Ήρθε η ώρα της Εθνικής… Αυτό που περιμέναμε όλοι όσοι μεγαλώσαμε, έχοντας ως όνειρο την συμμετοχή της Ελλάδας στα Μουντιάλ. Το είχαμε ζήσει πιο παλιά, μόλις μια φορά το ’94 στην Αμερική με τις γνωστές συνέπειες… Πλέον όμως η κατάσταση έχει αλλάξει και δεν είναι τυχαίο πως η «γαλανόλευκη» συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εθνικές ομάδες του πλανήτη.

Ο Φερνάντο Σάντος λοιπόν συνέχισε με μεγάλη επιτυχία αυτό που ξεκίνησε δώδεκα χρόνια πριν ο Ότο Ρεχάγκελ. Μια ομάδα που δέχεται δύσκολα γκολ, με πολύ μεγάλο ποσοστό αυοσυγκέντρωσης, που ξέρει να «διαβάζει» το παιχνίδι το αντιπάλου και να «χτυπά» την κατάλληλη στιγμή. Το δείξαμε άλλωστε τόσο στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, όσο και στους αγώνες με την Ρουμανία, όπου τους αποκλείσαμε σχετικά άνετα. Μ’ αυτήν την λογική λοιπόν, θα πάει η Εθνική και στον πρώτο αγώνα του ομίλου. Οι διεθνείς που δείχνουν να πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες τους, άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά πως πρώτο μέλημα είναι το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια το γκολ στην επίθεση. Κάθε βήμα τη φορά, όπως έγινε και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Για τον Σάντος απουσίες δεν υπάρχουν, ενώ η εικόνα που άφησε η Εθνική στα φιλικά ήταν αρκετά καλή.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν οι απρόβλεπτοι Κολομβιανοί. Μπορεί απόντος του Ρανταμέλ Φαλκάο να μην έχουν τον μεγάλο σούπερ σταρ, αλλά συνθέτουν μια ομάδα αρκετά ανταγωνιστική και ικανή, κυρίως απ’ την μέση και μπροστά. Η Κολομβία διαθέτει παίκτες που ξεχωρίζουν στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται (Μπάκα, Κουαδράδο, Σουνίνγκα, Ροντρίγκεζ), αλλά έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αγωνίζεται πολύ επιθετικά (με 4-4-2) και έχει κενά στην άμυνα. Μια άμυνα που θα συνθέσουν ο βετεράνος Γέπες που δεν έβγαλε… μάτια με την Αταλάντα και ο Σαπάτα που έχει καλά στοιχεία, αλλά εσχάτως παρουσιάζεται ασταθείς. Αρμέρο και Σούνινγκα είναι άκρως επιθετικά μπακ που πολλές φορές ξεχνούν να γυρίσουν, ενώ στο ματς με την Εθνική θα λείψει και ο άσος της Ίντερ Γκουαρίν, που συνθέτει την μεσαία γραμμή με την επίθεση.
Δεν το βλέπουμε σωβινιστικά, αλλά θεωρούμε πως η Εθνική μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ απέναντι στην Κολομβία. Έχει την δυνατότητα να τα καταφέρει και να δείξει πως όλα όσα έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία, μόνο τυχαία δεν είναι.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 2 DNB 3,15

Πηγή: betpicks.eu