ΠΑΟΚ: Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με τους τρεις διεθνείς Αφρικανούς παίκτες του ΠΑΟΚ να γνωρίζουν τους αντιπάλους τους στην διοργάνωση και βάσει της κλήρωσης υπάρχει υπαρκτό ενδεχόμενο να λείψουν για αρκετό καιρό από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Δικεφάλου!

Συγκεκριμένα οι τρεις διεθνείς του ΠΑΟΚ, ο Γουίλιαμ Τρόοστ – Εκόνγκ, ο Μπάμπα Ράχμαν αλλά και ο Αλί Σαμάτα, φαίνεται πως θα ειναι κανονικά στην τελική φάση του τουρνουά με Νιγηρία (ειναι αρχηγός ο Εκόνγκ), Γκάνα και Τανζανία, με αρκετές πιθανότητες πρόκρισης και μετά τους ομίλους βάσει των αντιπάλων που θα έχουν. Αυτό είναι αρκετά πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ραζβάν Λουτσέσκου και στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού στις αρχές της νέας χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής θα αρχίσει στις 13 Ιανουαρίου και τελειώνει σχεδόν έναν μήνα αργότερα, για την ακρίβεια, ο τελικός ειναι προγραμματισμένος στις 11 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει πως αν ειναι να κληθούν στις εθνικές τους θα πρέπει να φύγουν τουλάχιστον 10 μέρες νωρίτερα για να αρχίσουν προετοιμασία με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Σε ότι αφορά την κλήρωση, η Νιγηρία του Εκόνγκ θα αντιμετωπίσει την την Ακτή Ελεφαντοστού, την Ισημερινή Γουινέα και την Γουινέα – Μπισαου, η Γκάνα του Μπάμπα Ράχμαν θα βρει μπροστά της, την Αίγυπτο, το Πράσινο Ακρωτήρι και την Μοζαμβική, ενώ η Τανζανία του Αλί Σαμάτα θα παίξει κόντρα σε Κονγκό, Ζάμπια και Μαρόκο.

Το γεγονός ότι μπορεί να λείψουν οι Εκόνγκ, Μπάμπα και Σαμάτα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, πιθανώς να επηρεάσει και τις μεταγραφές αναζητήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Όσο πιο μακριά φτάσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση, τόσο περισσότερο θα λείψουν από τις προπονήσεις της ομάδας.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν είναι φαβορί ο ΠΑΟ, ούτε μόνος του 1ος ο ΠΑΟΚ - Καμπανάκι με τον Φωστήρα της Σερβίας για Ολυμπιακό"