Μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα έλαβε χώρα σήμερα στην αίθουσα συνεντεύξεων της OPAP ARENA. H ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκίνησε μια σειρά δράσεων για το ρόλο που διαδραματίζει η φυσική δραστηριότητα στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου και θέμα αυτής της πρώτης δράσης ήταν «Διαχείριση άγχους στην περίοδο των εξετάσεων: Πρακτικές εφαρμογές».

Στην ημερίδα ήταν ομιλήτρια η κα Φρόσω Πατσού, η Αθλητική Ψυχολόγος που συνεργάζεται με την ΠΑΕ ΑΕΚ, και ακροατήριο ήταν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ19 και Κ17 της Ακαδημίας της ΑΕΚ που τελειώνουν τη Γ’ και τη Β’ Λυκείου και που σε λίγο καιρό θα περάσουν τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων. Βεβαίως το «παρών» έδωσαν και τα τεχνικά επιτελεία των δύο ομάδων.

Επικεφαλής του project είναι η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ κα Αγγελική Αρκάδη και το πρόγραμμα εκπονήθηκε με τη συνεργασία και του Αθλητικού Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Ηλία Κυριακίδη. Βεβαίως, την επιστημονική επιμέλεια είχε η κα Πατσού, η οποία επωμίστηκε και το βάρος της παρουσίασης και ανάλυσης.

Βασικοί άξονες του σεμιναρίου ήταν: 

• Τι είναι άγχος και πώς προκαλείται

• Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

• Ο ρόλος του αθλητισμού στη διαχείριση του άγχους

• Πρακτικές συμβουλές για μαθητές

Οι νεαροί αθλητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα ειπώθηκαν και βεβαίως πήραν το λόγο για να καταθέσουν και τα δικά τους ερωτήματα. Το πρόγραμμα δεν περιορίστηκε μόνο σε θεωρητική εισήγηση, αλλά περιλάμβανε και πρακτικό σκέλος, με τεχνικές χαλάρωσης και καταπολέμησης του άγχους.

Η ημερίδα αυτή ήταν η αφετηρία ενός κύκλου τεσσάρων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024, οι ενότητες των οποίων θα καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ μια θα αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, θα ακολουθήσει και δεύτερος.