Το όνομα του Μάρκος Λεονάρντο έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, αν και είναι πολύ-πολύ δύσκολο να υπάρξει θετικό νέο από την περίπτωση του 20χρονου διεθνή Βραζιλιάνου επιθετικού.

Ο Λεονάρντο ανήκει στη Σάντος, που πριν από λίγες εβδομάδες υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία τού βραζιλιάνικου πρωταθλήματος και, τώρα, προσπαθεί να απαλλαγεί από συμβόλαια και να αποκτήσει έσοδα.

Έχει market value στα 25 εκατ. ευρώ (πριν από λίγους μήνες ήταν στα 17 εκατ. ευρώ!), φέτος πέτυχε 21 γκολ και 4 ασίστ σε μια ομάδα που υποβιβάστηκε, και το περασμένο καλοκαίρι τον ήθελε η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Λογικά θα έρθει φέτος στην Ευρώπη, αλλά πολύ-πολύ δύσκολα θα είναι για την Ελλάδα - Αν και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει αναμοχλεύσει την περίπτωσή του και έχει μάθει ότι η Σάντος ζητάει πάρα πολλά χρήματα για να τον παραχωρήσει!

"Ο καλύτερος παίκτης της Σάντος - Στα μπλοκάκια όλων των ομάδων στα μεγάλα πρωταθλήματα - Έτσι μπορεί να έρθει Ελλάδα - Θυμίζει Ζοάο Πέδρο"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιαννη Ντούζγο, εξειδικευμένο δημοσιογράφο στα θέματα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για την περίπτωση του.

"Ήταν ο καλύτερος παίκτης στη Σάντος την περασμένη σεζόν και είναι το κορυφαίο ταλέντο της. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να έρθει στην Ελλάδα στην πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Δεν θέλει να παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας και ψάχνεται για να φύγει, αλλά είναι σε όλα τα μπλοκάκια των ομάδων στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πιο πιθανό τον έβλεπα για Πορτογαλία, παρά για την Ελλάδα. Πέτυχε 21 γκολ  4 ασίστ τη σεζόν που έφυγε, είναι νεαρός, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη Βραζιλία".

Θα μπορούσε να πάρει προοπτική μέσω τη Νότιγχαμ και να έρθει, αρχικά, στον Ολυμπιακό;

"Η προοπτική μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να τον συγκινήσει, μπορεί να γίνει αυτό. Αν το δουλέψουν έτσι, δηλαδή. Γιατί είναι παίκτης που αξίζει, κυνηγαει τις φάσεις, έχει το γκολ, είναι πολυ-επιθετικός. Θυμίζει τον Ζοάο Πέδρο της Μπράιτον".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και δεύτερο φορ ο Ολυμπιακός μετά τον Ναβάρο - Στράικερ από τη Γιουχάν - Εξελίξεις με Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς!