Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νέο "χουνέρι" Μίτσελ σε Φορτούνη πριν τον ΠΑΟ - Γι’ αυτό ο Μπακαμπού αφήνει εκτός τον Ελ Αραμπί!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-22 17:00:00

Νέο "χουνέρι" Μίτσελ σε Φορτούνη πριν τον ΠΑΟ - Γι’ αυτό ο Μπακαμπού αφήνει εκτός τον Ελ Αραμπί!

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέο "χουνέρι" Μίτσελ σε Φορτούνη πριν τον ΠΑΟ - Γι’ αυτό ο Μπακαμπού αφήνει εκτός τον Ελ Αραμπί!

Τι συνέβη στη Λαμία με τον Έλληνα άσο και το... πρόβλημα του Μαροκινού. Ο Ισπανός προπονητής έχει πάρει τις πρώτες του αποφάσεις σχετικά με μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου, ενώ διέρρευσε και ο λόγος που ο έμπειρος επιθετικός δεν βρίσκεται πλέον στα αρχικά του πλάνα.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί νίκες με απολογισμό γκολ 9-1 υπέρ του, φαντάζει λογικό ο Μίτσελ να μην σχεδιάζει πολλές αλλαγές ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (25/2). Η ομάδα δείχνει να «ρολάρει» μετά από καιρό και το πιθανότερο είναι πως θα παραταχθεί στο ντέρμπι «αιωνίων» με ενδεκάδα ανάλογη με τα πρόσφατα ματς.

Πέραν των τραυματιών Παπασταθόπουλου και Γκάρι Ροντρίγκες, αυτός που μοιάζει φαβορί για να χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα είναι ο Κώστας Φορτούνης, καθώς αναμένεται να επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Έλληνας άσος έχασε έδαφος με την εμφάνισή του κόντρα στη Λαμία, αφού δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα, ενώ οι αριθμοί δεν τον κολακεύουν ιδιαίτερα. Ο Φορτούνης έκανε 11 λάθη στο ματς της Φθιώτιδας, συνεπώς δεν του… βγήκε τίποτα. Είναι δεδομένη η φετινή  αστάθεια στην απόδοση του «Φόρτου» και οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι παρέμεινε ανενεργός σχεδόν σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο της σεζόν. Δύσκολα ο Μίτσελ θα «θυσιάσει» κάποιον από τους Χάμες, Μπιέλ ή Κανός για την ενδεκάδα στο μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Φορτούνης θα είναι έστω στον πάγκο, μιάς και θυμίζουμε ότι αφενός είχε «κοπεί» από την αποστολή στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αφετέρου ότι το τελευταίο διάστημα δείχνει ανεβασμένος ο Βαλμπουενά.

 

Συνολικά ο Μίτσελ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ποιοτικότατες λύσεις που μπορεί να φέρει από τον πάγκο για να αλλάξει τη ροή οποιασδήποτε αναμέτρησης. Τώρα τελευταία, τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει και υπηρετεί με άψογο τρόπο ο Ελ Αραμπί.

Ο Μπακαμπού βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και δικαίως έχει πάρει τη θέση του Μαροκινού στη βασική ενδεκάδα. Αυτό έχει κινητοποιήσει τον Ελ Αραμπί, που μπαίνει αλλαγή στα ματς και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Δείχνει ορεξάτος, συμμετέχει στο παιχνίδι και μπορεί να μην σκοράρει με την ίδια συχνότητα αλλά η μαγική ασίστ που έβγαλε στον Μπιέλ κόντρα στη Λαμία αποδεικνύει ότι -ακόμα και με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχαμε συνηθίσει- μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη μονάδα.

Τα χρόνια έχουν περάσει, με αποτέλεσμα οι αντοχές και η ταχύτητα του Μαροκινού «μπομπέρ» να είναι πεσμένες. Σε αντίθεση με τον Μπακαμπού, η ταχύτητα του οποίου δημιουργεί πάσης φύσεως προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες και μοιάζει να «κουμπώνει» άψογα στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, αν ο Ελ Αραμπί συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο και να μην «χαλιέται» από τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής, οι Ερυθρόλευκοι θα πετύχουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ των δύο σέντερ φορ του ρόστερ. Βάσει των χαρακτηριστικών τους, οι δύο επιθετικοί μπορούν να παίξουν ακόμα και μαζί σε σχηματισμό 4-4-2. Πλέι οφ και συνεχόμενα ντέρμπι έρχονται, άρα όλο και κάποιο ματς θα «στραβώσει», αναγκάζοντας τον Μίτσελ να ρισκάρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό είναι σε… καραντίνα ο Σισέ - Τι έκανε στου Ρέντη και δεν παίζει - Το ξεκαθάρισε ο Μίτσελ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags