Χάθηκαν παιχνίδια, δημιουργήθηκαν άσχημες εντυπώσεις, υπήρξαν αρνητικά σχόλια, αμφισβήτηση, σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να... γυρίσει το πράγμα.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να υποστηρίξει πως είναι εφικτή μια μεταμόρφωση, η οποία θα έρθει γρήγορα και θα είναι εντυπωσιακή. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά δεν σταματάει και η προσπάθεια για να αλλάξουν πράγματα προς το καλύτερο και η εικόνα της ομάδας να είναι από δω και στο εξής πολύ καλύτερη.

Αυτό στον Άρη επιχειρούν να το κάνουν με πολλούς τρόπους. Μέσα από την βελτίωση που μπορεί να υπάρξει μέσω της καθημερινής δουλειάς και της καλύτερης λειτουργίας του υπάρχοντος υλικού. Ή, μέσω της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και της ενίσχυσης που έχει προαναγγελθεί, δεδομένου ότι είναι απαραίτητη για να διορθωθούν κάποια από τα κακώς κείμενα του μεταγραφικού σχεδιασμού του περασμένου καλοκαιριού.

Όπως και να 'χει, όμως, για να γυρίσουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε, όποια κι αν είναι τα προβλήματα, όποιες κι αν είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τους «πράσινους», ο Άρης οφείλει, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις υπάρχουσες δυνατότητές του, να έχει, πλέον, πολύ καλύτερη συγκομιδή και να κερδίζει χρόνο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, έως ότου καταφέρει με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικεί στόχους.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ούτε φυσικά πίστωση χρόνου για τον Άκη Μάντζιο και τους παίκτες του. Εξάλλου, σε ένα ντέρμπι, όπως είναι αυτό που έχουν μπροστά τους με τον ΠΑΟ, θα πρέπει εκτός από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, να βγάλουν και πάθος και μαχητικότητα και αυτοπεποίθηση.

Και, καμιά φορά, όπως το έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, ντέρμπι κρίθηκαν σε αυτό ακριβώς το στοιχείο: την δύναμη, την πίστη, επειδή η μια ομάδα το ήθελε περισσότερο από την άλλη...

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός είναι μια ποιοτική ομάδα, σαφώς και έχει καλύτερο ρόστερ, συνοχή, ετοιμότητα. Όμως, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του Άρη, προκειμένου να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν με αξιώσεις σε αυτό το επίπεδο.

Πηγή: Metrosport