115. ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΟΚ

Η Κέρκυρα προέρχεται από εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (1-0) επί του Αστέρα Τρίπολης. Στο Κύπελλο έκανε το χρέος της κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και πλέον προκρίνεται με νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ με ισοπαλία της αρκεί να μη χάσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο άλλο ματς. Έχει ανεβασμένη ψυχολογία και μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα. Επιστρέφει από τιμωρία ο Μαραγκός (α). Τραυματίας είναι ο Καρντόσο (μ) και ο Καϊκούτ (μ). Ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα (3-2), εντός έδρας, τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο η απροσδόκητη ήττα (1-0) από την Καλαμαριά και η εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν του αφήνουν πολλές επιλογές. Θέλει πάση θυσία το διπλό στην Κέρκυρα και παράλληλα να μη χάσει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός είναι οι Γλύκος (τ), Κατσικάς (α) και Τζιόλης (μ). Τιμωρημένος είναι ο Τζαβέλλας (α), επιστρέφει ο Μακ (μ).

116. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Η Βιγιαρεάλ προέρχεται από ισοπαλία (2-2), εκτός έδρας, με την Έλτσε. Ουσιαστικά «αυτοκτόνησε», καθώς είχε προηγηθεί με δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά η Έλτσε ισοφάρισε πριν καν ολοκληρωθεί το α’ ημίχρονο. Έμεινε, πάντως, αήττητη για 11ο σερί ματς. Στο πρωτάθλημα, πριν από ένα μήνα, είχε συντρίψει (4-0), εντός έδρας, την Σοσιεδάδ. Διαθέσιμος ξανά ο συμπληρωματικός χαφ Πίνα. Η Σοσιεδάδ προέρχεται από τεράστια νίκη (1-0) επί της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Δεν έχει νικήσει στα 10 τελευταία εκτός έδρας της σε όλες τις διοργανώσεις (0-5-5). Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν και πέρσι στην αντίστοιχη φάση του θεσμού, με τη Σοσιεδάδ να παίρνει την πρόκριση χάρη στην εκτός έδρας νίκη της (με 0-1) στη ρεβάνς (0-0 το πρώτο ματς). Ανέτοιμοι οι Θαλντούα (αμυντικός), Θουρουτούθα (μέσος).

117. ΜΠΡΑΓΚΑ – ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ

Η Μπράγκα ηττήθηκε (2-1), εκτός έδρας, από τη Μαριτίμο για το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο ωστόσο, είναι βασική της προτεραιότητα. Έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι είναι το φαβορί, έχοντας αποκλείσει και μάλιστα, εκτός έδρας, Γκιμαράες και Μπενφίκα και γνωρίζοντας ότι μόνο η Σπόρτινγκ είναι μέσα στην 8αδα από τις μεγάλες έχει βλέψεις για το τρόπαιο. Ζε Λουίς (μ) και Γκόμες (α) είναι εκτός. Η Μπελενένσες έμεινε στο 0-0, εντός έδρας, με την Ακαδέμικα. Αυτή μάλιστα, ήταν η 3η σερί «λευκή» ισοπαλία της. Παράλληλα ήταν το 5ο διαδοχικό της παιχνίδι, όπου απέτυχε να σκοράρει. Χρειάζεται πολλά περισσότερα για να φύγει με την πρόκριση από την Μπράγκα. Χωρίς σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

118. ΚΟΜΠΡΕΛΟΑ – ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ

Η Κομπρελόα ήταν από τις χειρότερες ομάδες του Απερτούρα και έχοντας πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές της τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στη διάρκεια της διακοπής προπονητής ανέλαβε ο Μάρκο Αντόνιο Φιγκερόα, που θα βρεθεί για τρίτη φορά στον πάγκο της. Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η Παλεστίνο ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις υποχρεώσεις της, καθώς μέσω τη Λινκίγια κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο προσεχές Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο Απερτούρα κατετάγη 4η. Σημαντική είδηση η παραμονή του προπονητή Γκουέδε, που ανανέωσε ως το 2017. Ενισχύθηκε σε μεσαία και επιθετική γραμμή. Τιμωρημένος ο μέσος Σίλβα.

119. ΛΙΛ – ΕΒΙΑΝ

Η Λιλ προέρχεται από ήττα (2-0) στο Κύπελλο από την Μπαστιά στην Κορσική, ενώ στο πρωτάθλημα έχασε (2-1) στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ. Θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς στο εξ αναβολής ματς της 14ης αγωνιστικής με την υποδεέστερη Εβιάν για να συνέλθει. Απόντες οι Μπέρια (δεξί μπακ, 10/0), Σουαρέ (αρ. μπακ, 12/0), Γκιέιγ (αμ. χαφ, 18/2), Ντελαπλάς (μ, 10/1), Λόπεζ (μ, 9/1), Μαρτάν (μ, 6/0), Μέντες (εξτρέμ, 11/1). Η Εβιάν, από την άλλη, επικράτησε (0-3), εκτός έδρας, της ερασιτεχνικής Μπομπινί για το Κύπελλο, στο πρωτάθλημα ωστόσο, προέρχεται από τρεις σερί ήττες, στις οποίες δέχτηκε από τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Έκανε μίνι προετοιμασία στη Μούρθια της Ισπανίας. Θα επιδιώξει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Απόντες οι Μονγκούγκου (στόπερ, 13/0), Μενσά (στόπερ, 9/1), Κονέ (αμ. χαφ, 13/1), Μπενεζέτ (εξτρέμ, 7/0), Ενσικουλού (ε, 13/2).

120. ΠΡΕΣΤΟΝ – ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Η Πρέστον προέρχεται από το μεγαλειώδες 2-0 επί της Νόργουιτς για το Κύπελλο Αγγλίας. Ο Σάιμον Γκρέισον, όμως, προφύλαξε παίκτες κι έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει όσο τίποτα άλλο να πάει η ομάδα του στο «Γουέμπλεϊ», με όπλο την εξαιρετική του άμυνα. Εκτός οι Γκάρνερ (ε., 18/11), Χάγκιλ (ε., 3/0). Η Γουόλσολ, από την άλλη, ηττήθηκε για το πρωτάθλημα, εντός έδρας (0-2), από την Κόβεντρι. Έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα μέσα στις γιορτές, όμως, παραμένει εξαιρετικά απρόβλεπτη στις εξόδους της, όπου ξέρει να αμύνεται καλά και να «χτυπά». Παραμένει εκτός ο Μάντομ (μ., 2/0).

121. ΓΚΕΪΤΣΧΕΝΤ – ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ

Η Γκεϊτσχέντ ταπεινώθηκε από την Γουέστ Μπρομ (7-0) στο Κύπελλο Αγγλίας δεχόμενη μάλιστα, τα πέντε γκολ στο β’ ημίχρονο, στο οποίο κατέρρευσε. Τρεις νίκες στα τελευταία 12 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ εντός έδρας δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε ματς. Εκτός αποστολής ο επιθετικός Μπράουν. Η Γουόκινγκ έκανε ποδαρικό στο 2015 με εντός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Ίστλιγκ. Παραμένει χωρίς νίκη για έξι συνεχόμενα παιχνίδια. Εκτός έδρας σκοράρει μεν, αλλά η νίκη δύσκολα έρχεται έχοντας μία στα τελευταία έξι. Εκτός αποστολής οι αμυντικοί Σέστορ και Τζόουνς. Σταθερά εκτός δράσης ο μέσος Ρίκετς.

122. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προέρχεται από νίκη (3-1), εντός έδρας, επί της Λεβάντε. Την έχει πάρει από το χέρι ο «καυτός» Γκριζμάν και την οδηγεί σε ασφαλή μονοπάτια. Ο Γάλλος πρωταγωνίστησε στις δύο τελευταίες νίκες της στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 5 γκολ συνολικά. Ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής ο Φερνάντο Τόρες (φορ), που επέστρεψε στο «Βιθέντε Καλδερόν». Στο πρωτάθλημα είχε νικήσει, τον περασμένο Σεπτέμβριο (1-2), εκτός έδρας, τη «Βασίλισσα», πριν οι «μερένχες» αρχίσουν το φοβερό αήττητο σερί τους. Η Ρεάλ Μαδρίτης, από την άλλη, είδε στο «Μεστάγια» να σταματάει το νικηφόρο σερί της στο 23ο ματς, καθώς η Βαλένθια επικράτησε (2-1) παρά το ότι η «Βασίλισσα» είχε προηγηθεί στο σκορ. Δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες που παρέμεινε στην κατοχή της βραζιλιάνικης Κοριτίμπα (24 νίκες). Ενοχλήσεις οι βασικοί αμυντικοί Σέρχιο Ράμος και Μαρσέλο, ίσως προφυλαχθούν.

123. ΑΛΜΕΡΙΑ – ΧΕΤΑΦΕ

Η Αλμερία πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Μάλαγα. Η επίδραση του νέου προπονητή, Μαρτίνεθ, είναι ορατή και αντικατοπτρίζεται πλήρως στις 3 συνεχόμενες νίκες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Μόλις 3 φορές έχει κερδίσει η Αλμερία τη Χετάφε σε 17 συνολικά συναντήσεις τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (3-7-7). Στο πρωτάθλημα είχε χάσει από την Χετάφε, εκτός έδρας (1-0), τον περασμένο Αύγουστο. Επιστρέφει ο χρήσιμος μπακ Ντουμπαρμπιέρ. Η Χετάφε, στον αντίποδα, ηττήθηκε (1-2), εντός έδρας, από την Ράγιο Βαγιεκάνο για το πρωτάθλημα, έπειτα από κακή εμφάνιση και παρά το ότι προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Έφτασε τους 7 σερί αγώνες πρωταθλήματος δίχως τρίποντο (0-4-3). Μετακομίζει στην κινέζικη Γκουανγκζού έναντι αδράς αμοιβής ο τεχνικός Κόντρα, αντικαταστάτης του θα είναι ο Κίκε Φλόρες.

124. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ

Η Βαλένθια έμελε να είναι η ομάδα, η οποία έσπασε το καταπληκτικό αήττητο σερί των 22 αγώνων της Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας με 2-1 στο «Μεστάγια», παρά το ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Έχει στηριχθεί στην εξαιρετική έδρα της και βρίσκεται σταθερά σε τροχιά εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα επικράτησε εύκολα (3-1), εντός έδρας, της Εσπανιόλ, πριν 3,5 μήνες. Έχει φοβερή παράδοση όταν φιλοξενεί την Εσπανιόλ, καθώς σε 77 συνολικά παιχνίδια μετράει 53 νίκες, 17 ισοπαλίες και μόλις 7 ήττες, με την πιο πρόσφατη να έχει καταγραφεί το 2007.Τιμωρημένος ο ποιοτικός εξτρέμ Ροδρίγκο, επιστρέφει ο πολύτιμος χαφ Φουέγο. Πανέτοιμος ο νεοαποκτηθείς χαφ Πέρες. Η Εσπανιόλ, από την άλλη, ηττήθηκε (1-2), εντός έδρας, από την Εϊμπάρ. Σταμάτησε η ανοδική της πορεία, καθώς πριν από το παιχνίδι αυτό μετρούσε 6 νίκες στα 7 τελευταία της ματς. Γυρίζουν οι χρήσιμοι Βάσκεθ (χαφ), Στουάνι (φορ).

125. ΜΠΑΡΝΕΤΣΕΑ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ

Η Μπαρνετσέα κατόρθωσε να τερματίσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Απερτούρα κι έκανε καλές εμφανίσεις μόλις προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Κινείται για την ενίσχυση του ρόστερ, αλλά μέχρι στιγμής μοναδική διαφοροποίηση είναι η αποχώρηση του σημαντικού μέσου Ματουράνα. Τιμωρημένος ο βασικός τερματοφύλακας Μαντούκα. Η Σαντιάγκο Γουόντερερς απογοήτευσε στη Λινκίγια κι έτσι πήγαν στράφι όλα όσα πέτυχε στο Απερτούρα. Απέτυχε να εξασφαλίσει μια θέση στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Δεν προπονείται με την ομάδα ο δεύτερος σκόρερ του Απερτούρα, Γκουτιέρες, που πιέζει για να αποχωρήσει. Τιμωρημένοι οι μέσοι Μεδέλ και Λούνα.

Πηγή: betpicks.eu