Έχει άστρο αυτή η ομάδα φέτος, δεν εξηγείται αλλιώς! Για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς, ο ΠΑΟΚ βρήκε νίκη στις καθυστερήσεις, βγάζοντας χαρακτήρα σε ένα ματς που μέχρι το 73' φαινόταν πως πήγαινε... καρφί για γκέλα.

Στις τρεις νίκες που έχει πάρει ο Δικέφαλος στους ομίλους, χρειάστηκε σε όλες να δείξει χαρακτήρα από... ατσάλι. Ανατροπή με την Ελσίνκι, νικητήριο στις καθυστερήσεις με την Άιντραχτ ενώ είχε ισοφαριστεί με γκολ "δώρο" της άμυνάς του και επική ανατροπή στη Σκωτία με τρία γκολ μετά το 73'. Τί άλλο να γίνει για να αποδείξει η ομάδα του Λουτσέσκου ότι φέτος έχει μέταλλο και δεν τα παρατάει ποτέ;

Φυσικά, εννοείται πως όταν φτάνεις στο σημείο να κυνηγάς στο σκορ κόντρα σε υποδέεστερες ομάδες (συνέβη με Ελσίνκι και Αμπερντίν), σίγουρα κάτι έχεις κάνει λάθος. Όπως στη Φινλανδία, έτσι και στη Σκωτία ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε έλλειμμα συγκέντρωσης και προβλήματα στην άμυνα, τα οποία και πλήρωσε με αποτέλεσμα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Πρέπει να χτυπήσει "καμπανάκι" στους παίκτες ο Ραζβάν Λουτσέσκου γιατί... πολύ απλά δεν θα μπορεί η ομάδα να πετυχαίνει ανατροπές όλη τη σεζόν!



Πέραν του απίθανου Κωνσταντέλια, που έκανε τρομερά πράγματα αλλά τα χάλασε στην εκτέλεση, ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλον διακριθέντα έως το 73'. Χρειάστηκε να παρέμβει από τον πάγκο ο Λουτσέσκου και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι αλλαγές του γύρισαν το ματς. Ο Ντεσπόντοφ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να αξιοποιήσει την ασίστ "πάρε-βάλε" από τον Κωνσταντέλια και να μειώσει σε 2-1, την ώρα που ο Μπάμπα έδωσε πνοή στην αριστερή πλευρά και ο Οζντόεφ έκανε τη διαφορά με τις κινήσεις του ως κρυφός φορ. Ο Ρώσος παραλίγο να σκοράρει στο 80' (από δημιουργία του Ντεσπόντοφ), όμως το πιο σημαντικό είναι ότι πάτησε περιοχή στις καθυστερήσεις και πήρε το πέναλτι που σφράγισε τη μεγάλη ανατροπή. Ακόμα και ο Σαμάτα έκανε την αντίπαλη άμυνα να τον αισθανθεί περισσότερο από τον Μπράντον.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ο Λουτσέσκου έχει την ευλογία να διαθέτει βάθος στο ρόστερ. Έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Ντεσπόντοφ και ο Οζντόεφ για να γυρίσουν παιχνίδια που μοιάζουν χαμένα. Ίσως αυτό που χρειάζεται ενόψει Ιανουαρίου είναι η προσθήκη ενός πραγματικού "killer" στην επίθεση προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες για να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη.

ΥΓ. Ο Κωνσταντέλιας κάνει πλέον τα μαγικά του και στην Ευρώπη, γεγονός που εκτοξεύει τις μετοχές του ακόμα περισσότερο. Δεν έχει μεγάλη σημασία που δεν κατάφερε να σκοράρει στο 12' και στο 38'. Τα "όργια" που έκανε κόντρα στην Αμπερντίν δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα από τους... ειδικούς και τα εκατομμύρια που θα στρωθούν στα πόδια του Δικεφάλου για χάρη του θαυματουργού πιτσιρικά θα είναι πολλά. Όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά πιθανότητα ήδη από τον προσεχή Ιανουάριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν ανεβήκαμε θέση, αλλά πλησιάσαμε το Ισραήλ - Η βαθμολογία της UEFA μετά τις μάχες των 4!