Ολυμπιακός - Mπρούνο Ενρίκε: Μια εξαιρετική περίπτωση από τη Βραζιλία έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες, καθώς είναι σαφές ότι ο ελληνικός σύλλογος δεν έχει σταματήσει ακόμα να ψάχνει για ποδοσφαιριστές που μπορούν να ενισχύσουν το ρόστερ του.

Ο 32χρονος διεθνής Βραζιλιάνος άσος έχει τεράστια θητεία στο ποδόσφαιρο της χώρας του, με διακρίσεις και τίτλους, παρόλα αυτά η θέση του στο γήπεδο είναι τέτοια που οι Ερυθρόλευκοι δεν χρειάζονται ενίσχυση - Παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ αλλά, γενικότερα, είναι κάτι σαν δεύτερος επιθετικός ή κυνηγός.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, προκειμένου να μας μιλήσει για την περίπτωση του Ενρίκε και το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα.

"Πολυεπιθετικός για τον Ολυμπιακό - Επιδραστικός στη Φλαμένγκο- Για αυτό δεν πέτυχε στη Βόλφσμπουργκ"

Γιαννη, ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Μπρούνο Ενρίκε;

"Είχε ακουστεί και στο παρελθόν το όνομα του. Είναι από τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές της Φλαμένγκο τα τελευταία χρόνια, είναι 32 ετών αλλά από το 2019 και μετά είναι μέσα σε όλες τις επιτυχίες της ομάδας του. Είναι πολυεπιθετικός, συνδέει τον Μπαρμπόσα με την υπόλοιπη ομάδα, του αρέσει να να παίρνει την μπάλα από τα πλάγια, κινείται έξω από την περιοχή, ως κρυφός επιθετικός".

Έχει και ευρωπαϊκή θητεία.

"Είχε έρθει στην Ευρώπη, αλλά δεν είχε πετύχει στη Βόλφσμπουργκ. Είχε ελάχιστες συμμετοχές".

"Ταιριάζει στον Ολυμπιακό - Έρχεται για βασικός - Με Ποντένσε και Φορτούνη στην 11άδα"

Στα 32 του χρόνια θα έβρισκε κίνητρο για να έρθει ξανά στην Ευρώπη;

"Είναι παίκτης που εχει κερδισει τα πάντα με τη Φλαμένγκο, θα ταίριαζε να έρθει στον Ολυμπιακό. Αλλά στο ρόστερ έχει τόσους παίκτες μεσοεπιθετικά, που θα τον έβαζε; Γιατί αν έρθει ο Ενρίκε δεν γίνεται να μην είναι βασικός".

Με ποιον θα ταίριαζε να παίξει στην 11άδα αν ήταν στον Ολυμπιακό;

"Ποντένσε, Φορτούνης και ο Ενρίκε για τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να έρθει. Πρόκειται για σούπερ ποιοτικό παίκτη. Είναι επιδραστικός, βοηθάει πολύ την ομάδα για να δημιουργεί ευκαιρίες. Έβαλαν πολλά γκολ στη Φλαμένγκο επειδή βοηθούσε σε αυτό ο Ενρίκε". 

 

Τα… κέρδη Μαρτίνεθ, ο φευγάτος και η «δίψα» Ποντένσε

Ολυμπιακός: Πολλά και πολύ ενδιαφέρον συμβαίνουν στο Λιμάνι το τελευταίο διάστημα και αποφασίσαμε να τα μαζέψουμε και να σας τα γράψουμε για να τα διαβάσετε, πάλι, πρώτοι.

Για παράδειγμα δεν έχει νόημα εδώ, τώρα, να γράψουμε ξανά για την πρόθεση της διοίκησης να καλέσει μέσα στο επόμενο διάστημα τον Κώστα Φορτούνη αλλά και τον Μαντί Καμαρά για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους - Αυτό το έχετε διαβάσει εδώ και καιρό στο sportdog και, τώρα, το διαβάζετε και αλλού.

Πάμε να δούμε τα ενδιαφέροντα:

Οι ανεβασμένοι: Υπάρχουν 1+1+1 ποδοσφαιριστές στου Ρέντη που, φέτος, παρουσιάζονται πολύ διαφορετικοί σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Πρώτος είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος, που εδώ και καιρό φαίνεται πόσο ανεβασμένος είναι σε προπονήσεις και 11άδα. Δεύτερος ο Γιώργος Μασούρας, που στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται ότι είναι ανεβασμένος. Τρίτος είναι ο Πεπ Μπιέλ, που μπορεί ακόμα να μην έχει φανεί στους αγώνες αλλά είναι σαφές ότι στις προπονήσεις είναι καλός και με διάθεση.

Ο φευγάτος: Μπορεί να έμεινε στο ρόστερ στις αρχές τού καλοκαιριού για να ενισχύσει την προσπάθεια, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα παραμείνει στην ομάδα. Ο λόγος για τον Θανάση Ανδρούτσου, που ναι μεν είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις όπου του ζητήσει ο Μαρτίνεθ αλλά, παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον από ομάδα για να παίξει μπάλα με τη φανέλα της. Αναμένουμε εξελίξεις.

Αυτός που βγάζει μάτια: Σε φουλ πρόγραμμα βρίσκεται στου Ρέντη ο Ντάνιελ Ποντένσε, όχι επειδή έχει μείνει πίσω (από το πρωτάθλημα της Αγγλίας προέρχεται!) αλλά γιατί θέλει να παρουσιαστεί καλύτερος από ποτέ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, είναι κάτι που έχει σχολιαστεί στου Ρέντη ανάμεσα στους συμπαίκτες του αλλά και τα μέλη του τεχνικού τιμ, καθώς πραγματικά ο Πορτογάλος δεν έχει να αποδείξει τίποτα στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά τρέχει σαν πρωτάρης, για να εμφανιστεί καλύτερος από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον... έδιωξε ο Μαρτίνεθ, τον "χρύσωσε" ο Μαρινάκης - Ανανέωσε κρυφά με αύξηση και φεύγει από Ολυμπιακό!