Άρης: Στην πρώτη θέση, στη βιτρίνα της ΠΑΕ Άρης, έχει μπει ο Λουίς Πάλμα. Καθόλου άδικα, θα έλεγε κάποιος, με πρώτο και καλύτερο τον επικεφαλής της εταιρείας, Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος ετοιμάζεται να ντιλάρει πώληση, η οποία θα δώσει ένεση ρευστότητας στα ταμεία. Ο Ονδουριανός μεσοεπιθετικός έκανε… άλματα στην εξέλιξή του, βοήθησε σημαντικά την ομάδα του και ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του. Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως για… πού ακριβώς; Ελλάδα ή εξωτερικό;

Οι προτάσεις φτάνουν με ικανοποιητικό ρυθμό στο mail box του επιχειρηματία, ωστόσο τα νούμερα δεν είναι πάντα τόσο ικανοποιητικά, για να μπει σε διαδικασία συζητήσεων. Ο ίδιος φέρεται πως δεν θα πουλήσει τα δικαιώματα του παίκτη, ο οποίος φέτος είχε 11 γκολ στο Πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο και τρεις ασίστ, για κάτω από 5 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν φύγει στα… διαγραμμένα προτάσεις κοντά στα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ, διότι απέχουν αισθητά από το ποσό που ο Καρυπίδης θέλει να παραχωρήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Ρέιντζερς, Άντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε, Μπέρνλι, Ντίναμο Κιέβου και Λανς είναι μερικές μόνο από τις… ενδιαφερόμενες ομάδες, αλλά η αλήθεια απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Υπάρχει και η… Ελλάδα

Η πλευρά του Πάλμα αποφεύγει τα πολλά-πολλά και οι λιτές δηλώσεις σε διεθνή Μέσα αφήνουν τα περισσότερα στη φαντασία, την οποία ο Πάλμα έχει βάλει για τα καλά στο ρεπερτόριό του, αν κοιτάξει κανείς τα γκολ που έχει σκοράρει φέτος.

Στην Ελλάδα, τώρα, τα κουκιά φαίνεται πως είναι μετρημένα, όσον αφορά την πιθανή next stop του. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι της απόκτησής του απλώς, με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι «πράσινοι» βρίσκονται λίγο πιο… μέσα.

Στις 15 Μαΐου κανένα deal δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι πρόσφατες καλές σχέσεις μεταξύ των δύο ΠΑΕ (Άρης και Παναθηναϊκού), σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, δίνουν -θεωρητικά προς το παρόν- ελαφρύ προβάδισμα, πάντα σε ό,τι αφορά στα εν Ελλάδι δρώμενα.

Η πρόσφατη πώληση (τον περασμένο Ιανουάριο) του Ντάνιελ Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό, άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, και η οποία φαίνεται πως ενισχύεται με «νέο» αίμα, δηλαδή τους πιτσιρικάδες, Χρήστο Χατζηιωάννου (επιθετικός) και Γιώργο Καρακασίδη (τερματοφύλακας).

Ο Πάλμα έχει αποκτήσει δυνατό έρισμα εντός των κόλπων του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν φαίνεται πως (ακόμη) έχει κερδίσει απόλυτα, τον προπονητή της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος το σκέφτεται αρκετά. Άλλωστε, με τα σημερινά δεδομένα, οι δευτεραθλητές Ελλάδας έχουν αρκετούς παίκτες στην ίδια (ή σχεδόν ίδια) θέση με τον ανερχόμενο Πάλμα, το μυαλό του οποίου βρίσκεται πλέον -αποκλειστικά- στη μεταγραφή.

Για την πρωταθλήτρια -και επίδοξη νταμπλούχο- ΑΕΚ, οι μεταγραφές μπορούν να περιμένουν. Οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές, γιατί μπροστά υπάρχει ο Τελικός Κυπέλλου, ωστόσο μπαίνει (και δεν μπαίνει) στη λίστα των ενδιαφερομένων για Πάλμα. Μόνο που δύσκολα μπαίνει με τα χρήματα (συ)ζητά ο Καρυπίδης. Να δώσει κοντά στα 5 μύρια η Ένωση για τον 23χρονο Πάλμα; Κομματάκι… difficult, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Ποτέ όμως…

Φαινομενικά και συμπερασματικά, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός -μία μέρα μετά τη λήξη της Super League 1- έχει το θεωρητικό προβάδισμα για την απόκτησή του, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με κοινό παρελθόν στις δύο ομάδες, που επιχειρούν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω τη συμφωνία και, προφανώς, όχι στα ποσά που παίζουν για τις ομάδες εκτός Ελλάδας (δηλαδή 4-5 εκατ. ευρώ).

Το λεπτό σημείο στην ιστορία «Ελλάδα ή εξωτερικό» είναι το εξής:

Στην ΠΑΕ Άρης, γνωρίζουν πως τα χρήματα εντός των συνόρων μπορεί να είναι και λιγότερα, αλλά θα είναι… ζεστά και οι όροι θα είναι πιο ευέλικτοι. Αν ο παίκτης πωληθεί «έξω», τότε το ποσό μπορεί να είναι μεγαλύτερο, αλλά εκεί μπαίνουν κι άλλες παράμετροι ενδιάμεσα, που καλύτερο θα ήταν να αποφευχθούν.

Ο Άρης (θα) είναι, σίγουρα, οικονομικά κερδισμένος και η πώληση Πάλμα θα ανοίξει τον δρόμο, ώστε οι Θεσσαλονικείς να κινηθούν με μεγαλύτερη ευχέρεια στις μεταγραφές του καλοκαιριού και πολλοί νεαροί και ταλαντούχοι θα βλέπουν πλέον με διαφορετικό μάτι την έλευσή τους και στην Ελλάδα και στο «Κλ. Βικελίδης».

Mynews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι 25 εκατ. η ΑΕΚ από Ευρώπη, σίγουρα 10 - "Διαφωνία" Αλμέιδα-Μελισσανίδη για Έλληνα - Πωλήθηκε ο πρώτος!