπο των ημερών είναι στην Αγγλία ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει καταφέρει σε 25 εμφανίσεις, συνολικά, με τη φανέλα της Μίντλεσμπορ, έχει 17 γκολ και 1 ασίστ.

Είναι, δίχως άλλο, η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του Άκπομ, που έχει πάρει από το χεράκι την Μπόρο και την πηγαινει για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς βρίσκεται στα πλέι οφ. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι η ομάδα του είναι ένα θέμα. Αυτό που μας απασχολεί εδώ, όμως, είναι ένα άλλο: Στα 27 του χρόνια, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες τη Αγγλίας, έχοντας καταθέσει διαπιστευτήρια στη Σούπερ Λιγκ με τον Δικέφαλο, πώς δεν βρέθηκε ομάδα από την Ελλάδα για να τον αποκτήσει όταν ήταν νωρίς.

Γιατί τώρα η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ και με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, είναι δεδομένο ότι το προσεχές καλοκαίρι θα φύγει για μεγάλο συμβόλαιο.

Θα μπορούσε αυτό το συμβόλαιο ο Τσούμπα Άκπομ να το είχε στην Ελλάδα, σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό; Φυσικά! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και στον Παναθηναϊκό.

Γιατί και οι Πράσινοι είχαν ασχοληθεί με την περίπτωσή του το καλοκαίρι του 2021 αλλά και του 2022, που ήρθε ο Σπόραρ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει η περίπτωσή του. Αν και η Μίντλεσμπρο θα μπορούσε να τον δώσει ακόμα και με 2 εκατ. ευρώ. Λιγότερα, δηλαδή από όσα έδωσε για τον Σπόραρ, που περνάει περίοδο αν όχι ντεφορμαρίσματος σίγουρα αφλογιστίας.

Θα μπορούσε να είχε έρθει ο Άκπομ στον Παναθηναϊκό; Φυσικά και θα μπορούσε. Ήταν οικονομικότερη λύση σε σχέση με τον Σλοβένο που ήρθε; Ναι, και ως αποδοχές αλλά και για τα χρήματα που χρειάστηκαν για να πληρωθεί η ομάδα του. Υπήρχε εγγύηση ότι θα τα κατάφερνε το ίδιο καλά φέτος στο Τριφύλλι όπως στη Μίντλεσμπρο; Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα. Πάντως η περίπτωση του ήταν πιο χαμηλού ρίσκου σε σχέση με τον Σπόραρ...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χάθηκαν" οι μπέμπηδες του Δώνη - Η ταλεντάρα που έγινε "γυρολόγος" και τα εκατομμύρια του Μπόλονι!