Παναθηναϊκός: Ολόκληρο θέμα έχει δημιουργηθεί στο Τριφύλλι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΟΑΚΑ, καθώς οι Πράσινοι είχαν δηλώσει πρώτη έδρα το γήπεδο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Προφανώς τα επόμενα (τουλάχιστον) δύο εντός έδρας που έχει το κλαμπ για τους ομίλους τού Γιουρόπα Λιγκ, με τη Ρεν και τη Μακάμπι Χάιφα, θα δοθούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αφού πρώτα υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις που χρειάζονται στο γήπεδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι Πράσινοι στη Λεωφόρο έπαιξαν στα θερινά προκριματικά με τη Μαρσέιγ, ενδεικτικό του ότι το γήπεδο μπορεί να περάσει από την UEFA διάφορα στάδια, αλλά είναι δεδομένο από την άλλη πλευρά ότι θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες εργασίας.

Μαρτυρία στο sportdog από το 2021!

Με αφορμή την επιθυμία τού Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Παναθηναϊκού ήδη από τα τέλη του 2021 για να περάσει στην ΚΑΕ το κλειστό στο ΟΑΚΑ, το sportdog είχε επικοινωνήσει τότε με τον Πέτρο Γαλακτόπουλο - Πρώην πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΚΑ.

Τι μας είχε πει, ενώ η ερώτηση ήταν για το μπασκετικό γήπεδο, σε σχόλιο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, ευρύτερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Μαρούσι; Διαβάστε: "Χρειάζεται να προσέξουν το στέγαστρο του Καλατράβα και τα στηρίγματα για να μην πέσει. Κάθε εβδομάδα έστελνα στον Υπουργό έγγραφο ότι κάτι πέφτει! Τώρα, βέβαια, φαντάζομαι ότι μπορεί να επέμβει και η Περιφέρεια σε τέτοια θέματα".

Τι χρειάζεται η Λεωφόρος

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να δώσει στη Λεωφόρο τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια για τους ομίλους τού Γιουρόπα Λιγκ, προφανώς εξιτάρει τους ρομαντικούς οπαδούς.

Παρόλα αυτά μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ομάδα περιμένει από το γήπεδο της έσοδα τα ευρωπαϊκά ματς (με τα εισιτήρια που θα πουλήσει) και όχι έξοδα (για τις εργασίες βελτίωσης). Το sportdog επικοινώνησε με ανθρώπους που ξέρουν το γήπεδο σαν την παλάμη τους, που έχουν άποψη γιατί έχουν μακρά θητεία στον Παναθηναϊκό, για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

"Δεν είναι ζήτημα φωτισμού, για παράδειγμα, ή κάτι παρόμοιο όταν η UEFA ζητάει έργα βελτίωσης. Άλλωστε επί προεδρίας Άγγελου Φιλιππίδη, όταν η ομάδα αγωνίστηκε σε ομίλους του τσάμπιονς Λιγκ, είχαν γίνει πολλές και βασικές εργασίες με βάση αυτά που είχε ζητήσει η UEFA: Φωτισμός, σκέπαστρο, μεγάλωσαν οι γωνίες στα κόρνερ κ.λπ. Είχε εγκριθεί όλο το πακέτο από την UEFA: Ακόμα και το πάρκινγκ δίπλα είχαμε νοικιάσει", ανέφερε στο sportdog πηγή με βαθιά γνώση στο θέμα του γηπέδου.

Τι πρέπει να αλλάξει τώρα για να πάρει την έγκριση ο Παναθηναϊκός; Πρέπει να αναβαθμιστεί από γήπεδο 3ης κατηγορίας UEFA που είναι σήμερα, σε γήπεδο 4ης κατηγορίας. Με δεδομένο, πάντα, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις η UEFA γίνεται ελαστική και δεν διώχνει ομάδες από τις έδρες τους σε έκτακτες περιπτώσεις (στην Ελλάδα πλην  του ΟΑΚΑ μόνο το Καραϊσκάκη, η Opap Arena και το Κλ. Βικελίδης είναι 4ης κατηγορίας, άρα τυπικά δεν γίνεται να παίξει σε κανένα από αυτά τα γήπεδα), δείτε συνοπτικά από τη wikipedia ποιες είναι οι διαφορές:
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να προβληματιστεί για τη Λεωφόρο ο ΠΑΟ - Παίζει χωρίς εξτρέμ - "Παρέδωσαν πνεύμα" Τζούρισιτς και Αράο