Η Γουέστ Χαμ πέρασε εύκολα από το «Αμέρικαν Εξπρές Κομιούνιτι Στάντιουμ» κερδίζοντας με 3-1 την Μπράιτον κι ανέβηκε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς, παρέα με τις Αρσεναλ και Τότεναμ.  

Τα «σφυριά» μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο ματς. Ο Λούκας Πακετά αστόχησε προ κενής εστίας μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά στο 19’ ο Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπαρτ Φερμπρίγκεν για το 0-1. Πριν βγει το ημίχρονο, ο Ντέιβιντ Μόγιες προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Τόμας Σούτσεκ να αποχωρεί τραυματίας. 

Ουδόλως επηρέασε αυτό τους φιλοξενούμενους. Ο Τζάροντ Μπάουεν ανέλαβε δράση, αρχικά κάνοντας το 0-2 με δυνατό σουτ κι εν συνεχεία ετοιμάζοντας το 0-3 με ωραία πάσα στον Μίκαελ Αντόνιο - γκολ και ασίστ μέσα σε έξι λεπτά. Οι «γλάροι» απλά πέτυχαν το γκολ της τιμής με ωραίο σουτ του Πασκάλ Γκρος.  

Με δύο νίκες και μια ισοπαλία η Γουέστ Χαμ δείχνει τις βλέψεις της για φέτος, με τη Μάντσεστερ Σίτι, αν κερδίσει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Σέλχαστ Παρκ», να έχει την ευκαιρία να μείνει μόνη της στην κορυφή.