Το Σαββατόβραδο, στο «Etihad» θ’ αναμετρηθούν η «βασίλισσα» Αγγλίας, Ευρώπης, πρόσφατα και νικήτρια, στο «Καραϊσκάκης» και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, Μάντσεστερ Σίτι, που κατά το 81% ελέγχεται από το δημόσιο ταμείο του Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Νιουκάσλ που, επίσης ελέγχεται, αλλά στο 100% από το βασιλικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.

 Εν ολίγοις, πρόκειται αυτή τη στιγμή για τις δύο πλουσιότερες ομάδες του αγγλικού football με τις «Καρακάξες», που αφού ξανά βγήκαν στο Champions League ύστερα από 10 χρόνια, αποφασισμένες να πάρουν τα σκήπτρα από μία Σίτι, που μετά τη φυγή του Γκιουντογκάν και τον σοβαρό (τουλάχιστον για 5 μήνες), τραυματισμό του Ντε Μπρόινε δεν είναι ακόμη η περυσινή, στρωμένη μηχανή.

 Μεγάλο παιχνίδι και στο Λονδίνο, ανάμεσα στην Τόττεναμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνουν το Φούλαμ- Μπρέντφορντ, το Λίβερπουλ- Μπόρνμουθ, το Γουλβς- Μπράιτον. Την Κυριακή γίνονται το Ουέστ- Χαμ- Τσέλσι και το Άστον Βίλλα- Έβερτον, τη Δευτέρα το Κρίσταλ Πάλας- Άρσεναλ. Κανονικά έπρεπε να διεξαχθεί και το Λούτον- Μπέρνλι, αλλά το παιχνίδι μετατέθηκε για τον επόμενο μήνα γιατί λόγω απαραίτητων εργασιών του γηπέδου, το παμπάλαιο «Kenilworth Road», όπου οι οπαδοί των φιλοξενούμενων για να φτάσουν στην εξέδρα τους περνούν μέσα από σπίτια και… μπουγάδες, δεν είναι ακόμη έτοιμο για να εγγυηθεί τα βασικά που απαιτούνται για παιχνίδι Premier League.